Vasárnap lustálkodj sokat, és nézd ezeket a programokat online!

Itt van pár streamelhető előadás, koncert, filmklub és sok minden más.

Hogyan fogjunk csillagot? online

március 29. 10.30h

A kecskeméti Ciróka Bábszínház vasárnap délelőttönként 10.30-tól jelentkezik online előadásokkal és Mesébelépő játékkal. A játékban résztvevőknek virtuális matricagyűjtésre is lesz lehetősége. Ehhez nem kell mást tenni, csak vasárnaponként ellátogatni a színház Facebook-oldaláramegnézni az előadást és válaszolni a meséhez kapcsolódó kérdésekre.

 

Paradicsomleves betűtésztával online

március 29. 11h

Hogy a vészhelyzet alatt se maradjunk vaskakasos élmények nélkül, a győri Vaskakas Bábszínház minden vasárnap 11 órakor elérhetővé teszi egy-egy előadás felvételét a gyerekek számára. Az előadásokat a színház hivatalos Youtube-csatornáján lehet majd követni.

 

Ha én lennék Mátyás király online

március 29. 12h

Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mindannyian emlékezetükbe vésték.
Ez az előadás négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt tanúi lehetünk a Szabács vára ellen folyó ostromnak, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától – megtudjuk, hogy miből van legtöbb a világon, megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik és végül, elbánhatunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is. Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információ a bábszínház honlapján található.

 

Fővárosi Nagycirkusz: Lúdas Matyi online 2. rész

március 29. 15h

Most hétvégén a Fővárosi Nagycirkusz 2017-es Lúdas Matyi című műsorát tudjátok megnézni online, 2 részletben. Az előadást itt tudjátok követni.

 

Online Vasárnapi Barangoló - Az üvegablak legendája

március 29. 15h

A Kiscelli Múzeum 2020-ban Vasárnapi Barangoló címmel havi rendszerességgel családi foglalkozást indított, hogy a műtárgyak segítségével egy képzeletbeli világba utazhassunk, ahol egyszerre játszunk, tanulunk és alkotunk. Ajánlott korosztály: 7-12 év A programon itt tudsz résztvenni: LINK

 

ELROW Home Sessions: Viviana Casanova

március 29. 16h

Nem kell otthon ülve unatkoznod, ha bekapcsolódsz az Elrow Home Sessions-ök közvetítéseibe. Partyzz otthon, táncolj a szobádban minden vasárnap! Link az eseményhez.

 

Magyar Nemzeti Cirkusz: Aranybohóc a porondon online 2. rész

március 29. 17h

A 2018-as év remekül kezdődött a Magyar Nemzeti Cirkusz számár: Ifj. Richter József és Merrylu Richter elnyerte az Arany Bohóc-díjat a világ legnagyobb cirkuszfesztiválján. Ennek apropóján született meg ez a műsor, amely az Aranybohóc a porondon nevet kapta. A műsorban vendégszerepelt Bruno Raffo, Don Christian, a világhírű Gerling csoport, Super Silva Jr., a Casselly család, és természetesen az Arany Bohóc-díjas produkciók is ifj. Richter Józseffel! Most online közvetítés formájában élvezhetitek az előadást. Kövessétek a Magyar Nemzeti Cirkusz Facebook-oldalát.

 

Oliver from Earth karanténkoncert

március 29. 18h

A Maradj Otthon Fesztivál keretein belül. Link az eseményhez.

 

Lui Bűvész Live Show

március 29. 18h

Lui minden vasárnap mini Bűvész Show-val várja a rajongóit élőben. Ne maradj le a varázslatról! Kövesd a bűvészt a Facebookon, és garantáltan a te rosszkedvedet is eltünteti majd. LINK

 

Pom Pom meséi online - Magányos Szamovár

március 29. 19h

Kísérleti jelleggel - a nemrég elhunyt nagyszerű meseíró -, Csukás István: Pom Pom meséi című könyvéből lesz hallható egy-egy rész. A Csukás István meséin felnőtt egykori gyermekek többsége ma már gyermekét nevelő szülő, ezért nemcsak a kicsiket, hanem a nosztalgiázó felnőtteket is szeretettel várja Keresztes János. A meséket itt tudjátok követni.

 

Bánkitó Online | Filmklub - Karanténfesztivál

március 29. 19.00h

A Malter Vándor Filmfesztivál a körülmények ellenére is készen áll, hogy biztosítsa heti betevőtöket magyar filmek terén! Minden VASÁRNAP 19:00-tól közzétesznek nektek 5 díjnyertes magyar filmet, melyek egy hétig lesznek elérhetőek a Bánkitó Fesztivál 2020 honlapján. Vasárnaptól házimozi! És hogy mi az a Malter? M, mint Mozi és Magyar. Alter, mint alternatív mozgóképes leképezése a valóságnak, és Alter, mint alternatív vetítési helyszínek.

 

Szakács Gergő karanténkoncert

március 29. 20h

A Maradj Otthon Fesztivál keretein belül. Link az eseményhez.

 

Életem a korona idején - #írókkaranténban - Pfliegel Dóra

március 29. 20h

Az írói műhely intim tér. Amikor épp nem fordult ki a világ a négy sarkából, az olvasó nemigen lát be a függöny mögé. Most viszont, az egymás iránti felelősség miatt, nemcsak a pékek, a tanárok vagy villanyóraleolvasók, hanem az írók is vesztegzár alá kerülnek. Remélhetőleg remekművek írására használják fel ezt a kényszerű nyugalmat. A sorozatot követhetitek az Athenaeum Kiadó Facebook oldalán.

 

MÜPA-HOME: A Prayer for Peace 

március 29. 20h

Palau de la Música Catalana, Barcelona

Az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO) tagjaként, a nemzetközi összefogásnak köszönhetően a MÜPA Facebook-oldalán Európa egy-egy jelentős koncerttermébe is elrepíti  látogatóit Lisszabontól Hamburgon át Londonig. Hallgass zenét itt.

 

Spirit Színház: Ölelj át - online

március 29. 23h

Vígjátéki helyzetek - az élet komoly dolgairól.
Neil Simon, a nálunk is népszerű író hősei küzdenek magukkal és egymásért. Mi meg hol sírunk, hol nevetünk rajtuk, de nekik drukkolunk. Azt reméljük, hogy mindig van új nap, új esély... LINK a közvetítéshez.