Egyéb

Ha én lennék Mátyás király online

ONLINE
2020. március 29. (vasárnap) 12:00

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Ha én lennék Mátyás király


„Mi lenne ha én lennék Mátyás király? Vagy te? Tudnánk-e „olyan” igazságosak lenni? Mit érdemelnek a mai kolozsvári bírók? Egy jó királynak megbocsátani is tudni kell. Te is lehetsz Mátyás király! Ez az igazság!”
Demeter Ferenc


Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mindannyian emlékezetükbe vésték.
Ez az előadás négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt tanúi lehetünk a Szabács vára ellen folyó ostromnak, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától – megtudjuk, hogy miből van legtöbb a világon, megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik és végül, elbánhatunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is.


Szerző: Demeter Ferencz
Rendező: Urmánczi Jenő
Báb- és díszlettervező: Liviu Bora
Játsszák: Balogh Dorottya, László Réka, Domokos Szabolcs és Okos Attila Ákos
Ajánlott korosztály: 4+
Bemutató: 2015. február 14.


LINK


Március 23-tól, hétfőtől kezdődően házhoz megy a kolozsvári Puck Bábszínház. Minden héten 4 bábelőadást fog közvetíteni, kicsiknek és nagyoknak egyaránt: Hétfőn és szerdán, 10:00 órától a román társulat egy-egy előadását, majd 12:00 órától a magyar társulat előadásait lehet megtekinteni. Szombaton és vasárnap ismételni fogják a hétfői és szerdai előadásokat, a már említett időpontokban.


Az előadások a WonderPuck Utcai Fesztivál Facebook-oldalán lesznek elérhetők, a fenti időpontokban. Ha valaki lemaradna a hétfői és szerdai közvetítésekről, az hétvégén bepótolhatja. További információt a bábszínház honlapján található.