Vasárnap se hagyd ki ezeket a programokat!

A hét utolsó napjára különféle programokat válogattunk össze nektek. Íme a lista hozzá!

Pöttömkert//Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Budapest Park, szeptember 19., 10h

Van egy nap, amikor gyerekzsivaj lengi be a Parkot – ilyenkor születik meg a Pöttömkert névre hallgató kis mesebirodalom, ami izgalmasabbnál izgalmasabb programokkal várja a lurkókat. Természetesen nem lehet Pöttömkert igazi gyerekkoncert nélkül, 11 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekart láthatják - hallhatják a Dzsungel színpadán.

Évadnyió az Óbudai Kulturális Központ udvarán

Óbudai Kulturális Központ, szeptember 19., 10h

A hosszú szünet után egy vasárnap délelőtti családi programmal nyitja meg az Óbudai Kulturális Központ 2021/22-es évadát, amelyen az induló tanfolyamokról, valamint az őszi programkínálatról is szó esik.

Oldtimer & Youngtimer, Cars & Planes

Aeropark, szeptember 19., 10h

Veterán autós, motoros és repülős találkozó. Várnak szeretettel minden öreg jármű tulajdonost és rajongót! Autó szépségverseny, legidősebb jármű, legmesszebbről érkezettek díjazása. Repülőgép bemutatók régi MALÉV-es kollégákkal. Gastro finomságok, ajándék tárgyak, tombola.

Esterházy-Dunafeszt a Három Hollóban - Vasárnap

Három Holló Kávéház, szeptember 19., 13h

Az idei 3 napos Dunafesztet Esterházy Péter emlékének ajánlják.

VI. LegényEst

Fonó Budai Zeneház, szeptember 19., 18h

VI. LegényEst kerekasztal beszélgetés és gálaműsor a Pesovár testvérek emlékére. A kerekasztal beszélgetés alkalmával Pesovár Ernő néptánckutató, az MTA Zenetudományi Intézet tudományos munkatársának és Pesovár Ferenc tánc- és zenefolklorista, néprajzos, muzeológusnak szeretnénk emléket állítani.

Lövések a Broadwayn

Thália Színház, szeptember 19., 19h

A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A bölcs producer nagyvonalú szponzort talált a maffiafőnök személyében, aki a sztriptíztáncos barátnőjéből akar sztárt csinálni. A próbák megkezdődnek, csakhogy mindenki érzi: az elsöprő sikerhez valami hiányzik.

Levelek Adytól - Jordán Tamás önálló estje

Pinceszínház, szeptember 19., 19h

Ady Endre írásai ma is érvényesek. Amit a publikációiban megfogalmaz az kortalan vagy mondjuk úgy, hogy ma is érvényes. Az előadásban felelevenednek Ady korának kérdései, problémái, és a néző döbbenten konstatálja, hogy ez ugyan úgy aktuális ma is! Természetesen az estben helyet kapnak versek és humorból sem lesz hiány!

Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 2021 - Gála

Zeneakadémia, szeptember 19., 19h

Nagy hagyományokkal rendelkező Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyét a Filharmónia Magyarország 2021. szeptember 12–19. között rendezi Budapesten. Magyarország zenei életének egyik legjelentősebb helyszínén a versenyzők rangos nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatják tehetségüket. Közreműködik: a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny helyezettjei, Nemzeti Filharmonikus Zenekar; vezényel: Vajda Gergely.

Radnótiné Gyarmati Fanni naplója

Várkert Bazár, szeptember 19., 19h

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A FILC / Fischer Iván Lakásszínháza /saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében.

Till Ottó emlékest - az Óbudai Kamarazenekar és Érdi Tamás koncertje

Óbudai Társaskör, szeptember 19., 19h

Az óbudai Kamarazenekar koncertje. Közreműködik: Érdi Tamás – zongora. Műsoron: Decsényi János: Népdal; Mozart: A- dúr zongoraverseny, K. 414; Mozart: D-dúr rondó, K. 382; Schubert: V. (B-dúr) szimfónia.

Dominógyilkosság

Játékszín, szeptember 19., 19h

A helyszín egy katamarán, ahol a külügyminisztérium nyolc fontos embere készül egy könnyed hétvégét eltölteni. Victoria, aki alig öt napja foglalta el a külügyminiszteri székét, örömmel fogadja a meghívást a miniszterhelyettese, Barrynek a hajójára, remélve, hogy így jobban megismerheti munkatársait. Egészen kellemesen indul az este, mígnem elő nem kerül egy levél.

Manaky

Pontoon, szeptember 19., 19h

~ Vegyük alapul a nyers, autentikus reggae zenét, tegyünk hozzá egy kis soult, funk-ot és némi elektronikát. Amit kapunk, azt úgy hívják: Manaky. Zene és szöveg kéz a kézben jár, rámutat társadalmunk égető problémáira, megtartva ezzel a reggae műfaj eredeti védjegyét is, a gondolatébresztő szövegírást. Avagy kellemes és laza vasárnap esti toporgás a fedélzeten ~~

Az Őrült Nők Ketrece

Átrium, szeptember 19., 19.30h

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te - és ketten együtt.

LIAison

Centrál Színház, szeptember 19., 19.30h

Semmiképpen nem ajánlják Pokorny Lia zenés estjét azoknak, akiket még nem talált el Ámor nyila. Azoknak viszont, akik már átestek azon a bizonyos veszedelmes kóron, vagy éppen jelenleg is elszenvedői, egyenesen kötelező!

Berlin-Budapest Lieder

Müpa, Fesztivál Színház, szeptember 19., 19.30h

Az elmúlt 120 év német és magyar dalirodalmából válogat a koncert az Európai Hidak fesztivál német-magyar tematikájához kapcsolódóan. Immár klasszikusnak számító 20. század eleji szerzők művei mellett a háború utáni generáció nagy alakjai éppúgy helyet kapnak a programban, mint az ifjabb nemzedék. A két fellépő énekes ugyancsak a német-magyar „híd” két oldalán áll: Horti Lilla mellett a fiatal német sztárénekes, Benjamin Appl lép majd színpadra.

Elképzelt múlt – Károlyi Katalin és a Metrum Ensemble

BMC - Koncertterem, szeptember 19., 19.30h

A Metrum Ensemble vendége ezúttal Károlyi Katalin, aki nem csak a programnak, de Kondor ez alkalomra, immár legsajátabb hangján írt művének is – Trois Chansons – elindítója, ihletője. Ő a szerzője a dalok anyagául szolgáló lírai szövegtöredékeknek is. Elképzelt múlt, valóságos jelen. A program a huszadik század fordulójának és első felének néhány szereplőjét igyekszik rendhagyó módon nemcsak fölidézni, de egy szokatlan szemüvegen keresztül, egymás fényében, spontán újra megvizsgálni.

Budapesti Fesztiválzenekar Liszt, vez.: Fischer Iván, km.: Dejan Lazić

Müpa , Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, szeptember 19., 19.45h

Melyik szerzőhöz illene jobban az Európai Hidak név, ha nem az Európa-szerte elismert, nemzetközi barátságokat ápoló, világjáró Liszt Ferenchez? Zenéjével és tetteivel ő maga az összeköttetés kultúrák és műfajok között. Az est „otthona” Weimar: a város, ahol a zongoravirtuóz Liszt letelepszik, hogy tovább csiszolja komponista tudását. A hely, ahol a szerző legjelentősebb zenekari művei születnek.