Vasárnapi programajánló

Délelőtt ásványok, piac és legókockák örvendeztetik meg a családokat. A gyerekeknek külön mozi és vadvilág is jár, tündérekkel! Aztán a szülők hazaviszik őket, megebédeltetik, majd jöhet a gyerektévé! Mivel eljött az ő idejük is, apu és anyu koncertre mennek, együtt vagy külön.

Óbudai ásványbörze

Óbudai Kulturális Központ, március 3., 9:00

Az ásványok, drágakövek, féldrágakövek és ősmaradványok szerelmeseit várja a kiállítás és vásár, hogy kedvükre válogassanak a különlegességek között. Igazi kincsekre találhatnak a nemcsak a gyűjtők és a lelkes érdeklődök, de az ásványékszerek és dísztárgyak szerelmesei. A belépés ingyenes.

Kockabarátok - Lego játszóház

Klebelsberg Kultúrkúria, március 3., 9:00

Építsetek élményeket! Háromféle LEGO játszóház és aktivitások kicsiknek és nagyoknak, az egész család számára, két teremben! Már 2 éves kortól: - Duplo játszóház szőnyeken az ovisoknak. - Színezd ki a saját karakteredet a rajzoló saroknál! 6 év felettieknek : -2x4-es kocka játszóház szőnyegeken, - Vegyes LEGO játszóház szőnyegeken.

Piac a fekete macskához

Az egész estés, lengyel–kínai, 2D-s számítógépes animáció egy felnövekvő, széltől is óvott Kismackóról szól, aki születésnapján át szeretné élni élete első kalandját: elmenni a legendás Aranyföldre. Kívánságát a szunyókálást, bendőtömést és barlangi henyélést kedvelő Medve Apu nem méltányolja. Álma megvalósításához Teddynek nemcsak arról kell meggyőznie Apát, hogy az erdőn át az Aranyföldig vezető út kellemes is lehet; hanem be kell bizonyítania: elég idős ahhoz, hogy kalandra induljon. A méheket követve hőseink az erdő szélére érnek, ahol először szembesülnek a legnagyobb rejtéllyel: az emberek titokzatos világával. Ez a Bocs születésnap pedig egy életre szóló élménnyé válik, ami összekovácsolja Apát és Fiát.

Vadvilág nap

Fővárosi Állat- és Növénykert, március 3., 10:00

Az ENSZ március 3-át a Vadvilág Világnapjává (World Wildlife Day) nyilvánította. A választás azért esett erre a dátumra, mert a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) ezen a napon fogadták el 1973-ban. A program idén a digitális világ fejlesztéseire fekteti a hangsúlyt: vajon a digitális technológiák és szolgáltatások miként vezethetik elő a vadon élő állatok védelmét, valamint az ember és a vadon élő állatok együttélését a most és a jövő generációi számára az egyre jobban összekapcsolt világban. Idén is készülnek ennek a  megünneplésére: látványetetéssel egybekötött előadásokkal, kézműves foglalkozással, ismeretterjesztő programokkal várnak minden érdeklődőt március 3-án, a Vadvilág Napján. Az állat- vagy növénymaszkban, vagy plüssel érkező, 18 év alattiak számára a belépés 400 Ft/fő

Izgő-mozgó, mindenhova kúszó, vidám kölykök figyelem! Vegyétek be közösen Turbina Tündérbirodalmát és fedezzétek fel azt, vasárnap délutáni matinénk keretében. A programot 0-9 éves korig ajánlják.

Dirty Honey

Analog Music Hall, március 3., 18:30

Piszkos rock and roll, piszok jól játszva – Dirty Honey Budapesten A klasszikus rock halott? Aligha! A KISS előtt is muzsikáló Dirty Honey az Analog Music Hallban egy felejthetetlen, igazi rockbulival tér vissza március 3-án. A Los Angeles-i hard rock négyesfogat ugyan nemrég járt nálunk a Kiss előzenekaraként, azonban az első benyomás annyira ütősre sikerült, hogy máris újra Európába jönnek egy kisebb klubturnéra, amibe szerencsénkre Budapest is belefért.

Különleges koncertszínházi produkcióval rukkolt elő Vecsei H. Miklós és elismert művészekből álló csapata, „A kocka kibontása” című darabot március 3-án láthatja a Várkert Bazár közönsége. Az előadás Pilinszky János és Csoóri Sándor költészetét vette alapul, a díszletet a Kiégő Izzók vetíti majd a színpadra. Az alkotók a látványvilág, a zenei komplexitás és a fényművészet elemeit próbálták meg a lehető legkatartikusabb formában előállítani, hogy a két költőóriás életműve ne csak a szavak szintjén ragadjon meg emlékezetünkben.