Vasárnapi programajánló

Ma a képregény gyűjtők örülhetnek együtt a kis csillagászokkal, de a vásározni vágyók sem maradnak szomorúak! Akik odavannak az emlékekért, ma nagy napra ébredtek, felidézhetik a rock-nagymama szellemét és Szécsi Palit is szerethetik bolondulásig!

Több tízezer képregény két szinten! A képregénykiadók teljes választékukkal, magánszemélyek saját gyűjteményükkel lesznek jelen. A Börzére a belépődíj 10-12 óráig 1000 Ft/fő, 12 órától 500 Ft/fő.
Kapunyitás: 10 órakor.

Néprajzi Múzeum, március 10., 10:00

Március 10-én újra WAMP Design vásár a Néprajzi Múzeumban! A WAMP Design vásáron magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság. A WAMP egy olyan közösségi hely, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus, ezáltal a dizájn nem egy elvont művészeti fogalomként jelenik meg, hanem egy izgalmas lehetőség, ami becsempészhető az emberek mindennapjaiba.

Svábhegyi Csillagvizsgáló, március 10., 11:00

Jogász, hajóskapitány, mesterlövész, zongorista és a hazai modern csillagászat megalapítója egy személyben? Lovak a kupolában? Fegyveres katona a könyvtár előtt? Kabátban csempészett fotoelektron-szokszorozó? Füttyjelekkel továbbított adatok? Akár kémfilm is lehetne, pedig ezek valós részletek a csillagvizsgáló elmúlt 150 évének történeteiből. Tudománytörténeti sétáikon a csillagászok kalandos életét és izgalmas történeteit elevenítik fel a Svábhegyi Csillagvizsgáló 4 hektáros parkerdőjét bejárva. 

Oscar-jelöltek - FILM/ZENE válogatás

Uránia Nemzeti Filmszínház, március 10., 13:30
 

A filmzenei sorozatban az Oscar-díj átadásának napjára időzítették a zenei-hangi jelöltekből összeállított válogatást. A díjra esélyesek között találjuk a tavaly nyáron elhunyt Robbie Robertsont, aki a Megfojtott virágok zenéjéért posztumusz kaphatja meg a szobrocskát. Ludwig Göransson svéd zenszerző másodszor nyerheti el az Oscart, ezúttal az Oppenheimerért. A mindössze huszonkilenc éves angol Jerskin Fendrix is Oscar-díjért izgulhat Lantimosz Szegény párák című mozijának dallamaiért. Az Érdekvédelmi terület-et ugyan a hangmesteri munkáiért jelölték (Tarn Willers és Johnnie Burn volt érte a felelős), de a film zeneszerzője, az angol Mica Levi különleges egyénisége a filmzeneírásnak, feltétlenül ott a helye a programban.

Marge / Cleo T. / X.U.L
A38 Hajó, március 10., 19:00

Heléna 2011-ben rögzítette legelső dalait, majd 2016-ban kiadta első nagylemezét ‘Láthatatlan’ címmel. 2017 óta saját zenekarral dolgozik a dalírástól a színpadi produkció megvalósításáig. „Harminc” című ünnepi koncertje eddigi zenei pályafutásának fontos állomásait mutatja be olyan vendégekkel közreműködve, akik nagy hatással voltak rá, és inspirálták dalait.