Vasárnapi programajánló

A tegnapihoz hasonlóan színes, délelőtt családias, majd este pörgős, zenei programokkal vár ez a vasárnap. Meglepetésre a záró program a kíváncsi gyerekeké!

KMO Autómodell Börze

KMO Művelődési Központ, április 7., 9:00

Gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki. Havi rendszerességgel látogatóható a börze a KMO-ban. Vasárnaponként nem csak autókkal találkozhatunk, hanem kiegészítő termékek vásárlására is lehetőség nyílik: kulcstartók, pendrive-ok, prospektusok, képeslapok, persze mind autós témakörben.

Sakura ünnep

ELTE Füvészkert, április 7., 9:00

Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában.

Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók - A mozifilm

Puskin Kuckó, április 7., 10:00

Az egészestés film a rajzfilmsorozat első két szériájának egyes epizódjaiból készült, amelyeket összekötő jelenetekkel egészítettek ki. 2019. áprilisában a Mozinet forgalmazásában a digitálisan felújított változat kerül a mozikba, hogy a gyermekek és szülők, újabb generációi is megismerkedhessenek ezzel az örökzöld, magyar klasszikus mesével.

Esterházyak a zene fősodrában

Magyar Zene Háza (Koncertterem), április 7., 11:00

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Ezúttal az Esterházyak szerepelnek a fókuszban. A 18. századtól kezdve a 20. század elejéig az Esterházyak voltak Magyarország legbefolyásosabb családja. Kiterjedt családjuk több ágában a zene igen fontos szerepet töltött be, így többük kiváló zenész volt, valamint koruk legnagyobb muzsikusaival tartottak fenn jó kapcsolatot.

Asztro-matiné - Meteoritok

Svábhegyi Csillagvizsgáló, április 7., 13:00

Asztro-matiné – csillagászat (nem csak) gyerekeknek – érthetően. A csillagászok igazából nagyra nőtt gyerekek – például szeretik a nagy durranásokat vagy sokat  kérdeznek…A program során a gyerekek könnyen érthető, de annál színesebb nyelvén magyarázzák el az univerzum érdekességeit, interaktív módon mutatják be a jelenségeket, és megválaszolják a gyerekek sokszor egyszerűnek tűnő, de fogas kérdéseit – (természetesen a felnőttek is kérdezhetnek! )

Kelemen Barnabás, Kelemen Gáspár és a Budapesti Vonósok

BMC - Koncertterem, április 7., 18:00

Az Alma és Fája sorozat első koncertjén a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Kelemen Barnabás és fia, Kelemen Gáspár hegedűjátékát élvezheti a közönség a BMC színpadán.

Island Mint (CZ), Juhász Zoli, Tibi & the Otters, Anchorheart

Akvárium Klub (Lokál), április 7., 19:00

 

Megbabonázó, napsütötte és szívmelengető, az Island Mint zenéje ritka a prágai zenei színtéren. A 60-as évek sunshine popja és garázsrockja, valamint a 90-es évek shoegaze-je által inspirált meleg analóg hangzásukkal úgy érzed majd, mintha a gyermeki nosztalgia óceánjában úsznál. A Matyáš Adámek énekes és producer vezette öttagú csapat az elmúlt négy évben sikeresen győzte meg a cseh és szlovák közönséget arról, hogy a nap valóban süt. Ezt a tényt a Radio Wave 2023-as csehországi versenyének nemzetközi zsűrije is jóváhagyta, és a jelenlegi fiatal cseh szcéna legmegfelelőbb projektjeként küldte a zenekart az Eurosonic Noorderslag 2024-es versenyére.

Mr. BIG - The BIG Finish Tour

Barba Negra (Red Stage), április 7., 19:00

Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának jövő tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio. A programban pedig szerepel majd a teljes Lean into It album, a 35 éves pályafutásuk többi nagy slágere mellett.

Spiritualized

Akvárium Klub, április 7., 20:00

A nyolcvanas évekbeli brit zajrock úttörője, a Spacemen 3 kettéválása után Jason Pierce vezetésével megalakult Spiritualized több mint harminc éve az angol neopszichedelikus rockzene meghatározó formációja, és végre – most először – Magyarországon is koncertezik! A Spiritualized zenéjében a gospeles kórusoktól, a blues és a pszichedelikus rock zaklatottságán, a garázsrock energikusságán, a free jazzes elszállásokon, a soulos dallamokon, a klasszicista minimalizmuson, az éteri, spacerockos, shoegaze-es hangszereléseken, az ambientes átkötőkön át a szimfonikus-artisztikus rockig a teljes popzene történetének esszenciája megjelenik.

Okvsho +experience

MANYI - Kulturális Műhely, április 7., 20:00

Okvsho az egyik legérdekesebb és legígéretesebb projekt az európai modern jazz színtéren. Az Okvsho-t alkotó testvérpár eredeti zenei hátterüket, az elektronikus beat-et folyatják össze a fiatal és vibráló európai jazz szcéna hangjaival, és ezzel egyidejűleg új utakat fedeznek fel. A helyi jazz-zenészekkel való közös zenélésen keresztül alakult ki élőzenekari projektjük, az Okvsho +Experience, amely az improvizációt, a spontaneitást és a jazz-t, mint tánczenét ünnepli.

Harmónia Jazzműhely: ALL WOMEN-ALL STARS

Budapest Jazz Club, április 7., 20:00

Elmúltak azok az idők, amikor a jazzben a zongoristák és énekesek kivételével csak férfiak villoghattak. Terri Lyne, Carrington, Esperanza Spalding, Anat Cohen, Yazz Ahmed vagy Annie Whitehead korában épp ideje, hogy a magyar hangszeres női zenészek is kiálljanak a porondra. Ez az este erről szól.

Az Ikrek csillagkép rejtelmei

Svábhegyi Csillagvizsgáló, április 7., 20:15

Az este folyamán az Ikrek csillagkép izgalmas égitesteit kapják távcsővégre. A Castor kettőscsillag után egy csillaghalmaz vár vörös óriás és kék csillagaival. Végezetül távcsöveikkel a kicsiny Eszkimó-ködöt észlelhetik.