Vasárnapi programajánló

A mai vasárnapunk nem panaszkodhat programok terén, számszakilag rendben van, és az is, hogy kicsit csendesebb, mint a szombat. Mindenki megtalálhatja a magának tetsző eseményt, legyen az családias, vagy éppen magánynak való. Kicsit korábbi fekvéssel készüljünk rá a jövő hétre!

Együtt a 70 éves Rock and Roll-ért!

D39 Kultúrtér, április 27-28.

Három napra ismét lezárják a Dessewffy utcát a Terézvárosban, ahol több ingyenes programmal várnak mindenkit egy közös ünneplésre! Menjetek el a Rock and Roll 70. szülinapjára a Dessewffy utcába, és ünnepeljetek! A programok 11-20 óráig az utcában, 20-23 óráig a D39 Kultúrtérben lesznek!

Tavaszi MondoCon 2024

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, április 27-28.

A MondoCon programjai közt jópár hosszú múltra tekint vissza és népszerűségük töretlen. Azonban mindig figyelnek arra is, hogy legyenek újdonságok, exkluzív programok és vendégek, amelyek minden egyes MondoCont egyedivé tesznek.

Kocka börze

Fény utcai piac, április 28., 9:00

Kedves Kockaépítők és Gyűjtők! Szeretettel várnak mindenkit a nagyszabású Kockabörzére, ahol a kreativitás és az építőjátékok szerelmesei találkozhatnak! Az esemény ideális alkalom arra, hogy megválj a már nem használt Lego vagy Duplo kockáidtól, új kincsekre tegyél szert, vagy akár ritka darabokkal bővítsd a gyűjteményedet. Ha megválni szeretnél szeretett kockáidtól!

Legkisebbek mozija: Vuk

Puskin Kuckó, április 28., 10:00

Az elárvult rókakölyök, Vuk megható története máig a legkedveltebb egész estés magyar rajzfilm. Először tévésorozatként hódította meg a közönséget, majd a moziváltozat is több mint kétmilliós nézőszámot hozott. A rendező, Dargay Attila nem fordított hátat az általa nagyra tartott Walt Disney-i hagyományoknak: Fekete István érzelmes története és Dargay vidám karakterei a gyermeki lélekhez szólnak. A kis Vuk hangját Pogány Judit, a felnőtt Vuk hangját Gyabronka József kölcsönözte, de Csákányi László is emlékezetes Karak megszólaltatójaként. A digitális felújítás Dargay állandó alkotótársa, Henrik Irén operatőr közreműködésével készült.

Csillagok-Égbeli tűk

Fővárosi Nagycirkusz, április 28., 11:00, 15:00

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra. 2024. április 6-tól egészen szeptember közepéig lesz látható a Fővárosi Nagycirkusz tavaszi-nyári showja, ami a „Csillagok - égbeli tűk” címet viseli. Az égbolt, a Hold, a Nap és a csillagok minden ősi kultúrában különleges jelentőséggel bírtak és még a királyok legfontosabb jelképei között is szerepeltek. A csillagok mítoszai még a Bibliában is megjelennek, de a mesék fő elemei között is ott vannak, elég, ha csak Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című meséjére vagy a népmesékből ismert csillagszemű juhászra gondolunk.

Tavaszi Parkoló Parádé

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, április 28., 12:00

Idén se marad el a Parkoló Parádé, idén az első április 28-án, vasárnap lesz! Amit már tudni lehet, számtalan Bamakós résztvevő érkezik, lesz előadás és újra autóztatnak (utóbbira  a  https://totalcar.hu/pp címen tudtok jelentkezni)! Kövessétek a csatornáikat, folyamatosan érkeznek a programok! Részletes információk és jegyvásárlás  A rendezvényen előre vagy a helyszínen megváltott belépővel lehet részt venni.

Tavaszi TáncTér - Szabadtéri tánckavalkád

Madách tér, április 28., 14:00

Idén a Budapesti Tavaszi Fesztivál közösségi felvezető eseményeként visszatér a zene és a tánc a Madách térre. A tánc évezredek óta az emberi önkifejezés és kapcsolódás egyik legősibb és legváltozatosabb formája. Sokan, sokféleképpen táncolnak saját maguk, társaik, s néha a közönség örömére. A műfaj különböző, de a program mindig jókedvű barátainak kínál remek dallamokkal kísért találkozási teret.

Bob Fosse: Mindhalálig zene/All that Jazz (’123) 1979

Eötvös10 Művelődési Ház, április 28., 18:00

Filmvetítés a tánc világnapja alkalmából. Vallomás vagy irónia? Önéletrajz vagy fikció? A show-biz leleplezése vagy felmagasztalása? Önfeltárás vagy önfelmentés? Aki eddig nem volt biztos a válaszban, most sok-sok év szünet után a Tánc világnapja alkalmából ismét megnézheti Bob Fosse legendás All That Jazz (Mindhalálig zene) című lenyűgöző, szellemes, meghökkentő és varázslatos táncjelenetekben tobzódó alkotását, amelyről a film 1979-es bemutatója után még a hollywoodi filmipartól igazán távol álló Stanley Kubrick is azt állította, ilyen jó filmet még soha nem látott!

Pécs, a modern klasszikus

Magyar Zene Háza (Koncertterem), április 28., 18:00

Pécs kulturális sokszínűségét fókuszba állító programsorozatból természetesen nem hiányozhat rendkívül gazdag zenei és szépirodalmi örökségének bemutatása. Az est évszázadokat felölelő műsorában egykori és mai szerzők által írt, részben a városhoz kötődő, részben pedig egymásra is reflektáló költemények és kompozíciók hangzanak el. A zeneművek megszólaltatásában közreműködik a Pannon Filharmonikusok szólamvezetőiből alakult Eozin Vonósnégyes, valamint két pécsi születésű, Junior Prima-díjas fiatal tehetség, Megyimórecz Ildikó szoprán és Balogh Ádám zongoraművész. A zeneművek mellett hazánk egyik legnagyobb nevű kortárs írója, Parti Nagy Lajos olvas fel saját verseiből, Weöres Sándor, Csorba Győző és Bertók László műveit pedig Kocsis Gergely színművész előadásában hallhatják.

The 02s, Neon Leon

A38 Hajó, április 28., 19:00

A The 02s, Magyarország elsőszámú fiatal rock bandája. Akárhova mennek, ott garantált az őrjöngés és leszakítják a mennyezetet! Hangosak, és nem kérnek bocsánatot! Menjetek el ÁPRILIS 28-án az A38-ra, ha szeretitek a pörgős rock és a dallamos r&b/pop zenét! Ja és ha szerettek őrjöngeni.

HUNCLORIQUE / Boggie & Petruska bemutatkozó koncertje

Hagyományok Háza, április 28., 19:00

BOGGIE Fonogram-díjas, Hangvilla-díjas énekesnő-dalszerző, Billboard listás előadó, aki három nyelven énekel és alkot. PETRUSKA a magyar artpop szcéna és az akusztikus gitár virtuozitás egyedülálló képviselője. Mindketten gyermekkoruk óta tanulnak zenét, és magasan képzett előadók. Egyénileg sok zenei stílusban alkotnak, de a magyar népzene különleges helyet foglal el a szívükben. 2023 októberében a Dél-koreai Első Eurázsiai Fesztiválon ők képviselték Magyarországot. Ez a felkérés hívta életre új közös műsorukat, melyben a legszebb magyar szerelmes balladák és siratóénekek közül válogatva mutatják be a magyar népzenei motívumok és dallamok páratlan szépségét saját zeneiségükön keresztül.

Holddalanap: Csendből szőtt hangszőnyeg

MOM Kulturális Központ - MOMKult, április 28., 19:00

Gondoltak egy nagyot: mi szép lenne a család felnőtt tagjait hangfürdőben fürdetni, csöndzsákban kilopni egy estére, csendből szőtt hangszőnyegen repíteni fel, és még feljebb! Dalok ölelésével ringat és gyógyít az elmúlt esztendők tanulságait muzsikába foglaló, elmélyült zenei anyaguk.

The Show - A Tribute to ABBA

Papp László Budapest Sportaréna, április 28., 20:00

„A legjobb ABBA az ABBA óta”. Élje át a feledhetetlen ABBA életérzést! A legnagyobb Abba slágerek újra felcsendülnek egy tökéletes színpadi show keretén belül 2024.04.28-án a Budapest Arénában. 1974-ben, Brighton-ban Európa a Waterloo című dalt választotta meg az Eurovíziós dalverseny legjobb dalának. Így indult az ABBA legendája, mely évtizedeken át minden idők legjobban eladott zenekarává vált. A Waterloo jelentette az áttörést, melyet számtalan slágerlista vezető dal követett még világszerte. Az ABBA évtizedekig nem turnézott, így a The Show – a Tribute to Abba vitte a fáklyát és a világ legjobb ABBA emlékkoncertjévé vált a Hivatalos Nemzetközi ABBA Rajongói Klub (Official International ABBA Fan Club) szerint. A The Show-t Dániában készítették és svédek szerepelnek benne.

HOTEL X

IF Cafe, április 28., 20:00

Wahorn egy ikonikus név és egy ikonikus hozzáállás. Ingyenes zene kicsiknek és nagyoknak. NEMZETKÖZI JAZZ NAP Wahorn András fúvós hangszerek, számítógép
Km.: Wahorn András (fúvós hangszerek, computer), Baló Sámuel (zongora), Kováts Zoltán (nagybőgő), Weszely János (dobok)

Snétberger Ferenc & Anders Jormin

Erkel Színház, április 28., 20:30

Snétberger Ferenc pályája bő három évtizede tart, és lendületéből mit sem vesztett. Tehetségéből adódóan akár gitározhatott volna úgy is, mint Al Di Meola vagy George Benson, hiszen minden szükséges tudás a kezében volt hozzá. De ő a nehezebb utat választotta: saját hangot keresett. Egy összetéveszthetetlen, bensőséges hangot, amelyben a klasszikus zenei előképzettség, a roma hagyomány, a flamenco és a jazz egyszerre van jelen. És ez emelte ki őt a zsúfolt világmezőnyből, olyan nevek kollegiális társaságát kiérdemelve, mint Bobby McFerrin énekes-mágus és a legendás basszusgitáros Richard Bona. Snétberger Ferenc rengeteg barátot szerzett magának a zenében az évek alatt. Az összhang Snétberger és Anders Jormin között egyértelmű a kezdetek óta.

WH: SENA | MÁRKOS | GRYLLUS | G SZABÓ

Jedermann kávézó, április 28., 21:00

A WH a mai zenei világba emeli Shakespeare szonettjeit és dalait. A megnevezés egy monogramot takar: Shakespeare nyomtatásban megjelent szonettjeit egy titokzatos Mr. W. H.-nak ajánlotta, kinek kiléte – akárcsak a szonettek tartalma – mindmáig viták tárgyát képezi. A koncerteken keveredik az absztrakt hip-hop, a modern jazz, a spoken word, a kortárs improvizatív zene, a klangfarbe musik, a free jazz, és a különböző zenetörténeti utalások, a reneszánsz emberének íródott szókimondó, sokszor szexualitással áthatott szövegeken pedig a jelek szerint nem fogott az eltelt közel 450 év. A WH tagjai a magyar és nemzetközi zenei élet ismert figurái.