Vasárnapi programajánló

Néhol folytatódik a szombat, aztán lábra áll a vasárnap is, a zenék előtt remek eseményekkel kényezteti a nem otthon lustálkodókat, a végén még nézhetünk is!

IV. Újbudai Gyermekkönyvünnep

Gárdonyi tér, szeptember 14-15.

Idén immár negyedik alkalommal Újbudai Gyermekkönyvünnep! Zenés programokkal, színes könyvkínálattal, változatos gyerekműsorokkal és kreatív workshopokkal várnak kicsiket és nagyokat szeptember harmadik hétvégéjén a Gárdonyi téren!

Oldtimer & Youngtimer, Cars & Planes

Aeropark, szeptember 15., 10:00

Veterán autós, motoros és repülős találkozó. Várnak szeretettel minden öreg jármű tulajdonost és rajongót! Többszáz klasszikus veterán és youngtimer autó és motor tölti meg a MALÉV fénykorát idéző repülőgép múzeum területét. Menj és gazdagodj rengeteg élménnyel, látvánnyal és nyereménnyel. Kóstolj bele a rengeteg gastro finomságba!

Legkisebbek mozija: Szaffi

Puskin Kuckó, szeptember 15., 10:00

Mesénk a XVII. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie menekülés közben elvész, és egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s saját gyermekeként neveli. Jónás, daliás fiatalemberként, visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő haszonlesők is. A fiú eközben újra találkozik Szaffival...

Thai Fesztivál 2024

Magyar Nemzeti Múzeum (Múzeumkert), szeptember 15., 11:00

2024. szeptember 15-én, vasárnap különleges eseményre kerül sor Budapesten, amely során a látogatók egy napot tölthetnek el Thaiföld gazdag kulturális örökségének felfedezésével. A Thai Fesztivál, amelyet a Budapesti Thaiföldi Királyság Nagykövetsége szervez, a Magyar Nemzeti Múzeumban várja az érdeklődőket 11 órától 19 óráig.

Vígnap 2024

Vígszínház, szeptember 115., 11:00

A Vígszínház szeptember 15-én újra Vígnappal várja a közönséget! Az egész napos programsorozat betekintést nyújt a színház ritkán látott helyszíneire és a színfalak mögötti titokzatos világba. A backstage túrák során színművészek vezetik körbe az érdeklődőket. A Vígszínház első bemutatójának nyílt próbájával, dedikálással, kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel, jótékonysági akcióval és számtalan gyerekprogrammal várják az érdeklődőket.

Sunday Football Club

Akvárium Klub (Lokál), szeptember 15., 14:00

Most vasárnaptól az Akvárium Klub meghívja a focirajongókat, hogy élőben követhessék a leghangulatosabb helyszínen, a Lokálban! Mikor? Minden vasárnap, 14.00 órától. Ajtók nyitása 14.00-kor - Az első mérkőzés kezdőrúgása 15.00-kor.

JusTeenTime

Budapest Park, szeptember 15., 14:00

Most Ti jöttök- visszatér a Budapest Park legnagyobb tinibulija, a jusTEENtime! Éld át a Park vibe-ot a barátaiddal, kötetlenül, szabadon! Rengeteg programmal készülnek a szervezők, és szeptember 15-én csak a Tiétek lesz a Park! Csinálj sztorit a jelenből, próbáld ki magad zenészként, táncosként, sportolóként, YouTuberként és TikTokkerként, bulizz a barátaiddal a koncertekre, és kérdezd meg a kerekasztal sztárjaitól azt, ami mindig is érdekelt!

OPEN MIC SUNDAYS

Budapest Városháza (Pop-up Park), szeptember 15., 18:00

Szeptemberben minden vasárnap Open Mic a Városháza pop-up parkban! 2014 tavaszán indult el először ez a valóban ‘nyitott’ eseménysorozat, először havi, aztán heti rendszerességgel, különböző helyszíneken, de főként a VI. és a VII. kerületben.

Trace Bundy (US)

A38 Hajó, szeptember 15., 19:00

A nemzetközileg elismert gitárvirtuózt, Trace Bundyt látni kell, nem csak hallani. Zenéje mozgásban lévő költészet, harmónia, loopolás, többszörös capoval. Egyedi tréfás és színpadi jelenléte révén felejthetetlen élő koncert élményt nyújt.

Kalmár Zoltán Quartet

IF Cafe, szeptember 15., 20:00

A hazai jazz jól ismert szereplőit felvonultató zenekar mindig remek hangulatot varázsol az iFbe. Műsoruk a saját szerzeményeken túl a hard bop korszak meghatározó kompozícióira épül, melyet olyan legendás előadók képviseltek, mint Wayne Shorter és John Coltrane.

A 10 éves Swing à la Django ünnepi koncertje sztárfellépőkkel

Dohány utcai Zsinagóga, szeptember 15., 20:00

A Swing à la Django két aranylemezzel büszkélkedő formáció, amely idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját, és e jubileumi alkalomból a zenekar különleges koncertet ad a zsidó fesztivál zárásaként. Az együttes speciális stílust teremtett azzal, hogy zenéjükben harmóniára talál a popzene, a magyar népzene, a francia manouche swing és az argentin bossa nova, e stílusok ötvözetének eredménye az általuk Hungarian Django Swingnek nevezett egyedi hangzás. Ehhez párosul a tagok klasszikus zene iránti szenvedélye, nem csoda, hogy a klasszikus remekművek átdolgozásából született crossover stílus villámgyorsan a közönség kedvence lett.

Városháza Kertmozi: Fekete pont (premier előtt)

Budapest Városháza, szeptember 15., 20:30

Mozizz a csillagos ég alatt szeptemberben is a Városháza díszudvarán!
Ájuldozó gyerekek és végeláthatatlan beszédek az ünnepélyes tanévnyitón. Finomfőzelék és hipós felmosóvíz jellegzetes szaga a menzán. A Berlinből hazaköltözött tízéves Palkó (Paul Mátis) csodálkozva szemléli egy átlagos magyar iskola mindennapjait. Egyedül Juci néni (Mészöly Anna), a pályakezdő tanárnő érti őt meg igazán, aki szintén elszenvedője a házmester-kultúrában megragadt intézményi rendszernek. A helyenként groteszkbe hajló, örkényi hagyományokat továbbvivő Fekete pont számos hazai producer együttműködésében, független alkotásként valósult meg.