Fesztivál

Thai Fesztivál 2024

Magyar Nemzeti Múzeum (Múzeumkert)
2024. szeptember 15. (vasárnap) 11:00 - 19:00
Ingyenes

Helyszín:

Magyar Nemzeti Múzeum (Múzeumkert)
1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum körút 14-16.

2024. szeptember 15-én, vasárnap különleges eseményre kerül sor Budapesten, amely során a látogatók egy napot tölthetnek el Thaiföld gazdag kulturális örökségének felfedezésével. A Thai Fesztivál, amelyet a Budapesti Thaiföldi Királyság Nagykövetsége szervez, a Magyar Nemzeti Múzeumban várja az érdeklődőket 11 órától 19 óráig.


Az esemény célja, hogy bemutassa Thaiföld egyedülálló kulturális hagyományait, miközben felejthetetlen élményeket kínál minden résztvevő számára. A fesztivál színes programjai között a látogatók megismerkedhetnek a hagyományos thai táncokkal, amelyek bemutatásáról a Kalasin Drámai Művészeti Főiskola gondoskodik. A főzés iránt érdeklődők élő bemutatókon vehetnek részt, ahol thai séfek mutatják meg, hogyan készülnek a thai konyha ínycsiklandó fogásai. A kulináris élvezetek mellett divatbemutató is színesíti a programot, ahol a résztvevők thai ruhakreációkkal ismerkedhetnek meg. Továbbá különféle nyereményjátékok is várják a látogatókat, köztük egy sorsolás, amelyen repülőjegyeket lehet nyerni Thaiföldre a Turkish Airlines jóvoltából.


A családok és baráti társaságok számára is bőven akad szórakozási lehetőség: kvízjátékok és tojás-halászat is szerepel a programban, ahol további izgalmas nyeremények várnak. Az egész napos rendezvény ingyenesen látogatható, és remek alkalom arra, hogy a magyar közönség közelebb kerüljön Thaiföld varázslatos világához.