Vasárnapi programajánló

A legtöbb tegnap elkezdett hétvégi program folytatódik, majd dobja a vasárnap a sajátokat. A legkisebbek mozija mellett saját vásárokkal jelentkezik, majd délután belevág a rövidített, ám annál inkább unikális zenebonába. Ja, itt is lesz ám folytatás!

Őszi Margó Irodalmi Fesztivál 2024

Nemzeti Táncszínház, október 10-13.

A legfrissebb kortárs könyvek itthonról és külföldről, beszélgetések és dedikálás a szerzőkkel, könyves podcastok élőben, esti zenei-irodalmi műsorok, a legjobb első prózakötet – erre mind számíthatsz az Őszi Margón 2024. október 10. és 13. között a Millenárison a Nemzeti Táncszínházban.

őszkert 2024 Őszi Kertészeti Napok

MATE Budai Campus parkolója -és a MATE beltéri helyszínei, október 11-13.

őszkert 2024 Őszi Kertészeti Napok a Villányi úton! Kertészetek bel-és kültéri növénykínálata, termelők, természetközeli dizájnerek termékei, valamint kertészeti előadások, tanácsadás, Arborétumi Séta, Budai Arbor Biokert látogatás, a Díszteremben Bonsai Kamara Kiállítás, "városi dzsungel" Szobanövény Kiállítás, más növényes, illetve gyerekprogram várja a látogatókat. Minden, ami ősz, várunk mindenkit Budapest csodaszép virágos őszi hétvégéjén!

Édes Napok Budapest 2024

Szent István tér, október 11-13.

Az év legédesebb hétvégéje, az Édes Napok Budapest, csokoládé és édességünnep idén is várja az édesség kedvelőket a Bazilika előtti Szent István téren. A budapesti Édes Napok, Perugia, Tübingen és Obidos után Európa 4. legnagyobb szabadtéri, édesség tematikájú rendezvénye.

Kürtőskalács Fesztivál az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert, október 11-13.

Október 11-én újra Kürtőskalács Fesztivál a Fővárosi Növény- és Állatkertben! Idén 13 kürtőskalács sütő standdal készülnek, köztük kuriózumként a kürtőskalács litván rokon termékének készítői lesznek a vendégek - igazi eredeti Šakotis készítők! Több színpad és program helyszín lesz, ahol gyermekelőadások, akusztik koncertek, zenekarok, kézműves foglalkozások és még sok más is várja a kürtőskalács rajongókat!

TRF 2024 - Tuning & Retro

Magyar Vasúttörténeti Park, október 12-13.

Október 12-én újra megnyitja kapuit a TRF, azaz a Tuning & Retro Fesztivál, ahol hazánk és a környező országok legjobb építéseivel, valamint veterán és retro gépekkel töltik meg a Vasúttörténeti Park csarnokát. A külső Víztorony Parkban ismét lesz találkozó, forgószínpaddal, szépségversennyel, és egyéb érdekes programokkal!

Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2024

Kristály Színtér, október 12-13.

A legmenőbb családi program októberben! Különleges rajzfilmek és mozifilmek. Kaszkadőr, tánc, képregény és filmes workshopok, koncertek, arcfestés, csapófestés, állatidomár előadás, filmes jelmez börze, természetfotós workshop, és számos egyéb gyerekbarát kreatív programon is részt vehet az egész család.

Őszi Etyeki Piknik

Újhegyi utca - Etyeki Gasztrosétány, október 12-13.

Az Őszi Etyeki Piknik október 12-13-án több helyszínnel és változatos programokkal vár mindenkit Budapest szőlőskertjében. A pincék között sétálva a legkiválóbb borok, pezsgők, kistermelői és kézműves termékek, valamint a jobbnál jobb falatok sűrűjében találhatják magukat. Természetesen a zenei kínálatot idén is változatosság fogja jellemezni, hiszen zene nélkül nincs Piknik. Töltődj fel az etyeki szőlősdombok között; szeretettel várnak október 12-én és 13-án az Őszi Etyeki Pikniken.

KMO Autómodell Börze

KMO Művelődési Központ, október 13., 9:00

Gyűjtők, rajongók találkozója ez, ahol mindenki rajong valamiért, csak autómodell legyen. Megtalálható egy ilyen börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchbox-tól az igényesebb AutoArt márkáig, a gyerekektől az idős gyűjtőkig minden és mindenki. Havi rendszerességgel látogatóható a börze a KMO-ban. Vasárnaponként nem csak autókkal találkozhatunk, hanem kiegészítő termékek vásárlására is lehetőség nyílik: kulcstartók, pendrive-ok, prospektusok, képeslapok, persze mind autós témakörben.

Legkisebbek mozija: Vízipók-csodapók - A mozifilm

Puskin Kuckó, október 13., 10:00

Beköszönt a tavasz, a kishangyák egy kiflicsücsök morzsával szaladgálnak a füvön. Katica tanácsára a csigaház felé igyekeznek. Odabent nem csiga lakik, hanem a Vízipók, aki úszkálni akar a tóban a szabad ég alatt. Ekkor találkoznak Keresztespókkal, aki kifogásolja, hogy egy rendes pók az nem úszkálhat a vízben. Vízipók ezen kicsit mérgelődik, a kishangyák próbálják meggyőzni a Keresztespókot, hogy a Vízipók szerintük nagyon rendes póknak tűnik...

WAMP design 18. születésnapi vásár

Eiffel Műhelyház, október 13., 10:00

A WAMP Design vásár 2024-ben nagykorú lesz, menj el és ünnepelj velük! A 18. születésnapjukat szeretnék méltóképpen megünnepelni, így az októberi design vásár egy születésnapi vásár lesz!
A eseményen kerekasztal beszélgetésekkel, divatbemutatóval, workshopokkal, tombolával, Food Truck Show kitelepülőkkel készülnek.

Lemezbörze

Barlang, Dunaparti Művelődési Ház, október 13., 11:00

A csillogó fekete lemezek szerelmeseit várják ezen a napon. Itt a helyed, ha van otthon olyan bakelitlemezed, amit már nem hallgatsz, vagy csak szeretnéd felfrissíteni a gyűjteményed. Profi kiállítókat és lelkes amatőröket egyaránt szívesen látmak, ha csak 1-2 lemezt hoznál, az sem probléma. Cd, dvd és néha még kazetta is előfordul, ha ilyesmit hoznál (vagy éppen vinnél).

Makers' Market

Hengermalom, október 13., 12:00

Izgalmas és különleges vásárral készül a Makers' Market csapata október 13-ára: a HENGERMALOM projekt nyitóesemény-sorozatának részeként egy lenyűgöző térben, a Hengermalom egykori gabonasilójában találkozhatnak az érdeklődők Budapest kedvenc kézműves alkotóival, designereivel! A Makers' Market zenei programját a BUDAPEST RITMO fesztivál biztosítja: 12 és 19 óra között Conga Heaven, Bongo Hell! DJ set lesz terítéken, 15 és 16 órától pedig Smuk Tamás (Nasip Kismet) tart két ingyenes, fél órás keleti dob workshopot kicsiknek és nagyoknak.

1349 // Kampfar // Afsky

Barba Negra (Blue Stage), október 13., 17:00

Október 13-án Budapestre érkezik az 1349 és a Kampfar közös turnéja. A norvég black metal alakulatok körútjának vendége a dán Afsky lesz. A Kampfar ráadásul jubileumi évet tart, éppen 30 éves pályafutását ünnepli a turnéval, így a setlist mindenképpen régi klasszikusokkal is meg lesz spékelve.

GHØSTKID, special guests: Within Destruction, Setyoursails

Analog Music Hall, október 13., 18:00

Ördögűzés és fülsiketítő harmónia a fejedben – Budapestre jön a GHØSTKID. Október 13-án fejest ugorhattok a sötétségbe és az agresszióba. Budapestre jön a német GHØSTKID, hogy az Analog Music Hall falai között vágjon minden résztvevőt a falhoz.

Nick Cave & the Bad Seeds: The Wild God Tour

Papp László Budapest Sportaréna, október 13., 19:00

Turnéra indul az egyik legfontosabb kortárs dalszerző-énekes, Nick Cave és zenekara, a Bad Seeds: a 2024 szeptemberében induló európai koncertsorozat során idén sem hagyja ki Budapestet, hogy október 13-án a Papp László Budapest Sportarénában lépjen fel rajongói előtt. A Nick Cave & the Bad Seeds augusztus végén megjelenő új, Wild God című albumának anyagával érkezik, természetesen kihagyhatatlan klasszikus dalai társaságában.

Platon Karataev

Magyar Zene Háza (Koncertterem), október 13., 19:30

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett Platon Karataev 2016-ban alakult Budapesten, hamar a hazai gitárzenei színtér egyik legjobb, legnépszerűbb formációja lett a kvartett. Már For Her című folkos, folkrockos 2017-es első lemeze feltette a zenekart a nemzetközi térképre is, dalaikat azóta is több milliószor streamelték a világ minden tájáról. Az együttes második, Atoms (2020) című lemezével ellépett az addigi akusztikus iránytól egy hangosabb, grandiózusabb hangzás felé.