Fesztivál

Őszi Margó Irodalmi Fesztivál 2024

Nemzeti Táncszínház
2024. október 10. (csütörtök) 16:00 - 2024. október 13. (vasárnap) 22:00

Helyszín:

Nemzeti Táncszínház
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A legfrissebb kortárs könyvek itthonról és külföldről, beszélgetések és dedikálás a szerzőkkel, könyves podcastok élőben, esti zenei-irodalmi műsorok, a legjobb első prózakötet – erre mind számíthatsz az Őszi Margón 2024. október 10. és 13. között a Millenárison a Nemzeti Táncszínházban.


Könyvbemutatók:
Az Őszi Margón mutatja be új kötetét többek között: Finy Petra, Gerlóczy Márton, Háy János, Kemény István, Simon Márton, Szabó T. Anna, Szederkényi Olga, Szendrői Csaba, Szöllősi Mátyás és Závada Pál.

A fesztiválon ezúttal is bejárhatjátok a világot a könyveken keresztül, itt lesz, mások mellett Ivana Bodrožić, Claudia Durastanti, Terézia Mora, Sofi Oksanen, Asko Sahlberg, Iréne Solà.



A könyvbemutatókra a belépés ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben. A bemutatók után a szerzők dedikálnak. Esténként különleges zenei-irodalmi programokon vehettek részt, ezekről részletes információ hamarosan!

Idén is a fesztivál első napján adják át a Margó-díjat, amellyel tizedik alkalommal díjazzák az év legjobb első prózakötetét és az Erste támogatásának köszönhetően egy döntős Margó x Erste #higgymagadban különdíjat is kap.