Vasárnapi programajánló

Kitikadt a melegtől a hétvége, vasárnapra még csönget egy picit...Tartják magukat a fesztiválok, és nevéhez híven vásárt is tartanak. Aztán kérem, lehet cirkuszolni és verni..a dobokat, de japánkodva ám! Majd kora esti rázós bulikkal lehet búcsúzni ettől a hétvégétől.

Campus Fesztivál 2023

Debrecen, július 19-23. 

Immár a tizenötödik Campus Fesztiválra készül Debrecen. Ebből az alkalomból szinte napra pontosan 12 évvel az első látogatása után Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér a debreceni Nagyerdőre. Az 1920-as évek jazzhangzását elektronikus zenével vegyítő ‘electroswing’ stílus elsőszámú úttörője zenekarával, július 21-én érkezik a jubileumi Campusra.

32. Művészetek Völgye 2023

Művészetek Völgye, július 21-30. 

32. alkalommal ünneplik 10 napon át a zenét, a táncot a színházat, az alkotás örömét az ország szívében, a Művészetek Völgyében, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.

41. Lidl Balaton-átúszás

Révfülöp, július 23., 7:00

2023-ban is Lidl Balaton-átúszás, idén július 22-én! Magyarország ikonikus nyíltvízi úszóeseménye 3 távon kínál kihívást a víz szerelmeseinek. A teljes távra vállalkozó úszók Révfülöp és Balatonboglár között ússzák át a Balatont, ezalatt 5,2 km-t tesznek meg úszva.

WAMP design vásár

Várkert Bazár, július 23., 10:00. 

A WAMP Design vásáron magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság.
Gyertek el júliusban is!

Zárónap: “VIVA LA GITANE”, a cigány kultúra ünnepe

Zeneakadémia, július 23., 10:00. 

A színpadon ott lesz a cimbalom, ifj. Sárközy Lajos és zenekara, hogy a különleges magyar kultúrából cigányzenei és népzenei ízelítőt is kapjunk. A koncert középső részében a Parno Graszt, a Söndörgő, Szalóki Ágnes és a pulyák, Snétberger Ferenc és tanítványai állnak színpadra. Beszélgetések, fényképek, filmek mesélnek majd a cigányság történetéről egész nap, amit az esti, cigánymuzsika mellett elköltött közös vacsora tesz teljessé.

Yamato - The Drummers of Japan

Erkel Színház, július 23., 14:00. 

Magyarországot már több éve ámulatban tartja a világhírű Yamato dobos társulat! Egyedülálló előadásuk a japán kultúra legemblematikusabb hangszerét, a Taikót ( japán dob) és annak mítoszát, kulturális jelentőségét ötvözi egy modern show látványelemeivel.

A sztyeppe illata

Fővárosi Nagycirkusz, július 23., 15:00

A Fővárosi Nagycirkuszt 2023-ban a csodás artisták mellett a lovak is birtokba veszik a sztyeppék világát és a vándorló népek ősi sámán világát megidézve. A Fővárosi Nagycirkusz amolyan óriás varázsjurtává válik, ahol megelevenedik a türkmén, magyar, mongol, ukrán és üzbég művészek segítségével a természet ősi elemeihez visszanyúló csodálatos mesevilág, amiben még a föld, a víz, a tűz, a szél, az állatok és a növények is tisztelve voltak és misztikum övezte azok erejét. 

Sunday Sundown ~ ELB & Pulp

Pontoon, július 23., 17:00

A PONTOON olyan, mint egy egész nyáron át tartó fesztivál, aminek az sem vetett véget, hogy a Lánchíd felújítása miatt el kellett hagyniuk a pesti hídfőnél kialakított bázisukat. Szerencsére nem mentek messzire, csak pár száz méterrel arrébb, a Hunyadi hajó fedélzetére költöztek.

Sunday Session 2023

A38 Hajó, július 23., 17:00

A 7. születésnapját ünneplő sorozat a legfrissebb zenékkel tér vissza a családias hangulatáról és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több mint 15 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! A páros a legfinomabb zenéktől indul, majd az este táncba fullad Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.