Vasárnapi programajánló

Kicsit kevesebb, de változatosabb programsorozat vár vasárnap. A hanglemez entuziaszták kezdik lelkesen a napot, majd délutánig átengedik a terepet a nem kevésbé lelkes gyerekeknek és hozzátartozóiknak. Később a szokásos zene-mozi kombóval zárják a kicsit hűvösebb hétvégét.

Augusztusi LemezPiac + Hifi Börze

ELTE Gömb Aula, augusztus 6., 10:00

A LEGNAGYOBB HAZAI LEMEZBÖRZE + HIFI Börze! MINDEN, AMI ZENE !LP ▪️ CD ▪️ DVD ▪️ MC ▪️ pólók ▪️ poszterek ▪️ újságok ▪️ könyvek ▪️ kitűzők ▪️ emléktárgyak ▪️ stb. HIFI BÖRZE A GALÉRIÁN! ▪️ lemezjátszók ▪️ magnók ▪️ erősítők ▪️ hangfalak ▪️ kiegészítők ▪️ stb.▪️ TÖBB MINT 90 ELADÓ 2 SZINTEN - HATALMAS VÁLASZTÉK!

Mátyás mesék – A budai kutyavásár

Szent Margit kolostor-romok, augusztus 6., 10:30

A mi jó Mátyás királyunk szerette képét elváltoztatni s ennek annak beöltözve álruhában járni a vidéket, hogy népe sorsát nyomon kövesse. A gazdag rátarti birtokosokat rendre és igazságra tanította, a szegény népet oltalmazta. Erről szól ez a kis mese is.

A sztyeppe illata

Fővárosi Nagycirkusz, augusztus 6., 15:00

A Fővárosi Nagycirkuszt 2023-ban a csodás artisták mellett a lovak is birtokba veszik a sztyeppék világát és a vándorló népek ősi sámán világát megidézve. A Fővárosi Nagycirkusz amolyan óriás varázsjurtává válik, ahol megelevenedik a türkmén, magyar, mongol, ukrán és üzbég művészek segítségével a természet ősi elemeihez visszanyúló csodálatos mesevilág, amiben még a föld, a víz, a tűz, a szél, az állatok és a növények is tisztelve voltak és misztikum övezte azok erejét. 

Dürer Kert, augusztus 6., 16:00

"Szinte napra pontosan 3 évvel ezelőtt találkoztunk utoljára az A38-on, és hát aznap is úgy mentünk haza, ahogyan és amivel szoktunk. Az elmúlt 3 évben végignézhettük, ahogyan felépül az új Arsenal, és eljut a táblázat utolsó helyéről egészen az elsőig. Mondhatjuk, hogy újra van csapatunk, így aztán ideje nekünk is újból aktivizálni magunkat."

Sunday Session 2023

A38 Hajó, augusztus 6., 17:00

A 7. születésnapját ünneplő sorozat a legfrissebb zenékkel tér vissza a családias hangulatáról és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több mint 15 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! A páros a legfinomabb zenéktől indul, majd az este táncba fullad Budapest egyik legszebb teraszán, a szabad ég alatt.

Cseh Tamás emlékest

Virág Benedek Ház, augusztus 6., 19:00

Beszélgetéssel és koncerttel emlékeznek Cseh Tamásra, a Kossuth-díjas énekes, zeneszerző, előadóművészre, halálának tizennegyedik évfordulója alkalmából.

Szalóky Classic Jazz

IF Cafe, augusztus 6., 19:30

A Classic Jazz Sunday pont vasárnap jelentkezik az iFből, óriási vidámság készül. Ne hagyjátok ki! Az utolsó alkalom, hogy idén télen velük bulizzatok az iFben, Aztán egy hónapig kell várni, tavaszig!!

A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot

Margitszigeti Atlétikai Centrum, , augusztus 6., 20:00. 

Mindenki vágyik a szeretetre, és ez alól Jaakko sem kivétel – még ha a kerekesszékéhez is van kötve. Még sosem találkozott élőben a barátnőjével, de minden nap órákon át beszélnek egymással telefonon. A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot egy eddig sosem látott szerelmi történet, melyben Petri Poikolainen élete szerepében játssza Jaakkót, a férfit, aki a saját otthonába bebörtönözve él. A börtön falai azonban lebomlanak, amikor Jaakko úgy dönt, hogy elmegy találkozni a szerelmével. Ez nem egy könnyű döntés, ugyanis Jaakko vak, és a mellkasától lefelé le van bénulva. Hogy célba érjen, Jaakkónak öt idegen jóságában és segítségében kell bíznia. Végül is, mi rossz történhet?

Városháza Kertmozi: Saint Omer (premier előtt)

Budapest Városháza, augusztus 6., 20:30

Egy fiatal irodalomprofesszor részt vesz egy gyilkossági tárgyaláson, hogy inspirációt szerezzen, és megírja a görög Médea ősi mítoszának kortárs adaptációját. A Saint-Omer-i bíróságon azonban másképp alakulnak a dolgok, ahogy elképzelte. A gyermeke meggyilkolásával vádolt asszony életében a fiatal nő saját magára ismer. Az írónő a társadalmi elszigetelődés és előítéletek történetét megismerve egyre jobban aggódni kezd saját terhessége miatt. A film megtörtént eseményeken alapul, Fabienne Kabou-t 20 év börtönre ítélték 2016-ban Saint-Omerben gyermeke meggyilkolása miatt. Alice Diop közelről követte a tárgyalást, ez ihlette filmje elkészítésére.