Vasárnapi programajánló

Ha megteszi az időjárás, az a jó, de ha nem, akkor se búsúljatok! Egzotikus állatok, egzotikus viselet és vásár várnak rátok nem feltétlenül nyitott térben. A délutáni koncertek közé becsempésződött egy egészen gyerekes program is, hogy ne csak mindég a felnőtteknek legyen jó a nap vége.

TerraPlaza 49th

Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont, október 15., 10:00

A 49. TerraPlaza nemzetközi egzotikus állat expo és vásár korlátozások nélkül! Mindenkit szeretettel várnak, több mint 120 magyar és külföldi szakmai kiállítóval, 2600m2-en! Egzotikus állatok páratlan fajgazdagságával találkozhatsz. Mivel a szakma legfontosabb szereplői a TerraPlaza-n mind jelen vannak, ezért itt láthatod először a legújabb fajokat.

WAMP design vásár

Néprajzi Múzeum, október 15., 10:00

A WAMP Design vásáron magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság.
A WAMP egy olyan közösségi hely, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus, ezáltal a dizájn nem egy elvont művészeti fogalomként jelenik meg, hanem egy izgalmas lehetőség, ami becsempészhető az emberek mindennapjaiba. A WAMP Magyarország egyik legnagyobb és leghosszabb ideje designnal foglalkozó  magánkezdeményezéseként kiemelt hangsúlyt fektet az általa közvetített társadalmi felelősség- és értékvállalásra is: a fast fashion és a plázák ellensúlyozójaként egy fenntartható, emberközpontú alternatívát teremt havi rendszerességű vásárjaival.

KIMONÓ, a japán nemzeti viselet - előadás és workhop

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, október 15., 14:00.

Dr. Holló Viktória előző workshopja kivételes népszerűségnek örvendett. Ez alkalommal is lehetőség lesz felpróbálni a jukatát, a japánok könnyű, nyári kimonóját, illetve a kiállításon látható képeken szereplő kimonó ábrázolásokról, a ruhadarabok különféle részleteiben hordozott jelentésekről, üzenetekről is sok érdekességet megtudhattok.

Bödőcs Tibor: Prímszámok hóesésben

Nemzeti Táncszínház (Nagyterem), október 15., 18:30

Bödőcs Tibor új könyve sok kis írásból, „miniatűrökből” áll, melyekből mozaikszerűen rajzolódik ki jelen világunk tragikomikus képe. Groteszk Buddha-tanmeséktől a XX. század szövevényes – és gyakran szörnyűséges – történelmét felvillantó apokrif történeteken, valamint agyafúrt filozófusok parodizált gondolatain, sőt napjaink háborús borzalmain át eljutunk a mai magyar rögvalóságig…

Tommy Víg: A szabadság zenéje

IF Cafe, október 15., 19:00

"Tommy, a dobos "csodagyerek” 1946-ban nyerte meg a Metro-Goldwyn-Mayer tehetségkutató versenyét Budapesten, mindössze hét (7) évesen. 1956. november 18-án menekült el a kommunizmus elől az Amerikai Egyesült Államokba, ahol sikeres pályát futott be. Az időközben többszörös közönség- és kritikusi-díj nyertes, jazz vibrafonos/dobos, zeneszerző, hangszerelő, zenekarvezető 2006-ban visszatelepült Magyarországra."

ZÓRA Ráadás koncert

Várkert Bazár, október 15., 19:00

Szuggesztív előadásmód, mély érzelmekkel teli dalok, egy jelenség az érzékiség és az indulat határán. Az angol és magyar nyelvű dalokat egyaránt szerző ZÓRA közvetlen, spontán színpadi jelenlétével a saját világába invitálja a legtávolabb ülő nézőt is.

DISNEY100: A koncert

Papp László Budapest Sportaréna, október 15., 19:30

2023. október 15-én 19:30 órától az Arénában elevenednek meg a mindenki által ismert lenyűgöző mese- és filmjelenetek a Hollywood Sound Orchestra és sztárszólisták közreműködésével. „Disney100: A koncert” varázslatos dalokkal és pompás filmjelenetekkel érkezik Budapestre. A mesebeli zenét a Hollywood Sound Orchestra és sztárszólisták keltik életre, felbecsülhetetlen audiovizuális élményt biztosítva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Cuerdas del Alma / Soul Strings

Budapest Jazz Club, október 15., 20:00

A flamenco és a latin jazz kiválóságai saját szerzeményeikkel és az improvizáció adta megismételhetetlen pillanatokkal csalogatják a duendét. Mindkét műfaj esszenciáját az a rejtett kommunikáció adja, mely csakis a kapcsolódás, a figyelem, az egymásra hangolódás által jöhet létre.

Egyedi / Beck / Fekete / Leskovics / Péterfy: Fishing on Orfű 15

Nemzeti Táncszínház (Nagyterem), október 15., 20:30

Hogyan lehet elmondani egy könnyűzenei fesztivál történetét úgy, hogy az évek és a történések alakulását ne csak értse, de át is érezze a hallgató? Hogy bevonódhasson a múltba, beláthasson a színfalak mögé, részese lehessen a történetnek? Hogy kiderüljön, a fesztivál sztorija mennyire fonódik össze az alkotók történeteivel? És egyáltalán: a közönségének hogyan jelenthet ennyit egy rendezvény, ami évente csupán négy napig tart?