Vasárnapi programajánló

Egy menő szombat után joggal szerénykedik a vasárnap, de azért nincs oka szégyenkezésre! A délelőtti családias elfoglaltságok után már jóféle zenéket tartogat a nap hátralévő részére. A korán kelés miatt korai végzés!

Chinatown Budapest, február 3-4. 

A budapesti kínai közösség szeretettel meghív mindenkit az idei kínai újévi ünnepségekre a Budapesti Chinatown-ba. A sárkány évét köszöntő 2024 évi Kínai Újévi Fesztivál két hétvégén keresztül fog zajlani. A második rész február 3.-4.-én kerül megrendezésre, bel- és kültéri programok egyaránt lesznek. Többek közt a nyolc szellemi kulturális örökséggel rendelkező Chengdu (Szecsuán tartomány székhelye) előadói fogják bemutatni tudásukat.

Piac a fekete macskához

Klebelsberg Kultúrkúria, február 4., 9:00
 

Február 4-én 9 órától ismét megrendezik a Klebelsberg Kultúrkúria alsó parkolójában és a Vinotékában a termelői piacot! 

Élt egyszer Budapesten egy kisfiú, akinek kedvenc szórakozása az iskolakerülés és a csúzlizás volt. Ez utóbbi szenvedélyét csupán a verebeken és a macskákon tudta kiélni. Mivel nem volt nagy szerencséje a vadászatban, az elszalasztott lehetőségeket elképzelte. Egyszer aztán Verbéna, a verebek tündére, megelégelve, hogy Vili a védenceit üldözi, elhatározta, hogy megleckézteti a rosszcsontot. Vilit verébbé varázsolta. Ettől kezdve a veréb-fiú számtalan, izgalmas kalandot élt át…

Vigyázó Sándor Művelődési Ház, február 4., 16:00

Légy kreatív, öltözz páros jelmezbe, és mulass velünk a „ZSÁK A FOLTJÁT” farsangi bulin! A táncházat vezeti: Gordos Anna. Közreműködnek: a Forgórózsa tánc- és Énekegyüttes táncosai. A kézműves-foglalkozást Király Edina tartja, muzsikál: a Kóborzengő zenekar. 

A legendás ABBATH mester újra turnéra indul, így Budapestre is visszatér február 4-én! A Dread Reaver turné a legutóbbi lemez címét viseli, de az Immortal alapító énekes és csapata természetesen a régi klasszikusokat is elhozza majd. A turné állandó vendégei: a Joel Grind vezette oregoni, thrasher Toxic Holocaust és a James McBain alkotta black / speed metal Hellripper Skóciából.

TesseracT - War of Being Tour 2024

Barba Negra (Red Stage), február 4., 18:45
 

5 évvel a Sonder album megjelenése után érkezik a zenekar legújabb, ötödik lemeze. Ennek apropóján az angol progresszív rock-metal csapat 2023-ban turnéra indult, s az USA után, az év elején Európa felé veszi az útirányt, felénk is elkanyarodva.

Alessandra

Dürer Kert, február 4., 19:00
 

Az önszeretetre tanít Alessandra, az Eurovíziós Dalverseny szupersztárja, aki februárban Budapesten is fellép. A csupán 20 éves Alessandra eddig csak egy kislemezt jelentetett meg, de máris Lizzóhoz és Ariana Grande-hoz hasonlítják tehetsége és kisugárzása miatt. A félig norvég, félig olasz származású énekesnő debütáló dalát TikTokon már 250 millióan látták, ez a szám pedig várhatóan sokszorosára fog nőni, a fiatal énekes-dalszerző ugyanis Norvégia színeiben lép fel az Eurovíziós Dalversenyen. A fiatal szupersztárt pedig február 4-én élőben láthatjátok a Dürer Kertben.

Jazzmine duo 

IF Cafe, február 4., 20:00

 

Dalok a jazz, a swing és a blues világából. Ének: Szilvásy Anna, Gitár: Osváth Gábor