Vasárnapi programok

Egy igazi nyárbúcsúztató vasárnap! Kezdheted a bapot egy jó futással, de, ha lnem akarsz felkelni, vagy dupláznál, délután is szaladhatsz. Közben szerte a városban fesztiválokkal ünnepelnek, hallgathatsz és nézhetsz irodalmat, mozit és koncerteket is!

38. Wizz Air Budapest Félmaraton

Pázmány Péter sétány, szeptember 10., 8:00

Fuss Magyarország kedvenc félmaratonján 2023-ban is 21,1 km-t egyéniben, párban vagy futótrió tagjaként. A félmaraton legyőzhető távolság! Teljesítsd szeptember 10-én egy olyan útvonalon, amely Budapest legszebb részeire enged rálátást (Budai Vár, Gellért-hegy, Duna-part, Budapest Duna-hídjai).

A Bálint Ház bemutatja: Judafest

Madách tér, szeptember 10., 10:00

Piknik a város közepén! Nagyobb, szebb és zöldebb – megújul a Judafest! Piknikezz a város közepén, a zsidó közösség legnagyobb ünnepén! Egy napra átváltozik a Madách tér: a szürke betont fű, a parkoló autókat padok és babzsákok váltják fel, a teret pedig kisebb és nagyobb színpadok szegélyezik.

Vígnap

Vígszínház, szeptember 10., 11:00

A Vígszínház szeptember 10-én újra Vígnappal várja a közönséget. Az egész napos programsorozat betekintést nyújt a színház ritkán látott helyszíneire és a színfalak mögötti titokzatos világba. A backstage túrák során színművészeink vezetik körbe az érdeklődőket. Vidám improvizációs előadással, dedikálással, kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel, jótékonysági akcióval és számtalan gyerekprogrammal várják az érdeklődőket.

Jane Haining rakpart, szeptember 10., 16:30

A Budapest Nagyregény projekt másfél éves programja túlnő az alkotói folyamat és a kötet kiadásának keretein. Fontos célkitűzése az olvasásnépszerűsítés, illetve az irodalom közösségi élményként megközelítése. Augusztus 12-én délután irodalommal és könyvekkel töltik meg a rakpartot. Szabad könyvcse! Vigyél egy olyan könyvet, amelyet te is szívesen olvastál, de továbbadnád vagy elcserélnéd egy számodra is új kalandot jelentő könyvre!

Tüske a köröm alatt

Art+ Cinema, szeptember 10., 19:00

A szakma intrikái, rágalmai elől Hódosi András festőművész kiköltözik egy hortobágyi tanyára. Itt is konfliktushelyzetbe kerül, mert nem tűri szó nélkül, hogy a környék gazdasági és politikai elitje vadászattal és (adócsaló) libatenyésztéssel pusztítsa a természetvédelmi területet. A vezető funkcionárius lánya beleszeret Hódosiba. Apja, hogy korrumpálja, tudta nélkül a libatenyésztési buli részesévé teszi Hódosit is. A férfi megalázó tehetetlenségét látva Zsuzsa fellázad apja, egész addigi élete, környezete ellen…

Parno Graszt

Madách tér, szeptember 10., 19:00

A 12. Judafestet a nagyszerű Parno Graszt roma népzenei zenekar zárja, vendég: Móser Ádám!
Ekkora bulit még nem látott a Madách tér! A rendezvény ingyenes.

Szalóky Classic Jazz Sunday

IF Cafe, szeptember 10., 20:00

Évinditó klasszikus jazz. 2023-ban 12 ilyen lesz. De első csak egy van! Legvidámabb klasszikusok:
Szalóky Béla (trombita), Gyárfás István (gitár), Dennert Árpád, Lutz János (nagybőgő)

Zanzibar

A38 Hajó, szeptember 10., 20:00

Búcsúztassátok a nyarat a jövőre 25 éves születésnapját ünneplő csapattal. Egy fergeteges rock bulival készülnek ahol mindenki megtalálja majd a számára legkedvesebb dalt! Vegyétek meg időben a jegyeteket nehogy lemaradjatok!!! A hangulatot a B'XENON pörgeti fel és kezdi az estét, hogy mindenki felvegye a ritmust.