Vasárnapozó

A vasárnap is tartogat jó programokat az otthonmaradóknak. Nézzétek!

Boribon és a hóember

Online, március 14., 08:00

Marék Veronika Boribon mackói, és Annipanni hull a hó mesekönyvei alapján készült vidám, zenés bábelőadás.


Boldog képek

Online, március 14., 10:00

A mese egy faluról szól, ahová, ha betértek, mosolygós emberek néznek rátok. Egy faluról, ahol a lányok viselete a tündérekéhez hasonlít. Egy faluról, ahol éjszakánként boldogok az emberek álmai, és ahol még a macskák is boldogan pödörgetik a bajszukat a tejeslábas fölött. 


Kokárda készítő alkotónap

Online, március 14., 10:00

Március idusán, a nemzeti ünnepen mindenki kokárdát hord a szíve fölött. Pöttömök és óriások, készítsétek el saját, különleges kokárdáitokat, amihez segítséget találtok az ÓKK közösségi oldalán megtekinthető videóban.


Szegény Dzsoni és Árnika

Online, március 14., 10:30

Szegény Dzsoni a világ legszabadabb emberének vallja magát, egészen addig a napig, amíg meg nem ismerkedik Árnika királykisasszonnyal, Östör király leányával. Itt tudjátok megnézni.


A beszélő fa

Online, március 14., 10:30

A beszélő fa című mese fontos, és napjainkban igazán aktuális témákat vet fel: élőhelyünk és a természet tisztelete, megbecsülése, az egymásra való odafigyelés és türelem fontossága.


Dance Details

Online, március 14., 11:00

Lakatos János, Nívó-díjas koreográfus, a Magyar Táncművészeti Egyetem tanárának Táncoló filmkockák című előadás-sorozatában számos felemelő és olykor megdöbbentő kulisszatitokkal találkozhattatok. „Lakijani” vasárnaponként a tánc és a táncos mozi felejthetetlen és meglepő történeteivel és kulisszatitkaival ezúttal az otthonainkba is „beköltözik”  a Dance Details című Facebook sorozatban.


A halhatatlanságra vágyó királyfi

Online, március 14., 11:00

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az Óperenciás tengeren is túl, bedűlt kemencének kidűlt oldalában, vénasszony szoknyájának a hetvenhetedik ráncában volt egy fehér bolha, annak a kellős közepében volt egy fényes királyi város, a városban pedig lakott egy öreg rendű király. Ennek a királynak egyetlen fia volt. Aki nem hiszi, járjon utána!


Dinasztiák

Online, március 14., 15:00

Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A február 13. és április 18. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 70 kiváló hazai artista lép majd a porondra.  


Vajda Lajos: A zsenialitás robbanása

Online, március 14., 15:00

Az Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményéből válogató kiállítás 50 alkotáson keresztül mutatja be Vajda Lajos munkásságát, számos leírással, kibővített képanyaggal és kortársak visszaemlékezéseinek felidézésével segítve azt, hogy a szélesebb nézőközönség jobban megismerje e különleges életművet.


Minden jót, Elling!

Online, március 14., 15:00

Elling és Kjell egy hosszabb vidéki „szanatóriumi” pihenés után lehetőséget kapnak arra, hogy újra a mindennapok részeseivé válhassanak: Oslo központjában kiutalnak nekik egy lakást, ahol akklimatizálódhatnak. Ebben a mentoruk is a segítségükre van. Skandináv komédia.


Mária főhadnagy

Online, március 14., 15:00

A romantikus mű története 1848-ban, Bécsben kezdődik, címszereplője valós személy volt. A magyar érzelmű Máriát rokonai egy osztrák arisztokratához készülnek férjhez adni. Szerencsére megérkezik Antónia, Mária magyar nagynénje, s az ő, valamint a kissé bolondos szabó, Zwickli Tóbiás segítségével a lánynak sikerül még időben elszöknie. Hogy a már forradalom hevében égő Magyarországra juthasson, nemzetőr-egyenruhát ölt magára.


A házibuli folytatódik - Móser Ádámmal

Online, március 14., 17:00

Móser Ádám minden délután rövid, kb. 10 perces minikoncertet ad saját szerzeményiből, improvizációiból, amit élőben, a facebook-oldalán közvetít.


Mary és Max

Online, március 14., 18:00

Kedves Néző!
Szeretnénk neked elmesélni egy elég szép történetet, ami kábé arról szól, hogy teljesen mindegy, hány évesek vagyunk, milyen rondának vagy szerencsétlennek születtünk, hol élünk és mennyi pénzünk van, de mindannyiunknak szüksége van valakire, aki megért minket és törődik velünk.


Régimódi történet

Online, március 14., 18:30

A lebilincselő történetben nem csupán a tündér-édesanya elevenedik meg, hanem a merev és eltökélt nagymamák, a bohém dzsentri nagypapa, a tudálékos nagynénik és a kálvinista Róma többi jellegzetes figurája is.


A család - Stefanovics, Janklovics, Csernus

Online, március 14., 19:00

JÁTSZMA! Dr. Csernus Imre improvizációs estje (online előadás)
Téma: A CSALÁD
Akik játszanak: Stefanovics Angéla és Janklovics Péter


Galeri: Felméri Péter és Litkai Gergely közös estje

Online, március 14., 19:00

Tudni szeretnéd, hogy mennyibe kerül egy festmény? Miért unalmasak a klasszikus vásznak? Hogyan készül egy szobor? Hogy nézett ki a Milói Vénusz első változata? Az előadáson részt vevő szerencsés néző ajándék portréval gazdagodik? Jegyek kaphatók a Corvin Dumaszínházban és az ismert jegyirodákban? Egy kihagyhatatlan este? A Dumaszínház választ ad kérdéseidre.


Szalonklára

Online, március 14., 19:00

Ez az igaz történetek által inspirált fiktív dráma egy alternatív olvasatot mutat a divatnagyasszony életéről. Rotschild Klára: Rotschild Klára.


A két egyetlen - Karinthy Frigyes nagy szerelmei

Online, március 14., 19:00

Fráter Zoltán a tények játékos felhasználására épülő „szellemjárása” a „két egyetlen” közt őrlődő Karinthy tragikomikus helyzetét és élete döbbenetes érzelmi fordulatát mutatja be.


Cimbaliband és Danics Dóra: IRAM, vendég: Lovasi András

Online, március 14., 20:00

A Hangjegy Színház bemutatja a Cimbaliband és Danics Dóra Fonogram-díjas produkcióját, az IRAM-ot. A koncert vendége ezúttal Lovasi András, a Kiscsillag és a Kispál és a Borz művésze lesz.


MaszkaBál - Fodor Gabriella és Megyesi Zoltán operaestje

Online, március 14., 20:00

A MaszkaBál sorozat 50. adásának műsorát 2021. március 14-én Fodor Gabriella szoprán és Megyesi Zoltán tenor Csajkovszkijnak, valamint a francia operairodalomnak szenteli. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.


Che Sudaka Online Konzert | Budapest - A38

Online, március 14., 20:00

Interaktív koncert, 90 perc reggae, cumbia, punk. A zenekar a koncert bevételéből támogatja a nem megvalósult "Wintertour 2021" turné állomásait.


ÚJ DÁTUM! USEME – OMC live session

Online, március 14., 20:00

A zenekar eddig is nagyon termékeny volt, a jövőben is arra számíthatunk, hogy rengeteg új energiát fognak felszabadítani, érdemes hát csekkolni első streamkoncertjüket az OMC-n március 14-én!