Vasárnapozz gyerekekkel!

Május utolsó vasárnapja van. Legyen ez a nap a gyerekeké. De azért a nagyoknak is lesz mit nézni.

Gyereknap a Sas-hegy oldalán

Sas-hegy oldala, május 30., 9h

Tájékozódási futóverseny és a Magyar Madártani Egyesület madárbemutatója gyerekeknek, felnőtteknek. Menj ki a hegyoldalba!

Budapesti Gyereknap az Állatkertben 2021

Fővárosi Állat- és Növénykert, május 30., 9h

Május utolsó vasárnapján, gyereknap alkalmából nagyszabású programkínálat várja a játékos kedvű gyerekeket és családtagjaikat a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A rengeteg állat és növény mellett ezen a napon a gyerekeké a főszerep, akiknek a szervezők számtalan különleges élménnyel készülnek.

Cifra Palota - Gyermeknapi kaland a Müpával

Online, május 30.-június 13.

Május utolsó vasárnapján minden évben a gyerekeké a főszerep! A Müpa gyermeknap alkalmából évről évre kreatív és készségfejlesztő foglalkozásokkal, zenés és meseelőadásokkal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A tavalyi rendhagyó programok után a Müpa idén sem hagyja önfeledt kikapcsolódás nélkül a közönség legfiatalabbjait: bár a gyermeknap ezúttal is az online térbe költözik, a vállalkozó kedvű kicsik és családjaik egy öt játékos feladatból álló kaland során élhetik át a Müpa-élményt, amely végén természetesen meglepetés várja őket.

Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban

Magyar Vasúttörténeti Park, május 30., 10h

Izgalmas gyereknapi programok a Vasúttörténeti Parkban. Fergeteges gyereknapi programokkal készül a Vasúttörténeti Park, ráadásul a gyermekeknek 14 éves kor alatt ingyenes lesz a belépés!

Gyereknapi hétvége

Budapest Bábszínház, május 30., 10.30h

Újranyitják a gyereknapi hétvégére a Budapest Bábszínházat! Május 30-án személyesen is találkozhattok, hiszen gyereknap alkalmából paravános előadással várják nézőiket a nagyszínpadon.

Paár Julcsi - Hangoló: Kerekerdő // Gyereknap a KOBUCIBAN

Kobuci Kert, május 30., 10.30h

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kisujjamnyi legény, akit úgy hívnak; Jancsi.
Jancsi bármennyire is apró, álmait követve nyakába veszi a világot, és bejárja a Kerekerdőt. Bármerre téved különös lényekkel, furcsa emberekkel találkozik. Paár Julcsi - Hangoló: Kerekerdő című, interaktív kulturális programjában megelevenedik a mesebeli táj, a varázslatos történet, melynek a hallgatóság is szerves részévé, szereplőjévé válik.

Gyermeknap a Csiliben

Csili Művelődési Központ, május 30., 10.30h

Ismét gyereknapot tarthat a Csili! Egyelőre viszont kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel érkező gyerekek számára. Ha ez nem adott, akkor kis vendégeiket sem engedhetik be.

Asztro-matiné: játékos csillagászat a gyerekek nyelvén - GYERMEKNAPI PROGRAM!

Svábhegyi Csillagvizsgáló, május 30., 11h

Gondoltál már arra, hogy Te is csillagász leszel, ha nagy leszel? Várnak egy izgalmas, játékos csillagászati bemutatóra, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz! Interaktív foglalkozásukon megismerkedhetsz a Naprendszer, a csillagok és a fekete lyukak titkaival. Ezt követően a  csillagszínpadon eljátsszák a Hold, a bolygók és a csillagok mozgását. Derült időben megfigyelhetitek a Napot a csillagvizsgáló távcsőóriásával, borult időben égből hullott meteoritok titkait fürkészik. Készen állsz egy izgalmas kalandra? 

Vasárnapi barangoló - Madárcsicsergés a Kiscelli parkban

Kiscelli Múzeum, május 30., 15h

Május utolsó vasárnapján gyereknapi kalandozásra várják a családokat a múzeum mellett lévő parkerdőbe 15 és 17 óra között. A sárkányos kaputól indulva mindenki egyénileg, feladattól feladatig jutva barangolhatja be az erdőt. A helyszínen gondos útbaigazítással segítik a vállalkozó kedvűeket!

Gyermeknap az Alma együttessel

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ, május 30., 15.30h

Buda Gábor a 22 évvel ezelőtt megalapított Alma Együttes ötletgazdája, frontembere, énekese és zeneszerzője 2018 augusztusában új zenei alapokra helyezte az általa kialakított hangzást. Két kiváló zenész érkezett a zenekarba Berkesi Alex basszusgitáros és Ránki András billentyűs személyében, akik nem csak virtuóz hangszeres játékukkal, de nagyszerű énektudásukkal is erősítik a produkciót. Gyereknap alkalmából a Klauzál Ház kertjében lépnek majd fel a legkisebbek örömére.

Kerekítő manó és a pipacsbalerinák

Online, május 30., 16h

Mesék óvódásoknak és kisebbeknek a Manócska Társulat előadásában. J. Kovács Judit és Acsai Roland Kerekítő manó és az évszakok című mesekönyve alapján. Kerekítő manó és kis barátja, Kacska macska izgalmas kalandjai során kiderül, hogy milyen varázserővel bír Kerekítő manó sipkája, és miért perdül táncra egy egész mezőnyi pipacsbalerina tavasszal.

Irodalmi est

Városmajor 48., május 30., 17h

Meghívott vendég: Závada Pál író. Beszélgetőpartnere Károlyi Csaba irodalomkritikus, az Élet és Irodalom főszerkesztő-helyettese.

Líra Könyvklub élőben - Marie Pavlenko: Akár egy kismadár

Online, május 30., 17h

A regény kapcsán a kamaszok általános útkereséséről, a kapcsolódások nehézségeiről, önmagunk felvállalásáról, testképről Pásztory Dóra újságíró, kétszeres paralimpiai olimpiai bajnokkal és Watfa Zsüli pszichológussal a kötet szerkesztője, Edinger Kata beszélget.

Visszatér a varázslat! - Ültetett, szabadtéri cirkuszgála

Fővárosi Nagycirkusz előtti tér, május 30., 18h

Tartsatok velük május 30-án, 18 órától egy felejthetetlen összművészeti koncerten! Fellépnek a Dinasztiák című műsoruk világhírű, magyar artistasztárjai, valamint a hazai pop-és rock zene kiválóságai. Cirkusz és zene a Városligetben!

Czabán Angelika és Finta Gergely

Deák téri evangélikus templom, május 30., 18h

Műsoron Bach áriák és orgonaművek. 

Figaro házassága

Online, május 30., 19h

"Füst Milán boldogtalanok címmel írt egy remek drámát, az inkább a szegénysorban szenvedőkről szólt, Alföldi most a bármilyen sorban élők boldogtalanságáról beszél, paradox módon egy vígjáték segítségével, amin ennek ellenére sokat lehet nevetni. " (Bóta Gábor, 168 óra)

Alul semmi

Thália Színház, május 30., 19h

Sheffield. Két munkanélküli darukezelő csodálatos tervet eszel ki: férfisztriptízzel keresnek pénzt, hogy kisiklott életüket helyrehozzák. Elragadó, megindító történet a bolondos szervezésről, melynek végén összeáll a csapat. "Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad - alul semmi!"

Terike és Irén

Online, május 30., 18h

A darabot megtörtént eset ihlette: 2016 augusztusában két idősödő hölgy magát NAV ellenőrnek kiadva próbált póthajhoz jutni egy belvárosi fodrászszalonban. A történet egyszerre szövevényes, szürreálisan mulatságos és rendkívül drámai; azt mutatja be, mi vitt rá két tisztességes, javakorabeli nőt 2016-ban, Magyarországon egy látszólag értelmetlen, törvénybe ütköző cselekedetre.

Horváth Dániel-Őri Kiss Botond duo

IF Cafe, május 30., 19.30h

Experimentális hegedű-zongora duó. A szombathelyi hegedűvirtuóz, Horváth Dániel 'Dudu, és a dunakanyari zongorista, zeneszerző, Őri Kiss Botond alkotta formáció zenéjében a jazz, a klasszikus-és a népzene egészítik ki egymást.

A magyar klasszikus zene napja - In memoriam Kocsis Zoltán

Online, május 30., 19.30h

Az idei évtől új ünnepnap kerül a magyar kultúréletbe: a Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok május 30-át, Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző születésnapját a magyar klasszikus zene napjává nyilvánította, és meghívta a kultúra minden szereplőjét, hogy hagyományteremtő jelleggel ezen a napon különös tekintettel állítsák fókuszba a magyar klasszikus zenét.

A Budapest Jazz Orchestra bemutatja: BJO LIVE - Hárs Viktor Highlight

Budapest Jazz Club, május 30., 20h

"A Budapest Jazz Orchestra május 30-i koncertje az évfordulókról szól. Műsorunkat úgy állítottuk össze, hogy minden szám valamilyen kerek évfordulóhoz köthető. Így megemlékezünk Chick Corea születésének 80-ik, vagy Miles Davis halálának 30-ik évfordulójára. De magyar művészekre is gondolunk - a tragikus körülmények között elhunyt zongorista-zeneszerző Farkas Mihály idén lenne 60 éves."