Zokogj velünk: megjöttek az első karácsonyi reklámok!

A Coca-Cola idei kötelező megható ünnepi hirdetését nem más rendezte, mint Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok, Thor: Ragnarök, Jojo nyuszi), de a Disney is előjött egy szívmelengető kisfilmmel.

A Waititi által rendezett reklámfilm arról szól, hogy egy kislány rábíz a tőle távol dolgozó apukájára egy levelet a karácsonyi kívánságával, hogy juttassa el a Télapóhoz. A férfi ezt, amint láthatjuk, igen kalandos módon meg is teszi, majd jön a végső, könnyekig megható csattanó, amit a végén a „This Christmas, give something only you can give” (idén karácsonykor adj olyasmit, amit csak te tudsz adni) szlogennel foglalnak össze.

A kisfilmet decembertől fogják leadni a tévében is (egyelőre a Coca-Cola YouTube csatornájára került fel), a világ 92 országában, szóval remélhetőleg hozzánk is eljut majd. Taika Waititinek egyébként a koronavírus ellenére tevékeny éve volt, van és lesz, hiszen miután megnyerte a legjobb adaptált forgatókönyvért járó Oscart a Jojo nyusziért, kiderült, hogy ő rendezi a következő Star Wars filmet, de dolgozik a Thor: Love and Thunderen és (egyelőre) forgatókönyvíróként a Flash Gordon rebooton is. Színészként pedig részt vett a Free Guyban és Az öngyilkos osztagban.

A másik, könnyzacskókat megcélzó karácsonyi hirdetés, ami kijött a napokban, a Disney From Our Family to Yours című hirdetése, amelyben egy Mickey-egér figura több évtizeden át tartó sorsát követhetjük: 1940-ben kapja meg karácsonyra egy kislány, akit legközelebb 2005-ben, már nagymamaként láthatunk, az unokájával. Ezt követően az idős nő és az unoka eltávolodnak egymástól, de a kedves bábunak köszönhetően végül újból egymásra találnak.

A kisfilm különösen a filippínó közösség tagjainak a szívébe lopta be magát, mivel a középpontban álló család Fülöp-szigeteki, és a Disney alkotói a Fülöp-szigeteki emberek véleménye szerint a reklámban csodálatosan ragadták meg a filippínó karácsony hagyományait, de még a filippínó néplélek rezdüléseit is. Mindennek több Twitter bejegyzésben hangot is adtak. A From Our Family to Yours egyébként a karácsonyra való ráhangolódás elősegítése mellett a Make-A-Wish nevű, beteg gyerekek kívánságait teljesítő jótékonysági alapítvány fáradozásaira kívánja felhívni a figyelmet.


(via NME, Independent)