10 régóta ígért folytatás, amit már nagyon várunk

Van élet a Star Wars- és a Marvel-filmeken túl is: jön A pusztító 2, a Doktor Szöszi 3, a Beverly Hills-i zsaru 4 és a Sikoly 6!

Szinte mi is napi szinten megírjuk itt a PORT.hu hasábjain, hogy nálunk forog a Dűne 2, jön az Avatar 2-3-4-5, fura címet kapott a Tőrbe ejtve 2, és a Hulun lesz majd látható az új Predator. No de mi van a Halálos fegyver 5-tel? Mióta készül A pusztító 2? Tényleg lesz Aladdin 2? Ezekről a radar alatt elsuhant folytatás-tervezetekből szedtünk most össze egy csokorra valót – a Looper magazin cikke alapján.

 

1. Sikoly 6

Idén már láthattunk a mozikban egy Sikoly-filmet, ami az ötödik volt a sorban (kritikusunk szerint rutinosan nyúzta le a bőrt a franchise-ról), így tényleg csak idők kérdése volt, lesz-e hatodik is. Lesz bizony! Courteney Cox már megerősítette, hogy szerepelni fog benne, akárcsak Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Mason Gooding és Jenna Ortega, akik mind ebben az ötödik filmben játszott szerepeiket ismétlik majd meg. De felbukkan majd Hayden Panettiere is, akit utoljára a Sikoly 4-ben láthattunk. Az is kiderült már, hogy a maszkos sorozatgyilkos ezúttal elhagyja Woodsborót, és New York lakosait fogja terrorizálni.

Sajnos azonban nagyon úgy fest, hogy a Sikoly franchise egyik kulcsszereplőjét ezúttal nem láthatjuk viszont: Neve Campbell nem vállalta el Sydney Prescott szerepét, mivel a hírek szerint nem volt elégedett a gyártó stúdiótól, vagyis a Radio Silence Productionstól kapott ajánlattal. A Sikoly 6 tervezett premierdátuma mindenesetre már megvan: 2023 március. 31.

Forrás: Fórum Hungary

 

2. Transformers: A fenevadak kora

Michael Bay már évekkel ezelőtt elköszönt a Transformers franchise-tól: a 2017-es Az utolsó lovag után az Űrdongót már Travis Knight vitte el a hátán, a Paramount stúdió pedig a Creed 2 direktorát, Steven Caple Jr.-t választotta ki a következő Transformers rendezőjének. A Transformers: A fenevadak kora címet viselő új részben (amelynek már a tervezett premierdátum is megvan: 2023. június 9.) visszatérnek az olyan népszerű autobotok, mint Optimus Prime és Űrdongó, de több új „Beast Wars” karaktert is megismerhetünk majd. Többek között Optimus Primalt, akinek Ron Perlman kölcsönzi a hangját, és úgy fog kinézni, mint egy nagy robotgorilla.

Az új rész gonosztevője Scourge, azaz Ostor lesz, a segítője pedig Nightbird, bár azt még nem lehet egyik karakter esetében sem tudni, ki lesz a hangjuk. Lorenzo di Bonaventura producer korábban elárulta, hogy a stúdió nem Az utolsó lovag közvetlen folytatásában gondolkodik – olyannyira nem, hogy a Paramount stúdió tervei szerint A fenevadak kora egy új Transformers-trilógia nyitánya lesz.

Forrás: UIP-Duna Film

 

3. Az ördögűző 2

A folytatások, remake-ek és rebootok jelenlegi, se vége, se hossza áradatában néha úgy érzi az ember, mintha minden jelentős filmből készült volna már új verzió. Minden idők egyik legikonikusabb horrorfilmjének leporolása is elkerülhetetlen volt – ráadásul a Blumhouse Productions rémfilmgyár boszorkánykonyháján nemcsak Az ördögűző 2 készül, hanem a 3. és a 4. rész is! Az „új trilógiát” az a David Gordon Green rendezi, aki legutóbb egész tisztességesen támasztotta fel a Halloween-filmeket, és a forgatókönyvet is ő, valamint Danny McBride, Scott Teems és Peter Sattler írják.

Az eredeti Az ördögűző középpontjában egy 12 éves lány állt (Linda Blair alakította), akit egy félelmetes démon szállt meg, Max von Sydow pedig megpróbálta elűzni a pokolbéli teremtményt. Az eredeti, 1973-as filmben Ellen Burstyn alakította az aggódó anyukát, és a hírek szerint újra eljátssza majd ezt a szerepet, csak ezúttal a Leslie Odom Jr. által megformált ördögűzőtől kér majd segítséget. Az új Az ördögűző 2023. október 13-án kerül a mozikba, bár nem kizárt, hogy az utána következő két film premierje már a Peacock streaming platformon lesz.

Forrás: HBO

 

4. Star Trek 4

A Star Trek évtizedek óta a Paramount stúdió koronagyémántja, nem csoda, ha a Star Warshoz hasonlóan itt is folyamatosan érkeznek az újabb és újabb filmek és tévésorozatok. A 2023. december 22-re beharangozott Star Trek 4 a 2009-es mozifilm szereplőgárdáját hozná vissza (sajnos Anton Yelchin, aki az első három filmben Pavel Chekovot alakította, 2016-ban tragikus balesetben életét vesztette).

A Paramount stúdió lebegteti továbbá Mark L. Smith Star Trek-filmjét is (amit eredetileg Quentin Tarantino rendezett volna), valamint a Fargo alkotója, Noah Hawley is tervez egy saját filmet, korábban nem ismert, új szereplőkkel. Ezeket a projekteket azonban a Paramount filmes csoportjának elnöke, Emma Watts hátrébb sorolta annak érdekében, hogy a Star Trek 4 teljes gőzzel roboghasson előre. A direktori székbe a WandaVízió sorozat rendezője, Matt Shakman került, a forgatókönyvet pedig Lindsey Beer és Geneva Robertson-Dworet írják – így ez lesz az első Star Trek-film, amelynek női szerzői vannak.

Forrás: UIP-Duna Film

 

5. Hang nélkül 3

Amíg az első rész még egy néma posztapokaliptikus horrorfilm volt, ami egy túlélő családra koncentrált, a folytatás összehozta az első filmet túlélő szereplőket egy kis közösséggel, amelynek sikerült elszigetelten maradnia a körülöttük garázdálkodó szörnyetegektől. A Hang nélkül 3-ban, amely valószínűleg ismét Emily Blunt karakterét, Evelynt és az immár tizenéves gyermekeit (Millicent Simmonds és Noah Jupe) követhetjük majd egy olyan világban, ahol bármilyen hang azonnali, hátborzongató halálhoz vezethet.

Az első két filmhez hasonlóan a 2025-ben várható harmadik rész forgatókönyvírója és rendezője is John Krasinski lesz, bár az ő részvételét még nem erősítette meg hivatalosan a Paramount. Michael Sarnoski író-rendező viszont állítólag egy másik Hang nélkül-filmmel rukkol ki 2023-ban, ami ugyanabban a világban játszódik majd, mint az eddigiek, de más karakterek állnak majd a történet középpontjában.

Forrás: UIP-Duna Film

 

6. Doktor Szöszi 3

Több mint 20 év telt el azóta, hogy a közönség láthatta, ahogy Elle Woods, a gimi legszőkébb és legcserfesebb lánya felvételt nyer a Harvard jogi karára, a folytatásban pedig egyenesen az Egyesült Államok fővárosába, Washingtonba ment. Most pedig Elle visszatér, és szokás szerint Reese Witherspoon alakítja őt, a színésznő ráadásul ezúttal producerként is közreműködik a Hello Sunshine nevű cégén keresztül. A forgatókönyv megírására Mindy Kalinget és Dan Goort kérte fel.

A folytatásban visszatér Jennifer Coolidge is, aki mindkét előző filmben szerepelt, mint Elle barátnője, Paulette. Ami az eredeti szereplőgárda többi tagját illeti, még nem tudni biztosan, hogy kik térnek vissza. A cselekmény részleteiről sem lehetett eddig sokat hallani, csak annyit, hogy az eredeti film nagy rajongójaként Mindy Kaling „már nagyon várja, hogy újra láthassa az idősebb és bölcsebb Elle Woodst”.

Forrás: InterCom

 

7. Aladdin 2

A régi Disney-animációk élőszereplős újragondolásai sorra bebizonyították, hogy érdemes újra elővenni ezeket a klasszikusokat. Az Aladdin sem volt ez alól kivétel: több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott össze világszerte. Így aztán egyáltalán nem meglepő, hogy hogy jön az Aladdin 2, bár valószínűleg ez már nem fogja egy az egyben átvenni az animációs Aladdin közvetlen videós folytatását, az 1994-es Jafar és Aladdin eseményeit.

Az Aladdin 2-ről most még vajmi kevés részletet lehet tudni, bár az szinte biztos, hogy Will Smith, Mena Massoud és Naomi Scott várhatóan újra megkapják majd a Dzsinni, Aladdin és Jázmin hercegnő szerepét. Guy Ritchie várhatóan visszatér a rendezői székbe, de ami a cselekményt illeti, az egyelőre teljességgel ismeretlen. Bár könnyen elképzelhető, hogy a folytatás az Ezeregyéjszaka egy másik híres meséjének adaptációja lesz.

Forrás: Fórum Hungary

 

8. Bad Boys 4

Még mielőtt a harmadik Bad Boys-film, a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk 2020 elején a mozikba került volna, a Sony már a negyedik részt készítette elő. A Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk? 1995-ben akkora siker volt, hogy 2003-ban kapott egy folytatást is Bad Boys 2. - Már megint a rosszfiúk címmel, a Bad Boys 3-ra viszont nem kevesebb, mint 17 évet kellett várni.

A negyedik film cselekményéről még nem tudni részleteket, csak annyit, hogy a forgatókönyvet Chris Bremner írja, aki Bad Boys – Mindörökké rosszfiúkon is dolgozott. Bár még semmi sem hivatalos, annyi biztosra vehető, hogy Will Smith és Martin Lawrence is visszatérnek a negyedik részben – a Sony elnöke, Tom Rothman szerint ráadásul Will Smith hírhedt Oscar-pofonja sem befolyásolja a színész részvételét a produkcióban. Remélhetőleg nem tart újabb 17 évig, mire a filmterv valósággá válik!

Forrás: InterCom

 

9. Beverly Hills-i zsaru 4

Nagyon régóta keringenek már pletykák a Beverly Hills-i zsaru 4-ről, de most úgy tűnik, hogy az „Eddie Murphy-reneszánsz” az Amerikába jöttem mellett ezt a franchise-t is visszahozza a köztudatba. A Beverly Hills-i zsaru 4 jelenleg Eddie Murphy és a Netflix együttműködésében készül, miután a Paramount még 2016-ban leállította a filmtervet. Murphy ezúttal is Axel Foley-t, a detroiti zsarut alakítja, aki ismét Beverly Hillsbe utazik, hogy egy rejtélyes bűncselekmény ügyében nyomozzon.

A Beverly Hills-i zsaru 4-et eredetileg a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk direktorai, Adil El Arbi és Bilall Fallah rendezték volna, de miután ők nemrég kiszálltak a projektből, hogy a Batgirlre koncentráljanak, a munkát egy Mark Molloy nevű feltörekvő filmes kapta meg, aki az Apple reklámjaival szerzett magának korábban figyelmet. Ami a forgatókönyvet illeti, Eddie Murphy szerint „készül”, illetve „Már majdnem ott vagyunk...” Remélhetőleg nem kell éveket várni a filmre, még a végén elmúlik a '80-as évek retróláz...

Forrás: UIP-Duna Film

 

10. A pusztító 2

Az 1993-as A pusztítóban Sylvester Stallone alakította a Los Angeles-i rendőrség őrmesterét, John Spartant, akit 1996-ban lefagyasztottak, de 2032-ben végül kiolvasztják, hogy a jövő rendőrsége a segítségével kaphassa el az ördögi Simon Phoenixet (Wesley Snipes). A film további főszereplői között volt Sandra Bullock is, aki a furcsa jövő egyenruhás rendőrét, Lenina Huxley hadnagyot játszotta.

A pusztító a hűvös kritikai visszhang és a szerény anyagi siker ellenére igazi kultfilmmé vált, ám az 1995-re tervezett folytatásából végül sajnos nem lett semmi. 2020 májusában azonban Sylvester Stallone egy Instagramra kirakott kérdezz-felelek során kikotyogta, hogy egy új A pusztító készül a Warner Bros. háza táján, de nem árult el további részleteket. Így egyelőre azt sem lehet tudni, hogy Sandra Bullock vagy az eredeti szereplőgárda más tagja visszatér-e. Bármikor is érkezik a folytatás, érdekes lesz újra látni a film sajátos jövőképét (ahol tilos a káromkodás, a cigi, az alkohol, a húsevés, a kávé, a csoki, a küzdősport és a szerencsejáték, a vécépapírt pedig három kagyló helyettesíti), hiszen ma már sokkal közelebb vagyunk 2032-hez, mint a film eredeti, 1993-as megjelenésekor.

Forrás: InterCom