11 ok, amiért imádjuk Margot Robbie-t

Idén nem kapott végül Oscart, mégis egyre többet hallani a színésznőről, aki a Wall Street farkasa egyik nagy felfedezettje volt. Az ausztrál színésznő tavaly szerepelt a Time magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberét összegző listájában, és nemcsak észvesztően jól néz ki, de óriási lendület és energia is van benne.

1. Margot Robbie Ausztráliában nőtt fel egy farmon, ahol gyakran találkozott a házukba tévedő kígyókkal, így sosem jelentett számára problémát, ha épp meg kellett szabadulni egy kisebb mérges kígyótól egy bot segítségével.

 

2. Scorsese kokainmámoros tőzsdecápás filmjében annyira vérfagyasztóan jól alakította a kitartott, manipulatív szőke feleséget, hogy Matthew McConaughey mellett ő volt a film egyik legizgalmasabb mellékszereplője. DiCaprióval egyébként nemsokára újra együtt játszhatnak Tarantino új filmjében, ami Sharon Tate meggyilkolásáról szól.



3. Mire a szélesebb közönség felfigyelt rá a Wall Street farkasában, Margot Robbie már a geeksrácok egyik kedvenc színésznője volt a Suicide Squad - Öngyilkos osztag miatt. A szuperhősös filmet utálták a kritikusok, a célközönség viszont annál nagyobb lelkesedéssel fogadta. Ehhez sokat tett hozzá a forrónacis Margot Robbie az őrült Harley Quinn szerepében. A szerep előtt egyébként hat hónapon keresztül edzett, bokszolt, gimnasztikázott és lőni tanult, így az akciójelenetek nagy részét saját maga csinálta, és a kaszkadőrének alig maradt dolga.

4. A Suicide Squad forgatásán megtanult tetoválni, és a stábtagok közül többen kaptak tőle tetkót, például a rendező, David Ayer is. Azóta már bőven 50 feletti tetoválást készített, és saját bevallása szerint egyre ügyetlenebb, de most valamilyen különös oknál fogva épp az esetlen házi tetoválás a divat a profi munkákkal szemben. Saját magát és a barátnőjét, Cara Delevingne-t viszont csak óvatosan, a talpukon tetoválja, mert az mindig lekopik, és utána csinálhatnak újat.

 

5. 2014-ben a férjével közösen megalapította a saját produkciós cégét, így az idén három Oscarra jelölt Én, Tonya készítésében már producerként is részt vett. A következő filmjük a Terminal lesz, amiben Margot Robbie egy egészen veszélyes femme fatale-t játszik Simon Pegg mellett, de ők gyártják a következő Harley Quinn-filmet is.

 

6. Amikor a Tonya Hardingról szóló életrajzi filmre készült, napi 3-4 órát korcsolyázott heti 5 napban 4 hónapon keresztül.

 

7. Tavaly Halloweenkor elég vad jelmezt választott magának, és csini szuperhősnő vagy szexi horrornővérke helyett a Spring Breakers című film egyik főszereplőjének, a James Franco által játszott bűnöző rappernek öltözött. A figurát egyébként a Riff Raff nevű rapper ihlette, aki ugyan nem bűnöző, viszont baromi veszélyesen tud kinézni.

 

 

8. Lányok ritkábban vállalják be, hogy a sört szeretik, de Margot Robbie ezt nem érzi cikinek, sőt, lazán ki tud nyitni egy sört egy másik sörösüveggel.

 

9. Fotózkodott quokkával, a világ legvidámabb állatával. Az ausztrál kurtafarkú kenguru a szelfi-korszak nagy felfedezettje, rengetegen állnak le vele közös fotóra, mert elég hálás fotóalany:

A post shared by @margotrobbie on

10. Az Instagramján előnytelen fotókat is megoszt magáról, nemcsak szétfotosoppolt, beállított képeket:

A post shared by @margotrobbie on

 

11. Szörfözik, búvárkodik, jógázik, bringázik, snowboardozik, és ezeket mind rettentő stílusosan csinálja, úgyhogy simán meghozza az ember kedvét a sportos élethez.

A post shared by @margotrobbie on

Címlapkép: Emma McIntyre / Staff / Getty Images