20 év után derült ki a nagy titok: Jared Leto tényleg félt az Amerikai pszichó forgatásán

A sztár nem sejtette, hogy Christian Bale baltát lóbálva, vigyorogva fogja lerohanni.

Szinte napra pontosan 20 évvel ezelőtt, azaz 2000. április 14-én mutatták be az észak-amerikai mozik Christian Bale egyik legjobb filmjét, az Amerikai pszichót. Persze valójában már hónapokkal korábban elindult hódító útjára, hiszen januárban a Sundance-en, februárban pedig a Berlini Filmfesztiválon is levetítették. A jubileumi évforduló alkalmával most több mozimagazin is felidézte az újgazdag aranyifjú, Patrick Bateman mészárlásait (amit egyébként Bret Easton Ellis sokkal durvábban írt le a film alapjául szolgáló regényében). Az Entertainment Weekly megszólaltatta például a rendezőnőt, Mary Harront, aki egy igen érdekes kulisszatitkot árult el a filmből (vigyázat, spoiler!!!): a Paul Allen nevű, elegáns fiatalembert alakító Jared Letónak fogalma sem volt arról a film forgatásán,  hogy a következő pillanatban Christian Bale baltát lengetve fog rátámadni!

Elhatároztuk, hogy úgy vesszük fel a gyilkosságot, hogy Jarednek nem szólunk róla. Christian [Bale] teljesen visszafogta magát, hogy a jelenet igazi meglepetés lehessen. Amikor elkiáltotta magát, hogy »Hé, Paul!«, és Jared [Leto] megfordult, azt látta, hogy Christian egy baltával fut felé. Látszik, hogy ott tényleg megijedt.

FIGYELEM! A lenti filmrészlet a Magyarországon 18-as karikával ellátott Amerikai pszichó egyik különösen véres és erőszakos jelenetét tartalmazza! Megtekintését mindenkinek saját felelősségre ajánljuk!

A fenti részletben egyébként jól látható az is, hogy a rendezőnő kifejezetten ügyelt rá, hogy Bale arcának csak az egyik oldalára kerüljön művér, ezzel is éreztetve Patrick Bateman énjének kettősségét: hol szívélyes és okos, mint Dr. Jekyll, hol pedig gyilkos szörnyeteg, mint Mr. Hyde. (via Uproxx)