2500 ausztrálnak ad munkát Chris Hemsworth, Natalie Portman és a Thor 4 stábja!

2020 márciusában startol el a Thor: Love and Thunder forgatása Sydney mellett. Itt debütál majd a női Thor is!

Chris Hemsworth hazatér! Az ausztrál világsztár 2020 márciusától Sydney mellett fogja forgatni a negyedik Thor-mozifilmet, a Thor: Love and Thundert, Taika Waititi rendezésében. Ez lesz az a Marvel-szuperprodukció, amiben Natalie Portman egy pár filmes szünet után Lady Thorként fog visszatérni a szuperhősök közé – Thor pedig a pletykák szerint szerelmi háromszögbe fog keveredni, mivel Valkűr (Tessa Thompson) sem közömbös a számára...

Taika Waititi, Natalie Portman és Chris Hemsworth a 2019-es San Diegó-i Comic-Con Marvel-sztárokat felvonultató színpadán (fotó: Kevin Winter/Getty Images)

 

Nem ez lesz egyébként az első Ausztráliában forgatott Marvel-szuperprodukció: Taika Waititi már a 2017-es Thor: Ragnarököt is itt, Queensland mellett forgatta. A Thor 4 forgatása azért költözik délebbre, mert Sydney-ben van egy stúdiója a Foxnak, ami a nemrégiben aláírt fúzió után a Marvel-címeket is birtokló Disney-hez került. Költséghatékonysági okokból a negyedik Thor mellett egy új Marvel-film, a Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is Sydney-ben fog készülni jövő márciusban (de ez akár azt is jelentheti, hogy Thor, Lady Thor vagy Valkűr húzónévnek ebben az alapvetően harcművészes filmben is benne lesz, hiszen a színészeknek csak át kell sétálniuk egy másik díszletbe). Chris Hemsworth a napokban interjút is adott az ausztrál lapoknak, és nagy örömmel jelentette be:

Nagyon érdekes érzés az, hogy a Bosszúállók: Végjáték után nem tudhatjuk, merre is tartunk. Azt viszont tudom, hogy igazán fantasztikus dolog jó filmeket csinálni, és a Marvel/Disney-család tagjaként újabb és újabb filmeket forgatni. 

Az ausztrál szövetségi állam kulturális és művészeti minisztere, Paul Fletcher örömmel üdvözölte a Marvel stúdió döntését:

Ausztrália régóta folyamatos kapcsolatot tart fenn a Marvel stúdióval, örömünkre szolgál, hogy jövőre újra visszatérnek a tengerpartjainkra.

Akárcsak New South Wales kulturális minisztere, Don Harwin. A két politikus sajtótájékoztatón mondta el: Ausztrália 24 millió dolláros támogatást írt jóvá a Marvelnek, a stúdió pedig a kedvezményért cserébe ígéretet tett arra, hogy 2500 új munkahelyet hoznak létre Sydney környékén, és 178 millió dollárt költenek majd el a helyi gazdaságban. Emellett elindítanak egy mentorprogramot is, amelyben garantálják, hogy a fiatal ausztrál színészek és filmes szakemberek gyakornokként részt vehetnek a Marvel-szuperprodukciókban. (via The Guardian)