3 közelgő horrorfilm, amit látni kell

Fóbiás rettegőkön kísérletező orvos, elhagyott bányavidéken császkáló szörnyek és egy titkos szekta, ami a gyilkosságoktól sem riad vissza – lesz min rettegni a következő hetekben!

Régi horrorfilmes közhely, hogy hiába temettek el jó mélyre a régmúltban valami sötét titkot egy isten háta mögötti helyen, mindig felbukkan arrafelé pár szertelen, bulizós fiatal, aki nem törődik a régi tragédiákról tudósító, megsárgult újságkivágásokkal, és a végén újra elszabadul a pokol. Az Ideglelés Csernobilban rendezője, Bradley Parker például (aki egyúttal a Loki tévésorozat vezető speciális effektese is!) címmel forgatott le egy ilyen történetet, amelyben egy elhagyatott helyek felfedezésére szakosodott, amatőr kalandorokból álló négyfős forgatócsoport látogat el Shookum Hillsbe, az Appalache-hegység egyik eldugott kisvárosába. A helyet állítólag egy évtizedekkel korábbi, titokzatos bányatűz miatt hagyták el a lakók – csakhogy igen hamar kiderül, hogy nem a lángok, hanem a mélyben lakó, ocsmány szörnyek okozták az itteniek halálát... Amerikai premier: március 5.


A Phobias egy érdekes szekccsfilm, amelyben egy titkos kormányzati kutatólaborban egy őrült orvos öt olyan kísérleti alanyon igyekszik tökéletesíteni a „félelemfegyverét”, akik valamilyen fóbiában szenvednek. Az öt alany történetét öt rendező forgatta le egy-egy olyan kisfilmben, ami a címében viseli az adott alany beteges rettegését:

  • Camilla Belle: Hoplophobia (tűzfegyverektől való félelem)
  • Maritte Lee Go: Vehophobia (járművektől és vezetéstől való félelem)
  • Joe Sill: Robophobia (drónoktól, mesterséges intelligenciáktól, robotoktól való félelem)
  • Jess Varley: Atelophobia (félelem attól, hogy amit teszünk, nem elég jó vagy értékes)
  • Chris von Hoffmann: Ephebiphobia (a harsány fiataloktól való rettegés)

Az öt kisfilmben olyan színészek szerepelnek, mint Alexis Knapp, Leonardo Nam, Martina Garcia, Hana Mae Lee, Lauren Miller Rogen, Macy Gray és Ross Partridge. Amerikai premier: március 19.


Az Amazon és a Vimeo kínálatában február 18-tól már elérhető a horrorvígjátékokra szakosodott, színész-rendező-operatőr-komponista-mindenes, Antony De Gennaro legújabb filmje, az IMThem, amelyben egy színházi sminkes akaratlanul is végignézi a város polgármesterének meggyilkolását, így menekülni kénytelen a két gyilkos elől. Amikor azonban az ismerősei is sorra életüket vesztik, egy üzleti partnere és egy idős egyetemi professzor segítségével rájön, hogy egy természetfeletti erőknek parancsoló titkos szekta áll az események hátterében, melynek tagjai a média és a kütyük révén akarják átvenni az irányítást a társadalom felett.