5 film, amit muszáj januárban megnézned a moziban

Ütős akciófilm Mel Gibsonnal és Clint Eastwood fiával, csajos kémfilm Jessica Chastainnel és Penélope Cruzzal, Pókember-nélküli Pókember-film Jared Letóval – lesz itt minden, mint a falusi búcsúban!

1. 355

  • Magyarországi premier: 2022. január 13.
  • Miért várjuk bitangul? Mert egy olyan akciófilmet, amiben Penélope Cruz, Diane Kruger, Jessica Chastain és Lupita Nyong'o is szerepel, nem lehet kihagyni!

Amikor egy szigorúan titkos fegyver zsoldosok kezébe kerül, a CIA különleges ügynöke, Mace Brown (Jessica Chastain), úgy dönt, maga köré gyűjti a legprofibb kémeket, és velük együtt száll szembe az ellenséggel. Mace beszervezi Marie-t (Diane Kruger), a német ügynököt, Khadijah-t (Lupita Nyong'o), az MI6 egykori számítógépes guruját, és Gracielát (Penélope Cruz), a kolumbiai hírszerzés pszichológusát. A mindenre elszánt csapat halálos bevetésre indul, hogy visszaszerezzék a gyilkos eszközt, és elejét vegyék egy világméretű háború kirobbanásának. A Párizstól Marokkón át egészen Sanghajig tartó ütős akciók során egy rejtélyes nő, Lin Mi Sheng (Bingbing Fan) is felbukkan, aki szintén a fegyver nyomában jár. Mace és szövetségesei végleg ki akarják iktatni a kegyetlen ellenséget, ám ehhez a brutális hadjárathoz mindent kockára kell tenniük…

 

2. Sikoly

  • Magyarországi premier: 2022. január 13.
  • Miért várjuk bitangul? Mert ez egy SIKOLY-FILM, minden '90-es évekbeli tinihorror öregapjának folytatása!

25 évvel azután, hogy Woodsboro csendes kisvárosát brutális gyilkosságsorozat rázta meg, egy új gyilkos ölti magára a híres-hírhedt Sikoly-maszkot, hogy egy csapat tinédzsert kiszemelve felszínre hozza a település véráztatta múltjának titkait. Természetesen Courteney Cox, Neve Campbell és David Arquette is visszatér majd a történetben, mint régi ismerőseink, Gale, Sidney és Dewey, akik velünk együtt öregedtek negyedszázadot az első Sikoly-mozifilm 1996-os bemutatója óta.

 

3. Veszélyes

  • Magyarországi premier: 2022. január 20.
  • Miért várjuk bitangul? Mert Clint Eastwood fia a főszereplője, és feltűnik benne Mel Gibson is.

A film rendezője, David Hackl már több izgalmas thrillert is rendezett, pályafutását a Fűrész-sorozat ötödik részével kezdte. A Veszélyes egyik főszereplője ráadásul a színész-rendező legenda, Clint Eastwood fia, Scott Eastwood, aki a Halálos iramban 8 és a Suicide Squad – Öngyilkos osztag után újabb kultgyanús alkotásban léphet apja nyomdokaiba. Dylan Forrester (Scott Eastwood), egy bűnös múltú szociopata, a feltételes szabadlábra helyezését nyugodt körülmények közt szeretné tölteni, az antidepresszánsok és a különös pszichiáter, Dr. Alderwood (Mel Gibson) segítségével. Egy nap azonban Dylan testvére, Sean Forrester professzor rejtélyes körülmények közt meghal. Dylan elhatározza, hogy utánajár az igazságnak. Eközben nemcsak az FBI ered a nyomába, hanem egy csapat felfegyverezett zsoldos is színre lép, hogy megszerezzenek valamit, amit a testvér rejtegetett...

 

4. Morbius

  • Magyarországi premier: 2022. január 27. (Frissítés: a film csak áprilisban kerül a mozikba!)
  • Miért várjuk bitangul? Mert mostanában igen jó képregényfilmek készülnek a Sony háza táján.

A Marvel-képregény egyik sötét hőse, Michael Morbius, Pókember egyik legádázabb ellenfele ezúttal az egykori Joker, Jared Leto képében rémít mindenkit halálra a mozikban. Morbius ugyanis egy ritka, de végzetes kórban szenvedő tudós, akinek valószínűleg azelőtt jár le az ideje, hogy rátalálhatna betegsége gyógymódjára – amely nemcsak az ő, hanem sok ezer sorstársa életét menthetné meg. Ezért nem akar meghalni. De az életet sem választja: amikor egy különleges, ősi technika nyomára jut, nem hátrál meg, felkutatja, és az örök életet választja. És minden panasza elmúlik. Erős lesz, gyors, éles hallású, eszes… és vérre szomjazik!

 

5. Az unoka

  • Magyarországi premier: 2022. január 6.
  • Miért várjuk ennyire? Mert sosem hal meg a remény, hogy készülnek ma is jó magyar filmek.

Az unoka egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi (Blahó Gergely). Miután imádott nagyapja (Jordán Tamás) egy lelketlen csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Ehhez találékonyságra, rafinériára és önbizalomra van szüksége – meg egy csapat szövetségesre.

 

Itt a SZESSÖN-bakiparádé, a 2021-es epizódok legviccesebb jelenetei! Okkal maradtak ki az eddigi adásokból: volt, hogy becsúszott pár baki, és volt, hogy el sem indult a kamera...