5 megbocsáthatatlan bűn, ami miatt máig dühösek a Star Wars-fanok

A Star Wars Holiday Special, az előzményfilmek és a Disney-féle folytatások miatt is elégedetlen számos rajongó.

1. A Star Wars Holiday Special

Minden idők legbénább Csillagok háborúja-folytatását 1978 novemberében, hálaadáskor tűzte műsorra a CBS tévécsatorna. Az egész hóbelevanc úgy ahogy van, marhaság:

Csubakka kisfia(!!!) a birodalmi tévéadón néz egy Csubakkáról szóló, kalandos rajzfilmet, Leia pedig szövegesen énekli el a Star Wars-főcímdalát a morcos vukik szeretetünnepén!

 

 

2. George Lucas maga rendezte meg az előzménytrilógiát

Lucasnak természetesen elévülhetetlen érdemei vannak a Star Wars franchise atyjaként, elvégre ő álmodta meg az 1977-es Csillagok háborúja világát, nélküle Luke, Leia, Han és Darth Vader egyszerűen nem létezne. Mégis, miközben az első filmet Lucas még saját maga írta és rendezte (régi filmes barátai, Gloria Katz, Willard Huyck és Francis Ford Coppola állítólagos közreműködésével), a két folytatásnál már képes volt egyet hátralépni, és átengedni a gyeplőt a nálánál profibb filmes szakembereknek. A Birodalom visszavágot ugyanis már nem ő, hanem Irvin Kershner rendezte, a forgatókönyvet pedig Leigh Brackett és Lawrence Kasdan írták, míg A Jedi visszatér idején Richard Marquand ült a direktori székben, Kasdan pedig Lucasszal egyeztetve dolgozott a forgatókönyvön.

Nem véletlen, hogy első mozifilm két folytatását máig az egész franchise legjobb alkotásai között tartják számon, az előzménytrilógiával kapcsolatban viszont a legtöbb rajongó úgy véli, hiba volt, hogy minden fontos kreatív pozícióba saját magát ültette a jó Lucas...

Aki egyébként maga is elismeri, hogy eléggé suták lettek a párbeszédek, és nincs hangulati különbség az I-II-III. epizódok között, amelyeknek a megírásakor olyan hatalmas rajongói elvárásoknak kellett megfelelnie, amelyeknek a súlya alatt végül összeomlott – részben ezért is adta el végül a komplett Lucasfilmet a Disneynek.

Forrás: InterCom

 

3. A Disney túl hamar akart túl sok Star Warst

Azok, akik kezdetben még örültek annak, hogy a Disney 2012-ben szőröstül-bőröstül bekebelezte a Lucasfilmet, megszerezve ezzel a Star Wars-jogait, valósággal megőrültek a boldogságtól, amikor kiderült, hogy George Lucastól eltérően a világ legnagyobb szórakoztatóipari vállalata rögtön egy vadonatúj trilógiával akarja folytatni a Skywalker család történetét. Az új sorozat első darabja, Az ébredő Erő 2015-ben került a mozikba, amelyet ezután évente követett egy-egy új mozifilm: 2016-ban jött a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet, 2017-ben Az utolsó Jedik, 2018-ban Solo: Egy Star Wars-történet, 2019-ben pedig a Skywalker kora. Ez azonban egy sokkal sűrűbb megjelenési ütemterv volt, mint a korábbi Satr Wars-filmeké, amelyek mindig 3 év különbséggel kerültek a mozikba, egyedi ünneppé varázsolva egy-egy újabb epizód megtekintését.

A mozifilmes dömping sajnos túlságosan is telítette a nézőket a Star Wars-produkciókkal, és óriási hiba volt – amit a Disney vezetői utóbb maguk is elismertek.

 

Forrás: Fórum Hungary

 

4. Katyvasz az egész Erő-használat Az ébredő Erőben

Sok rajongó értetlenül állt az előtt is, hogy Rey (Daisy Ridley) milyen gyorsan letudta a Jedi-kiképzést.

Hiszen a Star Wars-filmek mindig is úgy ábrázolták a tanulási folyamatot, mint egy fáradságos elfoglaltságot, ami sok időt és elszántságot igényel.

Lásd A Birodalom visszavág tikkasztó mocsárban futkározását és kőemelgetését Yodával, és az is világosan kiderült, hogy a fénykardpárbajokba való idő előtti fejesugrásért ha nem is az életével fizet a fiatal Jedi, gyakran egy levágott keze bánhatja a meggondolatlan hősködést. Így aztán sokakban felmerült a kérdés, hogy Rey minimalista edzésprogramja hogyan hozhatott annyira látványos eredményt, hogy Az ébredő Erőben végül legyőzte a nála sokkal régebb óta fénykardozgató Kylo Rent (Adam Driver).

 

Forrás: Fórum Hungary

 

5. Feltámasztották a Császárt

A Skywalker korának eseményei előtt a közönség utoljára akkor látta Palpatine császárt, amikor A Jedi visszatérben Vader áthajította őt a második Halálcsillag korlátján, egyenesen bele a reaktormagba. Tekintettel arra, hogy a bolygópusztító gépezetet pár perccel később a hős Lázadók anyacsavarokká robbantották, sok rajongónak furcsának tűnhetett, amikor Star Wars IX-ben híres-hírhedt kámzsás gézengúz mégis visszatért. Sok Star Wars-rajongó várt volna a történtekre valami épkézláb magyarázatot, de csak annyit tudtunk meg a hős pilótától, Poe Damerontól (Oscar Isaac), hogy Palpatine „valahogy feltámadt”.

Ráadásul nem sokkal később kiderült, hogy Rey nem más, mint a Császár unokája, amit szintén nagyon nehezen vett be jó néhány rajongó gyomra...

 

 

(via Looper)