5 színész, aki teljesen megfeledkezett a legikonikusabb szerepéről

Van olyan színész, aki még egy Oscar-díjat érő szerepet is képes volt elfelejteni.

Az ember általában nem felejti el a karrierjének fontos pillanatait, ám ezekkel a hollywoodi színészekkel mégis megesett, hogy a legikonikusabb szerepeik estek ki az emlékezetükből. Legalábbis a forgatásokról már nem sok emlékük maradt. Mutatjuk a listát! 

Michael J. Fox - Vissza a jövőbe (1985)

A népszerű színész annak idején a Vissza a jövőbe filmekkel robbant be igazán a köztudatba, és az egész világ megismerte a nevét. Mégis Michael J. Fox a '80-as években annyit dolgozott, hogy szinte már robotként rohangált egyik forgatásról a másikra. 

A színész napközben a Családi kötelékek című szitkomot forgatta, majd egy másik filmstúdióba sietett, hogy az első Vissza a jövőbe-filmben a főszereplő, a 17 éves Marty McFly bőrébe bújjon. A sok munka mellett az alvásra már alig jutott ideje az amerikai világsztárnak.

Amikor a filmet csináltam, akkor a Családi kötelékeket is forgattam. Szóval sok minden homályos számomra. Úgy értem, láttam a filmet, és azt gondoltam: „Ó! Ezt csináltuk?”

 – vallotta be évekkel később Michael J. Fox egy interjúban. 

Ehhez hozzátartozik az is, hogy a színésznél 1991-ben, mindössze 29 évesen Parkinson-kórt diagnosztizáltak, de már a '80-as években is jelentkeztek tünetei, ám akkor még nem tudta, milyen betegséggel küzd. 

Forrás: Getty Images - Hannes Magerstaedt / Stringer

Brie Larson - A szoba (2015)

Brie Larsonnak rendkívül érzelmes jeleneteket kellett forgatnia, amikor A szoba című filmben játszott főszerepet. Az egyik ilyen volt, amikor az általa alakított karaktert kiengedik az őrizetből a rendőrök, és újra találkozik a fiával.

Ehhez a jelenethez az kellett, hogy a szerep kedvéért Brie Larsonnak úgy kellett menekülnie az egyenruhások elől, mintha nagyon félne, ám az adrenalin, ami felgyülemlett a testében nagy hatással volt rá. 

A forgatás alatt Brie Larson elesett és megcsúszott a jégen. Ennek a sérülésnek a hatására a színésznő agya valahogy blokkolta azt a bizonyos jelenetet és a filmben végzett többi munkájának nagy részét, tehát lényegében alig emlékszik valamire.

A színésznő a filmben nyújtott alakításáért 2016-ban Oscar-díjat kapott.

Forrás: Getty Images - Amanda Edwards / Contributor

 

Colin Farrell - Miami Vice (2006)

Colin Farrell karrierje azért is érdekes, mert súlyos drogfüggőséggel küzdött, így több nagy projektjére egyáltalán nem emlékszik. A 2006-os Miami Vice című filmet pont azelőtt forgatta, hogy elvonóra ment, és elmondása szerint a forgatásokból egyáltalán nem emlékszik semmire.

Nem emlékeztem egyetlen képkockára sem, amikor csináltam. Ott voltam a premieren, és nem tudtam, mi következik. Furcsa volt, mert benne voltam. Abban a pillanatban, ahogy a film elkészült, felültettek egy repülőre, és elvonóra küldtek, miközben mindenki más a záróbulira ment

– mesélte korábban a kétszeres Golden Globe-díjas ír színész.

Forrás: Getty Images - Alberto E. Rodriguez / Stringer

Courteney Cox - Jóbarátok (1994-2004)

A világ nem felejtette el, hogyan alakította Courteney Cox a rendmániás Monica Gellert, ám úgy tűnik, hogy a színésznőben nem hagyott ilyen mély nyomokat a népszerű szitkom. Habár ez a projekt hírnevet és rengeteg pénzt hozott, Courteney Cox bevallotta, hogy szinte semmire sem emlékszik a cselekményből.

A színésznő a pandémia idején kipörgette a 10 évadot, de később Jimmy Kimmel műsorában bevallotta, hogy ez sem segített feleleveníteni az emlékeket számára. 

Olyan rossz a memóriám. Arra emlékszem, hogy mindenkit szerettem ott, és jól éreztem magam, valamint emlékszem bizonyos időszakokra az életemben, amikor a Jóbarátokat forgattam, de az epizódokra nem

– vallotta be Courteney Cox.

Jimmy Kimmel meglepődött a színésznő vallomásán, mert valóban több száz részre nehéz lehet visszaemlékezni ennyi év távlatából, de azt furcsának találta a népszerű tévés, hogy a világ Monica Gellerje a legviccesebb jelenetekre sem emlékszik. 

Forrás: Getty Images - Amy Sussman / Staff

 

Matthew Perry - Jóbarátok (1994-2004)

Courteney Cox színésztársa is hasonló cipőben járt. A 2023-ban elhunyt Matthew Perry sem emlékezett sok mindenre a Jóbarátokból, hiába játszott főszerepet a legendás sorozatban 10 évadon keresztül. A színésznek azonban nem a rossz memóriája volt bűnös, hanem az a helyzet, mint Colin Farrellnél: a függősége játszott szerepet. 

Egy korábbi interjúban Matthew Perryt arról kérdezték, hogy melyik volt a kedvenc epizódja a Jóbarátokból, és melyik az a rész, amiért a legkevésbé rajong. A színész azonban sajnos nem tudott válaszolni a kérdésre, és bevallotta, hogy teljes évadok estek ki az emlékezetéből. 

Ó, te jó ég! Azt hiszem, a válasz az, hogy nem emlékszem három évre, szóval onnan egyik sem... Akkoriban egy kicsit kiestem - valahol a 3. és a 6. évad között

 – mesélte akkor a kanadai színész.

Ez is érdekelhet!

Matthew Perry legjobb pillanatai a Jóbarátokban

A napokban elhunyt színész karaktere sokak kedvence volt a népszerű szitkomban, és az is tény, hogy neki köszönhettük a legjobb poénokat. Mutatjuk az öt legemlékezetesebbet!

Tovább

Matthew Perryt 2023. október 28-án holtan találták Los Angeles-i otthonának jakuzzijában. A világsztár halálát ketamintúladagolás okozta.

Az elmúlt hónapokban több embert is letartóztattak a színész halálának ügyében. Az ügybe belekeveredett két orvos, valamint a színész asszisztense, Kenneth Iwamasa, aki állítólag annak ellenére beadta Perrynek a ketamint, hogy nem rendelkezett orvosi képesítéssel. 

Forrás: Getty Images - Frederick M. Brown / Stringer

Forrás: List Verse