7 dolog, amit nem tudtál a Deadpool 2-ről!

A nyárelő legizgalmasabb és legviccesebb filmje érkezik a héten, fel is készültünk rá, hiszen minket is izgatott, ki az a Donimo, és mit tud Kábel!

Az eredet!

Bár ez a második Deadpool film, ez a karakter harmadik jelenése, hiszen láthattuk már a X-Men kezdetek: Farkasban (2009), ahol szintén Ryan Reynolds játszotta, de ott teljesen másra vették a figurát. Az eltorzult arcú Deadpool szája ugyanis be volt varrva, így aztán nem poénkodhatott, pedig a képregényekben is ez a védjegye, a két, általa mindig hordott japán kard helyett két hosszú penge állt ki az alkarjából, Reynolds imádta az eredeti karaktert és utálta a változtatásokat, és hosszú, hosszú ideig küzdött egy saját Deadpool filmért. Aminek az előkészületei már 2010-ben megkezdődtek, és Reynolds saját szakállára felvett egy rövid jelenetet, ami aztán „valahogy” felkerült a netre, ahol hatalmas sikert aratott, pont azelőtt, hogy a színész leült volna tárgyalni a Fox addig vonakodó illetékeseivel – akik ezek után nem mondhattak nemet. Igaz, pénzt csak nagyon keveset adtak.

Nem jönnek vissza!

Az első rész méretes sikere után hamar eldőlt, hogy lesz Deadpool 2 is, majd az is hamar kiderült, hogy azt már nem Tim Miller készíti. A rendező és a főszereplő, ötletgazda és egyben producer Ryan Reynolds alaposan összevesztek. Miller állítólag maradni akart az első rész „méreteinél” és hangvételénél, Reynolds viszont grandiózusabb folytatást képzelt el, háromszor akkora költségvetéssel. Miller távoztával a világhírű zeneszerző Junkie XL is felmondott, és állítólag ezért nem tér vissza az első rész végén életben hagyott Angel Dust, vagyis Gina Carano sem. Ennek hallatán a rajongók online petíciót nyújtottak be, hogy akkor legyen Quentin Tarantino a rendező, de a stúdió a jóval olcsóbb, de alig ismert David Leitch mellett döntött.

De ki az a David Leitch?

Tényleg, ki ez a csávó? Leitch karrierjét kaszkadőrként kezdte, mint ilyen, több mint száz filmben szerepelt, ötször volt Brad Pitt dublőre és kétszer Jean-Claude Van Damme-é, de néha színészkedett is. A ranglétrán feljebb jutva aztán kaszkadőrkoordinátor lett, ami majdnem olyan, mint a rendezés, a John Wick legjobb akciójeleneteit már nem csak koordinálta, de rendezte is. Ezt követte első saját rendezése, a nálunk forgatott Atomszőke Charlize Theronnal, most pedig itt a Deadpool 2, amihez ő csinálta a vicces kisfilmeket és a Celine Dion videóklipet is. Következő munkája a Dwayne Johnson és Jason Statham főszereplősével készült halálos iramban spinoff film, a Hobbs and Shaw.

Mi van Kábellel?

Az új film egyik legnagyobb újdonsága Deadpool új ellenfele, a Josh Brolin által játszott Kábel. A szerepre állítólag bejelentkezett vagy felkérést kapott szinte mindenki Hoollywoodban, aki kicsit is keménykötésű, köztük Dolph Lundgren, Mel Gibson, Kurt Russell, Bruce Willis, Alec Baldwin, Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, de még Brad Pitt is találkozott a rendezővel, de ő már teljesen be volt táblázva négy évre előremenően. Végül Brolin mellett döntöttek, ami azért vicces és furcsa, mert a színész idén két Marvel szuperhősfilmben is feltűnik, hiszen ő Thanos a Bosszúállók: Végtelen háborúban – pontosabban ő a titán hangja.

Oké, és mit tud a pasas?

Kábel egy időutazó mutáns, aki a képregényekben a jövőből jött, és a múltban született Scott Summers, azaz Küklopsz az apja, Jean Grey pedig az anyja. Azt már tudjuk, hogy ő lesz a film főgonosza, legalábbis egy pontig – mert esélyes, hogy átáll Deadpool oldalára – eredetileg ugyanis ő vezeti az X-Force-t. addig viszont egy különleges képességekkel megáldott kisfiúra vadászik, akit Deadpool véd meg tőle. Kábel, akinek fém karja és vörös lézerszeme van, irdatlan erős, rendkívül gyors, és ahogy írtuk, képes utazni az időben. Mivel 49 éves Brolin, aki kegyetlenül kigyúrta magát a szerepre, állítólag négy filmre írt alá, sokat fogjuk még látni a figurát.

Beszéljünk Dominóról!

Deadpool új csapata, az X-Force színes gyülekezet, a legszínesebb tagja pedig az afro-frizurás, mélyen dekoltált Domino. Aki a képregényben pont nem így néz ki, ott egy falfehér színű nőről van szó, akinek a bal szeme körül fekete monokli van, és ennek a fordítottját látjuk, a bőr fekete, a monokli fehér, bár én azt hittem, ezüstszínű. Ja, és a képregényekben a csaj nem Deadpool, hanem Kábel szövetségese, sőt, barátnője. A szerepre a következők jelentkeztek be: Mary Elizabeth Winstead, Lizzy Caplan, Kerry Washington, Sienna Miller, Ruby Rose, Mackenzie Davis, Sofia Boutella és az énekesnő Janelle Monáe, de végül az Atlanta című sorozatból ismert Zazie Beets lett a kiválasztott, aki, bár nem látszik rajta, félig német.

Van szomorú hír is!

Bár a Deadpool filmek a legvidámabb, legviccesebb képregényfeldolgozások, az új rész elkészítése nem volt annyira vidám. A forgatás során ugyanis az egyik kaszkadőr, Joi Harris életét veszítette. Harris hivatásos motorversenyzőkét volt ismert, sőt, ő volt a legelső afro-amerikai versenyzőnő, aki komoly eredményeket ért el, és a filmben is motoros kaszkadőr volt, a Dominót alakító Zazie Beetz dublőrjeként dolgozott. 2017. augusztus 16-án Vancouver belvárosában vettek fel egy jelenetet, ahol sisak nélkül szerepelt, majd hirtelen elveszítette a motor felett az irányítást, és egy korlátnak csapódott. A helyszínen meghalt, 40 éves volt.