7 jelenet, amit nem voltak hajlandók leforgatni a színészek

Van, aki egy zeneszám, van, aki a vallása miatt, de olyan is van, aki nem volt hajlandó felrúgni egy kutyát.

1. John Krasinski nem volt hajlandó megcsalni a sorozatbeli feleségét

Az Office című sorozat házaspárja, Jim (John Krasinski) és Pam (Jenna Fischer) kilenc évadon át libikókáztak a kapcsolatukban. A nyolcadik évadban az írók úgy tervezték, hogy Jim meg is csalja a feleségét, ám John Krasinski megálljt parancsolt: “Van egy küszöb, amin át lehet lökni a közönséget, de ha túl messzire lököd őket, akkor nem fognak visszatérni” – mondta. A megcsalásból végül az lett, hogy Cathy (Lindsey Broad) csak megpróbálja elcsábítani Jimet.


2. Reese Witherspoon nem volt hajlandó szexjelenetet forgatni Vince Vaughnnal

A Négy karácsony című film főszereplői olyannyira nem jöttek ki a forgatáson, hogy az a filmen is meglátszik. Illetve, ha nem tudod, mi van a forgatókönyvben, akkor nem, de a Reese Witherspoon és Vince Vaughn közt tervezett szexjelenet azért marad ki a romantikus vígjátékból, mert a két főszereplő egészen másként viszonyult a munkához. Míg Witherspoon kamerakészen érkezett a forgatásra, Vaughn úgy gördült be a kocsijával, mintha éjszakai kirándulásról jönne. Ráadásul Witherspoon szerette átvenni a jeleneteket, Vaughn azonban az ösztönös játék híve volt. Szóval volt vitájuk rendesen a forgatás alatt, így nem csoda, hogy Witherspoon nem volt hajlandó leforgatni a közös szexjelenetet.


3. Will Smith nem volt hajlandó férfiakkal csókolózni

Smith 1993-ban még sikeres tévésztár volt, és úgy döntött, kipróbálja magát a filmvásznon is.  A Hatszoros ölelés című filmben egy meleg szélhámost játszik, ám a forgatáson nem volt hajlandó megcsókolni színésztársát, Anthony Michael Hall-t. A jelenetet végül úgy oldották meg, hogy hátulról vették fel, így csókot csak imitálni kellett. Smith később megbánta döntését, és azt mondta, nagyon éretlenül viselkedett: “Érzelmileg nem voltam elég stabil ahhoz, hogy művészileg elkötelezzem magam a film ezen aspektusa mellett”.


4. Mahershala Ali a vallása miatt nem forgathatott szexjelenetet

Mahershala Ali most már kétszeres Oscar-díjas színész, de annak idején majdnem visszautasította az első filmszerepét. A Benjamin Button különös életében lett volna egy intim jelenete, de muszlim vallása miatt nem tud szimulált szexet előadni a kamerák előtt. A rendező, David Fincher végül úgy döntött, hogy csak egy csókot vesznek fel, és utána kamera magára hagyja a párt, a néző képzeletére bízva továbbiakat.


5. Mike Myers csak a Bohemian Rhapsodyra volt hajlandó headbangelni

Myers 1992-ben debütált a nagyvásznon a Wayne világa című filmmel, melynek egyik ikonikus jelenete, amikor a Queen együttes Bohemian Rhapsody című számára rázzák a fejüket a szereplők a kocsiban. A felcsendülő dal azonban eredetileg egy Guns N' Roses-szám lett volna, ám Myers annyira ragaszkodott a Queen-slágerhez, hogy nemhogy a jelenetet nem volt hajlandó leforgatni nélküle, de még a forgatást is majdnem otthagyta.


6. Matthew Perry karaktere nem ment férfi sztriptízbárba

Forrás: HBO GO

 

A Jóbarátok című sorozat egyik visszatérő eleme, hogy Chandler Bing (Matthew Perry) szexuális beállítottságával viccelődnek. A karakternek voltak úgymond “kevésbé férfias” dolgai, például szerette a habfürdőt, és egyszer az egyik kollégája is össze akarta hozni egy fiúval. Perry akkor parancsolt megálljt ennek a fajta poénkodásnak, amikor a forgatókönyv szerint Chandler elmegy egy férfi sztriptízbárba csak azért, mert szereti az ott készített szendvicset. Ezt a jelenetet végül nem forgatták le.


7. Kane Hodder, a Jasont alakító színész nem volt hajlandó felrúgni egy kutyát

A Péntek 13. horrorfilmek rémét, Jason Voorhees-t alakító színész (SPOILER! persze, tudjuk, csak második résztől, az elsőben Jason anyja a gyilkos), Kane Hodder sok galádságot elkövetett a hokimaszk mögé bújva, de egyetlen dolgot nem volt hajlandó leforgatni. A 8. részben, mikor Jason New Yorkba látogat (Péntek 13. - VIII. rész: Borzalom New York-ban), felrúgott volna egy rá acsarkodó kutyát. Hodder karakteridegennek érezte ezt a jelenetet, ami végül nem is került bele a filmbe, így Jason továbbra is csak embereket bánt.

(via Ranker)