A 10 legdurvább dolog, amit színészek egy film kedvéért bevállaltak

A színészi beleélésnek is megvannak a maga fokozatai: van a method acting – és van, amikor az elhivatott sztár csótányt töm a szájába. A leggusztustalanabb és legviszolyogtatóbb esetekből válogattunk.

Halle Berry nem fürdött a Dzsungelláz kedvéért

Berry modellként dolgozott, mielőtt belevágott volna a filmezésbe, és úgy érezte, nagyon meggyőzőnek kell lennie első nagyjátékfilmes szerepében. A szóban forgó alkotás Spike Lee Dzsungelláz című 1991-es filmje volt, amelyben a színésznő a főszerepet alakító Wesley Snipes bátyja, a Samuel L. Jackson által megformált Gator barátnőjét játszotta. Berryt a rendező eredetileg egy másik szerepre hallgatta meg, de ő megmondta neki, hogy

mindenképpen a „crackes kur*át” akarja eljátszani.

És mikor megkapta a lehetőséget Lee-től, úgy hálálta meg, hogy a hitelesség kedvéért a forgatás ideje alatt kerülte a szappant és a vizet. A legendák két hét és két hónap közötti időszakról szólnak – egy 2012-es talkshow-ban Berry egyrészt megerősítette az értesülést („Kérdezzék csak Sam Jacksont, ő aztán folyamatosan szagolhatott!”), másrészt elárulta, hogy tíz napról volt szó. Lenyűgöző!

Forrás: Budapest Film


Nicolas Cage élő csótányt evett A vámpír csókja forgatásán

Az 1989-es kultfilm készülte idején Cage feltörekvő színész volt, és a hatáskeltés kedvéért jó néhány excentrikus húzást bevetett. A gyönyörű vámpírnő (Jennifer Beals) harapásától bekattanó kiadóvezető szerepében a sztárnak a forgatókönyv szerint eleve elég meredek dolgokat kellett megtennie (ezek közül néhány azóta mémként él velünk) – de Cage annyira őrült volt, hogy a legdurvább mutatványt ő maga találta ki. A vámpír csókja hírhedt jelenetében a hős reggeli készülődés közben elkap egy csótányt, és elrágcsálja: nos, hiszitek vagy sem, mindez eredetileg nem is szerepelt a scriptben (a színésznek csak nyers tojást kellett volna nyelnie,

de ő azzal fordult a rendezőhöz, Robert Biermanhez, hogy annyira utálja a csótányokat, hogy engedje meg neki, hogy a jelenetben megegyen egyet.

És lőn! Alább a felkavaró képsor – nem tudjuk eldönteni, hogy a sztárt vagy a csótányt sajnáljuk jobban...


Elysium – Zárt világ: Matt Damon átgázolt a szeméten

District 9 című független filmje sikerét követően a dél-afrikai rendező, Neill Blomkamp lehetőséget kapott rá, hogy a legnagyobb sztárokkal forgasson egy nagy hollywoodi stúdiófilmet. A nagyobb büdzsé azonban nem végtelen büdzsét jelentett, így nem mindent zöld háttér előtt vettek fel. A disztópikus sci-fi jövőbeli szennyezett, túlnépesedett és a klímaváltozás által sújtott Los Angelesét például egy mexikóvárosi szeméttelep játszotta. Az Elysium sztárja, Matt Damon pedig a 2012-es Comic-Conon elmesélte, hogy Blomkamp bizony őket sem kímélte. „Miután átverekedtük magunkat a szeméten, és szinte feketék voltunk a mocsoktól, jött Neil a maszkjában,

és biztosított róla minket, hogy a felvételek nagyon jól sikerültek”

– mondta a színész.

Forrás: InterCom


Leonardo DiCaprio állattetembe feküdt A visszatérőben

Alejandro González Inárritu 2015-ös kalandfilmjének forgatása híresen nehéz körülmények között zajlott. Maga a rendező is kész rémálomnak nevezte a kanadai Sziklás-hegység zord vidékén, extrém hidegben folytatott munkát, amit több stábtag élete legkeményebb megpróbáltatásaként élt meg, és amely öt hónappal tovább tartott a tervezettnél.

Az egyetlen résztvevő, aki nem panaszkodott, meglepő módon a főszerepet alakító Leonardo DiCaprio volt,

aki zokszó nélkül hajtotta végre a forgatókönyv legelborultabb momentumait, a lótetemben való alvástól kezdve a jéghideg folyóvízben lubickoláson át a nyers bölénymáj elfogyasztásáig. Azt azért egy későbbi interjúban bevallotta, hogy folyamatosan félúton érezte magát a szétfagyás és a kihűlés között – de a sztár hányattatásai nem voltak hiábavalóak, hiszen zsigeri alakításáért 2016-ban végre elnyerte pályája első, jól megérdemelt Oscar-díját.


Egy finom kukacos pizza rendel John Leguizamónak!

A Todd McFarlane képregénye alapján készült 1997-es Spawn – Az ivadékban szinte minden túlrajzolt és röhejes volt – a benne játszó színészek a címszereplő Michael Jai White-tól kezdve a céges főgonoszt hozó Martin Sheenen át a démoni bohóc figuráját, Clownt életre keltő John Leguizamóig mégis halálosan komolyan vették az egészet. A leggusztustalanabb jelenetek minden bizonnyal utóbbi színésznek jutottak, a brutál kövérjelmezben és bizarr sminkben játszó Leguizamo viszont a keblére ölelt minden otromba geget. Az egyik jelenetben a karaktere például egy, a szemetesből előszedett, kukacoktól hemzsegő pizzaszeletet falatozik, és a rajongók persze éveken át találgatták, hogy vajon trükkfelvételről van szó, vagy a sztár tényleg megette a „húsos” pizzát. A válaszra végül egészen 2014-ig kellett várni, amikor is maga John Leguizamo tweetelte a következőt:

„Igen, megettem a kukacokat a Spawnban. De csak egy párat nyeltem le. Ha-ha. Azért otthon ne próbáljátok ki!”


Shia LaBeouf kihúzatta egy fogát a Harag miatt

Shia LaBeouf viselt dolgairól többször cikkeztünk már: különféle balhéi, trollkodásai és az általa elkövetett bántalmazások egy külön könyvet is megtöltenének. Ezúttal csak a forgatásokon elkövetett túlkapásaira koncentrálunk. Tavaly arról számoltunk be, hogy a The Tax Collector című, David Ayer által rendezett gengszterfilm kedvéért teletetováltatta a felsőtestét. És a jelek szerint Ayer az, aki kihozza az állatot a színészből, hiszen háborús filmjében, a Haragban meg LaBeouf a hitelesség kedvéért kihúzatta az egyik fogát. „Ő az egyik legjobb színész, akivel együtt dolgoztam, és

testben és lélekben egyaránt rendkívül elkötelezett.

A Harag miatt kihúzatta az egyik fogát, majd jött a The Tax Collector, és teletetováltatta a mellkasát. Szóval mindenben benne van, nem ismerek egyetlen nála elkötelezettebb embert sem” – nyilatkozta a direktor.

Forrás: Freeman Film


A sztár maga pedig elárulta, hogy a foghúzás nem ment olyan egyszerűen, mint gondolnánk, mert több fogorvost is felkeresett, akik nem vállalkoztak rá, hiszen nem volt rá semmilyen orvosi indokuk. Aztán LaBeouf végül „szerencsére” talált egy olyan fogászt, aki nem sokat kérdezett… És ha azt hisszük, hogy ez az öncsonkítás csúcsa, nagyot tévedünk. A színész filmbeli kollégája, Logan Lerman elárulta, hogy LaBeouf nem találta elég életszerűnek a sminkesek által az arcára varázsolt sebhelyeket, ezért

megvágta saját magát – és később folyamatosan vagdosta az arcát, hiszen ha begyógyultak volna a sebek, nem stimmelt volna a felvétel.

Tony Toddot méhek tucatjai szurkálták a Kampókézben

Ez az 1992-es lírai horrorfilm nemcsak a címszereplő éles kampója, az őt megformáló Tony Todd szuggesztív mély hangja és hatalmas termete miatt volt olyan félelmetes, hanem a méhek miatt is, amelyek a tragikus rémfigura ruhaujjából, mellkasából, sőt a szájából szálldostak elő. A kilencvenes évek elején pedig a CGI még drága dolognak számított, ráadásul nem is volt túl hiteles, szóval a forgatáson igazi méheket használtak.

A munka során a színész 23 csípést szedett össze a szúrós állatok tucatjaitól,

ami, ha jobban belegondolunk, nem is olyan sok – rosszabbul is járhatott volna. A sztár ráadásul ügyesen fordította a maga hasznára a szenvedéseit. Ahogy arról egy 2019-es interjúban mesélt, olyan megállapodást kötött a producerekkel, miszerint a méhjelenetben elszenvedett minden egyes csípésért ezer-ezer dolláros bónuszt kap. Szóval a forgatás végére csodálatos alakításán és az „alapbérén” túl 23 ezer dollárral lett gazdagabb.



Choi Min-sik élő polipot fogyasztott az Oldboyban

A trendteremtő dél-koreai akcióthriller rejtélyes módon 15 évre bebörtönzött főhősét megformáló színész listánk többi szereplőjéhez hasonlóan olyan megszállott volt, hogy az Oh Dae-Suvá való minél hitelesebb átalakulása kedvéért fogyott és hízott egyaránt, hogy a kegyetlen fogsága előtti és utáni állapotot is tökéletesen jelenítse meg. És ha mindez nem lenne elég, az Oldboy egyik hírhedt jelenetében a figura élve fogyaszt el egy polipot. A zsigerien hipnotikus képsor pedig nem a mozi varázsának volt köszönhető:

Choi Min-sik tényleg megette a kamera előtt az élő állatot – ráadásul nem is egyet, hanem négyet, mert annyiszor kellett megismételni a felvételt.



Nicole Kidman tényleg lepisilte Zac Efront Az újságos fiú forgatásán

Ahogy arról 7 alkalom, amikor Nicole Kidman meglepett minket című összeállításunkban már írtunk, Lee Daniels 2012-es filmjében a sztár igencsak messzire ment. Az újságos fiú bemutatása idején sokat emlegették az alkotás ellentmondásos jeleneteit – a nézőknél a telepatikus orgazmust bemutató képsor mellett leginkább az verte ki a biztosítékot, amikor Kidman karaktere a tengerparton

nyílt színen lepisili az Efron által játszott fiút, a népszerű (és persze téves) városi legendának megfelelően cselekedve, miszerint ez jelent azonnali megoldást a medúzacsípésre.



Saját bevallása szerint a forgatáson a színésznő egyáltalán nem érezte magát kényelmetlenül a szóban forgó jelenetben (ahogy a távorgazmusosban sem), Lee Daniels pedig azt mesélte, hogy amikor úgy érezte, a rápisilős jelenettel már túl messzire ment, és ki akarta vágni a filmből, végül Kidman határozott tiltakozása miatt nem tette. A rendező egy interjúban ezenkívül azt is elárulta, hogy amit látunk, tényleg megtörtént, nem trükköztek a felvételkor semmivel. Az ezek szerint valóban lepisilt Zac Efron számára minden bizonnyal vigaszt jelent, hogy nem sokan mondhatják el magukról, hogy maga Nicole Kidman vizelte le őket.

Michelle Pfeiffer egy élő kismadarat tömött a szájába a Batman visszatérben

Ha annak idején egy nagy adag popcornnal néztük Tim Burton 1992-es folytatását, biztos többször elment az étvágyunk a Pingvin figurájának gusztustalan étkezési szokásait látva. De nem egyedül hozzá kapcsolódtak bizarr evős jelenetek a filmben. Az egyik hírhedt képsorban a Michelle Pfeiffer által megformált Macskanő azzal fenyegeti a Pingvint, hogy megeszi a kismadarát – és valóban a szájába is veszi az állatkát, bent tartja és csak akkor engedi ki, amikor a férfi cserébe egy macska meggyilkolásával zsarolja meg. Ma már mindezt könnyűszerrel meg lehetne oldani CGI-vel, de akkoriban még valószínűleg egy gumiból készült kellék került volna Pfeiffer szájába.


És a hangsúly azon van, hogy került volna, hiszen a színésznő tényleg begyömöszölt egy szegény kis madarat a szájába, hogy minél hitelesebb legyen a jelenet, hiszen egy gumikellékkel nehéz lett volna elérni, hogy a mutatvány után a madárka elrepüljön. „Sosem voltam még annyira lenyűgözve. Bevett egy élő madarat a szájába, miközben forgott a kamera. Négy vagy öt másodpercig bent tartotta, majd kiengedte” – mesélte a rendező egy 2017-es interjúban. Listánk szereplői közül talán egyedüliként viszont Pfeiffer megbánta merészségét.

„Mégis mit gondoltam? Még valami betegséget is elkaphattam volna

amiatt, hogy a számba raktam egy élő madarat. Akkor azonban helyénvalónak tűnt. Nem hiszem, hogy a madár be lett volna nyugtatózva vagy ilyesmi. És egyetlen csapó kellett csak, hogy megcsináljuk a jelenetet” – mesélte a színésznő.


(via Looper)