A 7 legidegesítőbb filmes karakter

Azokat a figurákat gyűjtöttük össze, akiket az alkotók nem szántak gonosznak, mégis a legszívesebben megölnénk őket, annyira irritálóak.

Austin Powers

Amikor az első Austin Powers-film kijött, még mindenki üdítően frissnek és szellemesnek érezte, a címszereplő meg persze szándékosan volt tenyérbe mászó, hiszen a viselkedésével James Bondot parodizálták. A harmadik filmre azonban (ami az Aranyszerszám alcímet viselte) az egész kezdett sokkal inkább modorossá válni, szóval a legtöbb néző már besokallt az állandó „yeah, baby, yeah!”-zéstől és társaitól. Az alkotók ezenkívül túlzásba vitték a csetlés-botlásra épülő fizikai poénokat, továbbá az erőltetett akcentussal és a mocskos viccekkel is többször lépték át a határt az ízlésesnél. Arról nem beszélve, hogy a humoros helyzetek nagy része a korábbi két részben már látottak újrahasznosítása volt...

Forrás: Warner Home Video

 

A maszk címszereplője

Amikor a félszeg bankhivatalnok, Stanley Ipkiss felteszi a varázserejű maszkot, amely Loki szellemét hordozza, sajnos nem Tom Hiddlestonná alakul, hanem

egy hihetetlenül idegesítő megjátszós, magamutogató alakká/kisstílű bűnözővé.

Habár a figurát megformáló Jim Carrey-t akkortájt számos túlhajtott alakításban megcsodálhattuk, még az Ace Venturában vagy a Dumb és Dumberben sem volt ennyire irritáló a karaktere. Bár ha jobban belegondolunk, a Maszkkal szoros versenyben áll a Mindörökké Batman Rébuszának folyamatos vicsorgása.

Forrás: Flamex

 

Fabienne a Ponyvaregényből

Habár Tarantino Butch szerelmének a figuráját minden bizonnyal fiúsan bájosnak és – az amerikai közönség szemében – európaiasan szexisnek szánta,

a legtöbb néző a falra mászott ettől a gülüszemű, bilifrizurás nőszemélytől.

Tegye fel a kezét, aki nem fojtotta volna meg a legszívesebben, amikor a kis nyafogós hangján elkezdte ecsetelni, hogy pontosan hogyan is szeretné a palacsintát. Az meg, hogy elfelejtette elhozni Butch apjának aranyóráját, mindennek a teteje!


Peeta Az éhezők viadala-filmekből

SPOILER! Hm, vajon melyik fickóval kellene összejönnie Katnissnak ebben a disztópikus jövőben? Az erős, jóképű és sportos Gale-lel, aki puszta kézzel megfog és megnyúz neki egy nyulat, vagy a nyomoronc kis Peetával, aki valójában csak egy dologban jó: ügyesen díszíti fel a tortákat. A karakter ráadásul az első filmben még csak szimplán irritáló volt, a második részben, a Futótűzben viszont már tényleg túlment minden határon. Miután önként jelentkezik a gyilkos túlélőjátékba, hogy a főhősnő mellett legyen (akinek amúgy könnyebb dolga lett volna nélküle), össze-vissza szerencsétlenkedik a harcmezőn, esik-kel, megsebesíti magát, mérgező gázt lélegez be, meg kell menteniük a vérengző majmoktól – és még azt az egyetlen feladatot sem képes teljesíteni, amire Katniss megkéri, hogy vigyázzon Beetee-re, amíg a lány egy percre nincs ott. Szép munka!

Forrás: Fórum Hungary

 

Rachel Ferrier a Világok harcából

Dakota Fanning ugyan már gyerekszínésznek is kiváló volt, de az általa megformált Rachel sajnos egy rettenetes kiskölyök, aki végigsikoltozza és -sírja a teljes cselekményt – és aki utazott már hosszabb ideig repülőn, tudja, hogy nincs idegesítőbb egy síró gyereknél. Igen, tisztában vagyunk vele, hogy a sztori szerint gyilkos földönkívüliek támadták meg a Földet, ami nagyon félelmetes; de akkor is, hallgasson már el! Szinte nincs senki, aki Fanning karakterének a hatására ne változna át azonnal velejéig gonosszá, és ne fordulna meg a fejében a gyerekbántalmazás természetesen elítélendő gondolata. Sőt, egy ponton minden bizonnyal sokan kívánták, hogy a megmentése helyett bár hagyná inkább ott a kislányt Tom Cruise által megformált édesapja...


Bella Swan az Alkonyat-franchise-ból

Talán ennél a karakternél a legnagyobb a kontraszt az alkotói szándék és a nézői fogadtatás között, hiszen a Kristen Stewart által alakított Bellát vélhetően az éteri szépség és a tökéletes ártatlanság megtestesítőjének szánták, rengeteg néző viszont túlzás nélkül egyszerűen gyűlöli mind a figurát, mind a színésznőt. A főhősnő örömtelenül, egyetlen mosoly nélkül evickél át a filmeken, mintha csak nem az övé lenne a legszexibb srác a suliból, és SPOILER! nem ő lenne hamarosan a vámpírok királynője, ami pedig elég cool.

Stewart közömbös arcát nézve azonban határozottan az az érzésünk, hogy nem ádáz harcokra és örökké tartó szerelemre, hanem vakbélműtétre vár.

Forrás: SPI

 

Ruby Rhod Az ötödik elemből

Erről az eredetileg Prince-nek írt, végtelenül idegesítő karakterről már mindent leírtunk Minden idők leggyűlöltebb sci-fi karakterei című cikkünkben. Luc Besson minden bizonnyal a súlyosabb történéseket humorral oldó színes mellékfigurának szánta Az ötödik elem túlpörgött rádiósát, de az androgün díva szerepében Chris Tucker olyannyira túlteljesítette a feladatát, hogy nem egyszerűen idegesítő, hanem elviselhetetlen lett. Folytonos zizegésével, a rendkívül modoros „zöld”-ezéssel és szirénaként vijjogó hangjával szinte minden jelenetet tönkretesz, amelyikben szerepel. Ismerünk olyanokat, akik inkább átpörgették a filmben az összes olyan képsort, amiben Ruby Rhod is benne volt.


(via DigitalSpy, complex.com)