A Batman és a Thor filmek jelmeztervezője csinálta a SpaceX űrhajósainak a ruháját

A pár napja történelmet írt Elon Musk egyre jobban bedolgozza magát a filmiparba: a SpaceX asztronautáinak ruhájának megtervezésére a hollywoodi szakembert, Jose Fernandezt kérte fel.

Május 30-án Elon Musk vállalata, a SpaceX lett az első magánűripari cég, amely embert küldött a sztratoszférán túlra, amikor az Egyesült Államok Űrkutatási Hivatala, azaz a NASA űrhajósait elszállította a Nemzetközi Űrállomásra – letéve ezzel az űrturizmus alapjait. A figyelmes megfigyelőnek pedig feltűnhetett, hogy a két asztronauta, Robert Behnken és Douglas Hurley űrhajósruhája szokatlanul elegáns volt.

Ez nem a véletlen műve, hiszen a ruháknak külön tervezője volt: nem más, mint Jose Fernandez, aki korábban olyan hollywoodi szuperprodukciók jelmeztervezőjeként dolgozott, mint a Thor és a Thor: Ragnarök, a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala, az X-Men: Apokalipszis vagy az Utazók. A koncepció pedig az volt, hogy az űrhajósruhák szmokingokra hasonlítsanak.

Douglas Hurley és Robert Benhken a "filmes" űrhajósruhákban. Forrás: Jonathan Newton / The Washington Post via Getty Images

 

„Azt mondogatta, hogy »mindenki jobban néz ki szmokingban«,

és amikor egy asztronauta felveszi az űrhajósruhát, azt akarjuk, hogy jobban nézzen ki, mint nélküle. Akárcsak egy szmokingban, csak közben hősiesnek is kell látszania” – mesélte Muskról Fernandez, aki olyan szuperhősök jelmezéért volt felelős, mint Wonder Woman, Amerika Kapitány, Batman, Thor, Loki vagy az X-Men karakterei, köztük Farkas. Ő gondoskodott róla, hogy a szóban forgó szuperhőskosztümök egyszerre legyenek látványosak és a körülményekhez képest kényelmesek (ami különösen Ben Affleck csuklyás Batman-jelmeze esetében volt nagy kihívás), így nem csoda, hogy könnyedén megbirkózott a feladattal.

Elon Musk egyébként mindig is nagy filmrajongó volt – nem túl meglepő módon különösen a sci-fiket szereti. Több filmben és sorozatban is cameózott már (például a Vasember 2-ben, a Machete gyilkolban, az Agymenőkben vagy Az ifjú Sheldonban), a legtöbb esetben saját magát játszva, és nem egy alkotásnak volt a producere. Mint arról nemrégiben mi is beszámoltunk, ilyen minőségben fog részt venni abban a projektben is, ami Doug Liman rendezésében valósul meg, és Tom Cruise főszereplésével valóban a világűrben fog forogni – mindezt természetesen a SpaceX teszi majd lehetővé.


(via Movieweb)