A Cloverfield Lane 10 rendezője kémfilmet készít Houdiniről

Az idei év egyik legjobb filmjével, a váratlanul nagyot szólt Cloverfield Lane 10-zel debütáló rendező Houdini életéről készít filmet.

Dan Trachtenberg a The Secret Life of Houdini: The Making of America’s First Superhero című könyv alapján készíti a filmet, amely amellett, hogy Houdini bűvészkarrierjét bemutatja, egy kicsit kémfilmesre is veszi a figurát. Houdini Indiana Jonesból és  Sherlock Holmesból is merít - írta meg a Slashfilm.

Forrás: wikipedia

 A projekt már 2009 óta terítéken van, 2014-ben Johnny Depp is csatlakozott a tervekhez, amelyek szerint Dean Parisot (Red 2) rendezte volna a filmet. Előtte Gary Ross (Az éhezők viadala) is szemezett vele, amiből aztán nem lett semmi. Ezután Joe Wright került képbe, mint a film rendezője, de végül Trachtenberg kapta meg a lehetőséget.

A producer Frank Marshall (Indiana Jones-filmek) lesz, a forgatókönyvet az a Noah Oppenheim írja, aki a Jackie (premier: 2017. február 9.) című filmért az idei őszi Velencei Filmfesztiválon elnyerte a legjobb forgatókönyvért járó díjat.

A könyv kissé ellenmondásos, a történet szerint a szabadulóművész Houdini a britek kémjeként is működött, sőt felkérték, hogy legyen II. Miklós orosz cár tanácsadója a forradalom előtt álló Oroszországban. A film valószínűleg nem lesz életrajzilag hiteles, inkább egy Sherlock Holmes-szerű sztorit hoznak ki belőle az alkotók.

Korábban is készültek már filmek Houdiniről; 1953-ban a George Marshall-féle Houdini c. film Tony Curtis és Janet Leigh főszereplésével. 2014-ben Adrien Brody volt a címszereplője egy tévére gyártott Houdini-filmnek, és 2016-ban egy sorozat is készült a szabadulóművészről Houdini and Doyle címmel, ez azonban jó nagyot bukott.

Max Landis is dolgozik egy Houdini-forgatókönyvön a Sonynak, ami a világhírű bűvész életének New York-i szakaszát dolgozza fel.