A Halloween folytatásában Michael Myers terminátor üzemmódra kapcsol

Az elhalt Halloween sorozatot három évvel ezelőtt támasztották fel, és Michael Myers visszatérése remekül sikerült. Az alkotók természetesen trilógiában gondolkodtak, a második rész előzetesét meg is csodálhatjuk.

John Carpenter 1978-as klasszikusa fura franchise-zá bővült az elmúlt jó negyven évben: a második rész még közvetlenül az elsőt folytatta (bár, hogy miért kellett egyáltalán folytatni, más kérdés, persze nyilván a pénzért, hiszen az első a költségvetéséhez képest minden idők egyik legjobban jövedelmező  filmje), a harmadik rész egy merész koncepcióváltásnak köszönhetően egy teljesen független trash horror-sci-fi lett, igazi bűnös élvezet, a negyedik és az ötödik rész új szereplőkkel folytatta a másodikat, azaz Michael Myers visszatért, majd a hatodikban elkezdték lerombolni, mindenféle misztikus zagyvaságot toltak kedvenc ráérősen battyogó gyilkosunk mögé. A húszéves évfordulóra megjelent Halloween H20 aztán kukázta az előző filmeket, hogy Jamie Lee Curtis főszereplésével a másodikat folytassa, majd ennek is készült egy folytatása, amiben Curtist méltatlanul legyilkolták már az első percekben, Michael Myersből pedig valóságshow szereplő lett. Ezután jött Rob Zombie rebootja, amiben elkövette azt a hatalmas hibát, hogy megpróbálta megfejteni Myers személyiségét, pedig a Kirk kapitány-maszkos néma gyilkológép épp azért annyira félelmetes, mert nincs semmi megfejtés, egyszerűen gonosznak született. Ennek a filmnek a második része aztán már egy álművészkedő marhaság lett, és úgy tűnt, hogy a franchise megy a kukába.

2018-ban azonban meglepő helyről érkezett a felmentősereg: David Gordon Green az Ananász expressz és az Egyszer fent,...inkább lent rendezője, kedvenc tahó komikusunkkal, Danny McBride-dal együtt ismét eltörölték a korábbi darabokat egészen a második részig, és John Carpenter áldásával egy remek filmben hozták vissza Michael Myerst. A főszerepben ismét Jamie Lee Curtis-szel, aki a korábbi tragédiáktól megzakkanva már nem az az ártatlan, sikoltozva menekülő tinilány, hanem afféle Ellen Ripley-ként shotgunnal várja Myerst, hogy jól seggbe durrantsa.

Az alkotók eleve trilógiának képzelték el a franchise legfrissebb szakaszát, így ígéretükhöz híven, a koronavírus miatt egy évvel elcsúsztatva, de idén végre átnyújtják a várva várt közvetlen folytatást. Az előzetes talán túl sokat elárul a történetből, de az is kiderül, hogy Myers a korábbiaknál is brutálisabb lesz. A Gyilkos Halloween október 14-én érkezik a mozikba.