A Jóbarátok sztárja is beszállt a Marvel-vitába

A rendezőlegenda, Martin Scorsese után Jennifer Aniston is beszólt a szuperhősfilmekre: szerinte devalválódik miattuk a filmipar.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Scorsese jó erősen odaszúrt a képregény-adaptációkat gyártó cégnek, amikor azt nyilatkozta, hogy a Marvel filmek nem számítanak filmművészetnek, és hogy „a legtöbb, amit el lehet mondani róluk, hogy a színészek megtesznek minden tőlük telhetőt az adott körülmények között, ami igazából egy vidámparknak felel meg”.

A rendezőlegenda nyilatkozata sokakat kiakasztott (Samuel L. Jackson, Karen Gillan és James Gunn reagáltak is rá), de úgy tűnik, valaki a színészek közül egyetért vele. A Jóbarátok sztárja, Jennifer Aniston ugyanis szintén a Marvel ellen szólalt fel egy interjúban. Szerinte a sorozatban érkező szuperhősfilmek megváltoztatták a filmipar jellegét.

Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

„Ha megnézed, mi az, ami elérhető, azt látod, hogy egyre inkább devalválódik a dolog, és ez a nagy Marvel filmek miatt van. Vagy hát az olyan dolgok miatt, hogy egy zöld háttér előtt mozogjunk”

– mondta a sztár. Aniston további szavaiból kiderül, hogy ő igazából a „Meg Ryan-korszakot” sírja vissza, amikor „bementünk a moziba, és csak ültünk meghitten”. „Ezt kéne visszahozni: a Becéző szavak, az Ép testben épp, hogy élek, Az ifjú Frankenstein, a Fényes nyergek vagy a Hölgyem, Isten áldja! világát” – szögezte le a színésznő.

Anistonon kívül egyébként korábban meglepő módon épp egy Marvel-sztár, Robert Downey Jr. volt az, aki nem akadt ki egyértelműen Martin Scorsese elítélő szavain. „Megmondom az őszintét. Nem vártam, hogy a Marvel mozis univerzumból ez lesz:

hogy egy ilyen hatalmas, százfejű hidrává válik. Mindig is sokrétű volt az érdeklődésem, sok mindenre nyitott vagyok, szóval ha Scorsese szerint ez nem filmművészet, akkor majd megvizsgálom a dolgot”

– nyilatkozta a színész.


(via NME)