A legjobb korhatáros vígjátékok az elmúlt évtizedből

Nem finomkodnak, harsányak, de nagyon viccesek.

Deadpool (2016)

Ki gondolta volna, hogy egy mocskos, ultraerőszakos és tahó szuperhősfilm működni fog? Valószínűleg nem sokan, mert a kategóriájához képest kifejezetten szerény költségvetésből készült. Ryan Reynolds megvalósította egyik legnagyobb álmát, és rendesen odatette magát, és a közönség is honorálta, hogy szívét-lelkét beleadta, mert 780 millió dollárt hagyott a kasszáknál. Nem mellesleg kiderült, hogy Reynolds hihetetlenül vicces fickó.

 

Rendes fickók (2016)

Shane Black egy zseni. A Halálos fegyver, Az utolsó cserkész mesterművek, de a Vasember 3 és különösen a Predator miatt sokan szidják, de míg az előbbiért azért morogtak a rajongók, mert egyszerűen hozta a saját stílusát, és azt emelte be az MCU-ba, az utóbbit megcsonkította a stúdió, és változtatásokat is követelt. Emiatt nem hibáztathatjuk Blacket, rengeteg remeknek indult filmet pocsékoltak meg a nettó bevételt előre számolgató producerek. A Rendes fickók talán a szintén piszok jó Durr, durr és csókhoz hasonlít a legjobban, és megmutatja, hogy Ryan Gosling és Russel Crowe remek komédiások. A filmnek talán nincs is igazi története, a két főszereplő végigökörködi a játékidőt, és az egész úgy jó, ahogy van. No és persze nem szerepelne a listán, ha nem lenne keresetlen humora.

 

Itt a vége  (2013)

Milyen egy tipikus James Franco-Seth Rogen film? Pöcsös poénok, füvezgetés, Franco bájgúnárosan vigyorog, Rogen medvehangon röhög, és van néhány indokolatlan, de nagyon vicces véres jelenet. Az Itt a vége annyiban más, hogy mindenki saját magát alakítja (Franco és Rogen mellett Jay Baruchel, Danny McBride, Jonah Hill, Emma Watson, Craig Robinson, Paul Rudd, Michael Cera, Channing Tatum egy gonoszul vicces cameóban, de még csomó ismert komikus is felbukkan, és meg is halnak hamar), és jóval több a durvulás, hiszen szó szerint eljő a bibliai apokalipszis. És miközben Rogenék fingásról, füvezésről, pöcsökről és önkielégítésről viccelődnek, a környéken bóklászó démonok embereket beleznek ki, és Danny McBride is genyóbb, mint valaha. No és a mennyországban a Backstreet Boys haknizik. Welcome to heaven, motherfuckers.

 

Világvége (2013)

Ha valaki a magyar címről nem ismerne rá, Edgar Wright Cornetto-trilógiájának (Haláli hullák hajnala, Vaskabátok) utolsó darabjáról van szó. Bár ez valamivel gyengébb, mint az előző két film, a humor ugyanaz. A Világvége egy kocsma neve (mi másé), ügyefogyott hőseink pedig gonosz földönkívüliekkel küzdenek meg.

 

21 Jump Street - A kopasz osztag (2012)

Chris Miller és Phil Lord rendezték a klasszikus sorozat mozifeldolgozását (illetve inkább folytatását, rebootját, fene sem tudja), és alapvetés, hogy remek humoruk van. Jonah Hill mellett Channing Tatum is iszonyatosan vicces, és talán ekkor bizonyította be igazán, hogy egy nagyon rokonszenves fickó. Két évre rá készült el a folytatás, ami egy icipicivel gyengébb lett, de sebaj, mert attól még igen szórakoztató.

 

Koszorúslányok (2011)

Harsány, olykor kifejezetten tahó poénok – nőktől. Kristen Wiig az egyik legjobb női komikus manapság, és forgatókönyvíróként is jegyzi a filmet, ami két fingás, hányás és fosás között komolyan tud szólni a harmincas nők problémáiról.