A Marvel-filmek sztárja is szerepel Enyedi Ildikó új filmjében

Tony Leung Chiu Wai, akit többek közt a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájában láthattunk, csatlakozott a Silent Friend című film stábjához.

A hongkongi színészt olyan filmekben láthattuk, mint a Szerelemre hangolva, a Hős, A nagymester, vagy épp a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című Marvel-mozi. Hamarosan pedig a Testről és lélekről Oscar-jelölt és Arany Medve-díjas rendezője, Enyedi Ildikó új filmjében fog feltűnni. Leung ráadásul már egy Arany Oroszlánnal fog belevágni a projektbe, hiszen a kitüntetést a Velencei Filmfesztiválon fogja átvenni az életművéért.

Forrás: Csata Hanna

 

A Silent Friend egy botanikus kertben játszódik, és három történetet mesél el, aminek középpontjában egy fa áll.

A film cselekménye közel száz évet ölel fel, és a német Pandora Film gyártásában készül. A forgatás Marburg, egy középkori egyetemi város botanikus kertjében zajlik. A forgatókönyvet is Enyedi Ildikó írta, és azt mondta, hogy a film a változékonyságot mutatja be, azt, hogy miként változik a növények, az állatok és az emberek érzékelése.

Forrás: Woohae Cho/Getty Images

 

Tony Leung a film harmadik fejezetében fog szerepelni: egy neves neurológust alakít, aki Hongkongból, a szülővárosából érkezik a marburgi egyetemre. Enyedi elmondta, hogy ezt a szerepet kifejezetten a színészre írta:

„Az egész epizód történetét azok a személyes benyomások határozták meg, amelyeket korábban csak sejtettem erről a zseniális színészről. Teljesen lenyűgöző volt számomra, hogy a forgatókönyv első olvasásától kezdve nagyszerű partner volt a közös gondolkodásban, nemcsak a szerepéről, hanem az egész projektről.”

ez is érdekelhet

Így lett majdnem fekete-fehér A feleségem története

Hogyan kell három országban leforgatni egyetlen jelenetet, és mire (nem) elég 10 millió euró? Enyedi Ildikó rendező és kollégái elmesélték a CineFesten, hogyan született meg Füst Milán regényének nagyszabású adaptációja.

Tovább

 

Mint kiderült, Leung is nagy rajongója Enyedinek, és minden korábbi munkáját látta. A rendezőt „hihetetlenül tehetséges személyiségként” jellemezte, és azt is hozzátette, hogy Enyedi „intelligens, alázatos és nagyon kedves”.

A Silent Friend forgatási munkálatai 2024 áprilisában kezdődnek.

(via Variety)