A „mozis macska” 5 legjobb videója

Az internet új sztárja egy OwlKitty nevű fekete cica Portlandből, akinek ügyes kezű, szellemes gazdái viccesebbnél viccesebb filmparódiákat forgatnak vele. Mutatjuk a legjobbakat.

A Lizzy nevű cicát 2017-ben, nem sokkal születése után fogadta be egy házaspár, a francia származású Tibo Charroppin filmkészítő/animátor/Photoshop-varázsló és felesége, Olivia Boone író-szerkesztő, már meglévő macskájuk, Juliette mellé. Az első paródiát három évvel ezelőtt készítették Lizzyvel, és azóta is folyamatosan jelentkeznek egyre jobb anyagokkal.

Az OwlKitty fantázianevű „mozis macskának” van YouTube-csatornája, Instagram-oldala és saját honlapja is. Ide kattintva megnézhetjük az „eredettörténetét” (hogy hogyan fogadták be gazdái egy menhelyről, és utána hogy kezdtek el videókat forgatni vele), itt találjuk a vele a főszerepben készült összes eddigi paródiát – alant pedig kiválogattuk a szerintünk legjobbakat!

5. Jurassic Park

Ez az első videó, ami Lizzyvel készült, így megvannak a maga gyerekbetegségei és még igen rövid, de már látható benne mindez az ötlet és szellem, ami a házaspár későbbi kisfilmjeit jellemzi. A híres konyhai jelenet után OwlKittyék tavaly októberben a film teljes előzetesét leforgatták a macskával, az már sokkal profibb anyag – ide kattintva látható.



4. Reszkessetek, betörők!

A macska és a karácsonyfa együtt egy külön műfaj – tudja ezt minden cicatulajdonos, és OwlKittyék nem is hagyják ki a ziccert. Még ez a kisfilm is a zsengék közé tartozik, de tele van jobbnál jobb ötletekkel: nagyon vicces például, ahogy Lizzy a kis Kevinnel együtt ugrál az ágyon, vagy épp ahogy együtt csemegéznek.



3. Jóbarátok

Kedvenc jóbarátaink sem úszták meg az OwlKitty-verziót – szerencsére, hiszen ez az egyik legjobban sikerült paródia. Lizzy a kultikus főcímben ott pancsol a szökőkútban Rachellel, Monicával, Phoebe-vel és a többiekkel; a vízben is a saját módszerével mosdatja magát, együtt lazul Joey-val, és persze, hogy ő az, aki belelöki a kútba Rosst!



2. Igazából szerelem

Még a Jóbarátok-paródiánál is jobban sikerült az az anyag, amelyben Andrew Lincoln nem Keira Knightley-nak, hanem a fekete cicának mutogatja a kartonlapokra írt szerelmes üzeneteket. És nemcsak az ötlet zseniális, de rendkívül viccesek a „macskásított” szövegek is (például az, hogy „és folyamatosan a fülhallgatómat rágod”, majd meg is mutatják, hogy a cica az ajtóban épp ezt csinálja), amelyekkel minden cicagazda mélyen együtt tud érezni, de a nem macskások is minden bizonnyal fergetegesnek találják.



1. Titanic

Egyelőre ez a legújabb OwlKitty-s filmparódia, és talán ez az eddigi legjobban sikerült. Elképesztően vicces Lizzy és Leonardo DiCaprio figurájának első találkozása, amikor pedig Leo a táncuk során pörgeti a macskát,

ott már szakadni fogunk a röhögéstől.

De még ezt is lehet fokozni – igen, az aktrajzolós és a hajó orrában állós jelenetek megidézésével. És a végén még egy slusszpoént is kapunk, sőt kettőt, mert a csupa macskás rajzokat tartalmazó vázlatfüzet mutogatása után az alkotók a mémmé vált tragikus befejezést is nyilván megcsavarják.



Aki már látta a február közepén nyilvánosságra hozott videót, annak is vicces lehet a forgatásról szóló „Így készült...”-minidoku, ami ide kattintva látható. OwlKittyék egyébként minden paródiájuknak megmutatják a kulisszák mögötti verzióját, és érdemes is mindet megnézni, mert majdnem olyan viccesek, mint a kisfilmek. Jó szórakozást!


(via YouTube / OwlKitty)