A szívtipró sorozatgyilkost egyre nyugtalanítóbb figyelni

Új előzetes jött ki a pszichopata Ted Bundyról szóló, Zac Efron főszereplésével készült Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitványhoz.

Korábban már többször írtunk róla, hogy nagyjátékfilm készült arról a kifejezetten megnyerő külsejű és modorú sorozatgyilkosról, Ted Bundyról, aki haláláig harminc lány és nő meggyilkolását, illetve megerőszakolását vallotta be, de a valódi szám a hatóságok szerint még ennél is sokkal magasabb lehet. Bundy nem kevesebb mint hét államban szedte áldozatait. Rémtetteit a férfi mindössze négy év leforgása alatt követte el. Bundyt éppen harminc évvel ezelőtt végezték ki, 42 éves korában.

A Joe Berlinger rendezésében (aki korábban dokumentumfilm-sorozatot is rendezett a témában, Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes címmel), Zac Efron főszereplésével készült alkotást először január végén, a Sundance Filmfesztiválon láthatta a közönség – akkor egy, a Bundy támadását túlélő egykori áldozat is elmondta véleményét a filmről. Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány jogait azóta a Netflix szerezte meg, akik nemcsak streamelős felületükön, de május 3-án néhány moziban is bemutatják a művet, ami egyébként a magyar mozikban május 9-től lesz látható.

A film elsősorban Bundy és barátnője, Liz (Lily Collins) kapcsolatára koncentrál. Az 1969-ben kezdődő cselekmény során tanúi lehetünk, ahogy a lány megismerkedik ezzel az őrülten jóképű, karizmatikus és intelligens férfival, akibe azonnal beleszeret. Az idillnek azonban csakhamar véget vet, hogy Tedet letartóztatják, és megvádolják egy sor borzalmas gyilkosság elkövetésével. Az aggodalmat és a meggyőződést, hogy szerelme ártatlan, egy idő után felváltja a paranoia – és Liz kénytelen ráébredni, hogy a férfi, akivel megosztotta az életét, valójában egy pszichopata sorozatgyilkos.

A filmhez most kijött, második előzetest nézve a korábbihoz képest már jóval könnyebb hinni azoknak a kritikáknak, amelyek Efron játékát dicsérték. Az Átkozottul veszett… a jelek szerint a Charlie St. Cloud halála és élete, Az újságos fiú és A legnagyobb showman után újabb kísérlet arra, hogy tartalommal töltsék meg az egykori tinibálványt. Érdemes külön is odafigyelni az új trailer utolsó másodperceire, mert azokat elnézve valóban úgy tűnik, hogy a színész megtanult játszani.


(via Uproxx)