A végtelenbe és tovább! – Íme a Lightyear első teljes előzetese

Feltűnik a gaz Zurg császár is a Toy Story hősének "élőszereplős" űrkalandjában.

Elsőre talán megúszásnak, ötlettelenségnek tűnt, hogy a Toy Story játékfigurájából, Buzz Lightyearből igazi űrhajóst faragjanak, és afféle eredettörténetet adjanak neki, de a frissen kijött előzetes alapján úgy tűnik, hogy tulajdonképpen nem is rossz ötlet, remek alkalom egy jó kis sci-fi kalandhoz. 

A Lightyear előzeteséből kiderül, hogy miután egy sereg ember egy bolygón ragadt, egy év kemény munka után végre sikerül fellőni Buzz Lightyeart, hogy segítséget hozzon. Valami félremehet, mert a derék űrhajósnak robotokkal, sőt magával a rettegett Zurg császárral is meg kell küzdenie! És milyen lúdbőröztető David Bowie Starmanje a trailer alatt!

Míg a Toy Story-ban Tim Allen, ezúttal a címszereplő hangját Chris Evans kölcsönzi, aki már régóta nagy rajongója a karakternek. 

"A Pixarral dolgozni egy valóra vált álom. A kezdetektől fogva hatalmas rajongója vagyok a filmjeiknek. A csapatom alig tudta visszafogni az izgalmát, amikor közölték velem, hogy a Pixarnak van egy ajánlata számomra."

Csak annyit mondtak, hogy Buzz Lightyear.

– írta a színész még 2020 decemberében az Instagramon.

Nem tudtam, hogy ez mit jelent, hiszen Tim Allen Buzz Lightyear, és az ő alakításához senki nem fogható. Meg kellett tudnom, miben más ez a karakter, és miért érdemes ezt a történetet elmesélni. Két dolgot tudok teljes magabiztossággal kijelenteni: 1. Az egész felvétel alatt VÉGIG vigyorogtam. Fültől fülig. 2. Mindenki megnyugodhat. És nagyon izgulhat."

A filmet az animátorként Pixar-veterán Angus MacLane rendezte Pete Docter (Szörny Rt., Fel!, Lelki ismeretek, Agymanók) forgatókönyve alapján, Evans mellett Taika Waititi és James Brolin is hangját adta egy-egy karakternek. Bemutató június 17-én a mozikban, nem a Disney+-on debütál az űrkaland.

(Forrás: The Hollywood Reporter)