Al Pacino egy 39 éves maffiózót alakít Scorsese új filmjében

A 77 éves színész a 39 éves Jimmy Hoffát alakítja The Irishman című maffiafilmben, a fiatalítást CGI-vel érték el.

Scorsese legújabb filmjéhez olyan sztárokat sikerült megnyernie, mint Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci vagy Harvey Keitel. A The Irishman Charles Brandt I Heard You Paint Houses című könyvén alapul, és egy Frank „Az Ír” Sheeran nevű bérgyilkosról szól. Scorsese a filmben két különböző időszakban mutatja be a szereplőket, ezért digitálisan kellett megfiatalítani a színészeket. A forgatás már be is fejeződött.

Fotó: Gareth Cattermole / Staff / Getty Images

 

A több mint 140 millió dolláros költségvetés nagy részét egy bizonyos „kortalanító CGI-technika" teszi ki, amely Al Pacinót és Robert De Nirót is megfiatalítja. A 77 éves Pacino így nyilatkozott a forgatásról:
„A 39 éves Jimmy Hoffát alakítottam, ezt számítógéppel csinálták meg. Keresztülmentünk mindenféle teszteken meg egyebeken… Mintha valaki azt mondaná neked, hogy te most 39 éves vagy. Előhívod az emlékeidet 39 éves korodból, a tested próbál ehhez igazodni, és próbálsz úgy is gondolkodni.”
Arról is beszélt, hogy a kamerák be voltak programozva, így váltogatni lehetett, hogy melyik jelenetet milyen korban rögzítsék. Eredményként pedig arra törekedtek, hogy a színészek fizikailag is átváltozzanak minden egyes képkockán.

A film alapjául szolgáló könyvet, az I Heard You Paint Housest Charles Brandt Frank „Az Ír” Sheeran beszámolói alapján írta. Címe, az „úgy hallottam, házakat festesz”, ami a gengszterszlengben gyilkosságot jelent (a kifejezéssel a gyilkosság során a padlóra és a falakra ömlő vérre céloznak). És nem mellesleg ezek voltak Jimmy Hoffa (Al Pacino), a hírhedt, maffiakapcsolatokkal rendelkező szakszervezeti vezető első szavai Frankhez. Később Sheeran több mint 25 embert tett el láb alól a maffia és személyesen barátja, Hoffa megbízásából. A férfi egyébként az amerikai hadseregnél tanult meg gyilkolni, ahol 411 napot szolgált még a II. világháború idején. Miután hazatért, bérgyilkos lett belőle, méghozzá olyan sikeres, hogy ír létére bekerült az olasz maffia csúcsfigurái közé. Egy nap azonban a legendás gengszterfőnök, Russell Bufalino arra kérte, ölje meg Jimmy Hoffát. Ha Sheeran visszautasítja az ajánlatot, azzal saját halálos ítéletét írja alá…

Hogy hogyan sikerült az átváltozásokat megvalósítani, azt moziban nem, csak Netflixen láthatjuk majd, de a bemutató pontos dátuma még nem ismert.

via Consequence of Sound