Alkoholizmusáról vallott a Mission: Impossible sztárja

Az akciófilmes szériában Tom Cruise vicces harcostársát alakító Simon Pegg depressziója miatt fordult az italhoz.

„Ha nem kérek segítséget, most nem lennék itt”

– mondta a Guardiannek a 48 éves forgatókönyvíró-komikus. A depresszió mellett az sem segített a függőségén, hogy Pegg folyton dolgozott. Volt olyan forgatás periódus, amikor nyolc napon keresztül alig aludt valamit. „Folyton fáradt és ideges voltam, de J.J. Abrams rendező és Tom Cruise nagyon rendesek voltak velem. Addig vágták a jeleneteimet, amíg normális alakítás jött ki belőle” – árulta el a sztár.

Pegg a Fantom protokollban. Forrás: UIP-Duna Film

 

Pegg állapota egy időben annyira súlyos volt, hogy a Mission: Impossible – Fantom protokoll forgatásán például külön asszisztenst kapott, aki ügyelt arra, hogy ne ihasson, a holtelszobájából pedig minden nap eltüntették az alkoholt. A szigor azonban nem használt, a film amerikai promóciós körútján Pegg négy napra eltűnt, és amikor visszatért Angliába, csak úgy jutott haza a repülőtérről, hogy húszpercenként megállt bedobni egy felest.

A változást végül az hozta el, hogy a kislánya rájött, hogy iszik, erre a színész felkeresett egy rehabilitációs klinikát, ezenkívül látogatni kezdte a névtelen alkoholisták gyűléseit is. Ma már alkohol nélkül is bírja a gyűrődést: csak ebben az évben hat filmje jön vagy jött már ki – közülük legközelebb a Mission: Impossible – Utóhatást láthatjuk, amit augusztus 2-án mutatnak be a magyar mozik.


(via UIP)