Álljunk meg egy szóra: Dóra, a felfedező élőszereplős film készül

Ráadásul nem kisebb név, mint Michael Bay végzi a produceri teendőket.

A népszerű, nyolc évadot megélt Nickelodeonos animációs sorozat alapján készülő film forgatókönyvét Nick Stoller író-rendező (Rossz szomszédság, Dick és Jane trükkjei) fogja írni a The Hollywood Reporter információi szerint, a film a Paramount Players-nél készül. Michael Bay mellett Andrew Form és Brad Fuller fogja ellátni a produceri teendőket.


A történetet egyelőre hétpecsétes titok őrzi, az azonban tudható, hogy Dóra a filmben tinédzser éveiben jár (szemben a sorozattal, amikor még a kislány Dóra fedezte fel a világot), és egy új városba költözik, ahol Diegóval, unokatestvérével él majd együtt. Diegót a hardcore Dóra-rajongók szintén ismerhetik, ő is szerepelt a sorozatban. Pontos premierdátum még nincs, de a stúdió 2019-ben szeretné bemutatni a filmet.


A Dóra, a felfedező 2000-től egészen 2014-ig futott, és 174 epizódot élt meg. Az eredeti, angol nyelvű sorozatban Dóra egy latin-amerikai kislány, aki majmával együtt éli át a kalandokat, és közben spanyolul tanítja a tévénéző gyerekeket. Ez a magyar szinkronos verzióban annyiban változott, hogy a magyar gyerekek angolul tanulhatnak a meglehetősen sok nyelvtani hibával „megáldott” sorozatból.
A Dóra, a felfedezőt követte a Dóra és barátai sorozat, ahol Dóra tinédzserkori önmagával ismerkedhetünk meg, és született egy spin-off sorozat Diegó címmel.
Stoller íróként olyan filmeket jegyez, mint a Felhangolva, a Szexvideó vagy a Zoolander 2, de ő rendezte a Gólyák című animációs filmet is.