Aquaman vágja a fát a fejszével…

..,de csak nappal, soha nem éjjel! Vagyis Jason Momoa összehozott egy favágós akciófilmet, olyat, ami után Steven Seagal is megnyalhatná Chuck Norris szája szélét!

Valószínűleg kevesen tudták, hogy  a mára már félistenné vált Jason Momoa két szuperhősfilm között készített egy bosszúállós-favágós akciómozit, és arról is van egy sejtésünk, hogy a Braven című nagybecsű alkotást kevés fesztiválon fogják majd díjazni. A Braven egyébiránt nem csupán a film címe, de a Momoa által alakított főhős neve is, hogy ne kelljen a célközönségnek túl sok infót eltárolnia. Mert, amennyiben nem a világ legfélrevezetőbb előzetese jelent meg a minap, nem túl bonyolult alkotásról van szó.

Joe Braven boldogan dolgozik egy fakitermelésen valahol az északi határvidéken, talán mint főnök, talán mint művezető, nem is fontos, és van egy szép felesége meg egy okos kislánya, akikkel az előzetes tanúsága szerint gyakran hógolyóznak, mint egy reklámban, ami olyan gyógyszert hirdet, ami egy csapásra megszünteti a reumás fájdalmakat. Csakhogy egy banda hatalmas adag kábítószert rejt el hősünk erdei házában - közúti balesetet szenvedtek, ezért fanyalodtak erre a megoldásra -, így elkerülhetetlen az összecsapás. Amit bonyolít, hogy Braven egyik megbízhatatlan munkása is a rosszaknak dolgozik, és elvezeti őket a családjához.

És ebből a filmből kell megtudnunk, milyen komoly probléma a drogcsempészet az amerikai-kanadai határon. Ahogy azt is, hogy Momoát hawaii származása ellenére, vagy pont azért, valamiért vonzza a havas erdei táj, hiszen Frontier című sorozata is ugyanilyen környezetben játszódik. És bár a történet első blikkre valóban kiszámíthatónak, sőt, bugyutának tűnik, azért van pár pont, ami tényleg érdekessé teheti a filmet. Például az a fél mondat a hivatalos szinopszisból, ami arra utal, hogy Braven nem csupán családja védelmében harcol, hanem a gyilkolás öröméért is. Vagyis van itt valami sötét titok, bár ha abból indulunk ki, hogy az elsőfilmes Lin Oeding a kaszkadőrködésből váltott a rendezésre, akkor nagyon nagy csavarra ne számítsunk.

Az akció azonban teljesen rendben van: Braven íjjal, puszta kézzel, szeneszsákkal és ami a legjobb, lángoló baltával aprítja az ellent, a mellékszerepekben Garrett Dillahunt, Stephen Lang, Jill Wagner és Brendan Fletcher látható – Dillahunt a drogcsempészek főnöke – a film bemutatója pedig meglepő módon Hollandiában lesz, ahol már márciustól vetítik a mozik, míg az amerikai premier dátumát még kis sem tűzték. Érdekes! Mi inkább a decemberben érkező szóló Aquaman filmet várjuk.