Az Elemi ösztön rendezője tagadja Sharon Stone vádjait

Verhoeven szerint a színésznő pontosan tudta, hogy mit csinál, amikor bemutatta a ma már legendás villantását.

A Porton is megírtuk, hogy Sharon Stone az új életrajzi könyvében azt állította, hogy az Elemi ösztön híres-hírhedt lábkeresztezős jelenetének forgatásakor Paul Verhoeven lényegében átverte őt, amikor azt ígérte, hogy az intim részek nem fognak látszódni a film végleges változatában. A rendező szerinte azzal érvelt, hogy a fehér [anyag] visszaveri a fényt, és így látszik, hogy van bugyi a színésznőn, és csak ezért kell levennie. Amikor Sharon Stone meglátta a kész jelenetet, mérgében megütötte Verhoevent.

Odamentem a vetítőfülkéhez, felpofoztam Pault, és kisétáltam. A kocsimhoz mentem, onnan hívtam fel az ügyvédemet, Marty Singert. Marty azt mondta, hogy így, ebben a formában nem vetíthetik le ezt a filmet, jogom van erről határozni. 
Paul Verhoeven, Sharon Stone, Michael Douglas és Jeanne Tripplehorn az 1992-es Cannes-i filmfesztiválon (Getty Images)

A rendező a Varietynek elmondta, hogy ő teljesen máshogy emlékszik minderre. Állítása szerint elmesélte a színésznőnek, hogy az ötletet egy régi nőismerőse ihlette, akit még diákként ismert meg, és aki a lábkeresztezős “trükköt” rendszeresen előadta a bulikban. Amikor valaki szólt neki, hogy mindenki látja a vagináját, az volt a válasza, hogy “Naná, pont azért csinálom.” Stone és a rendező közösen döntött úgy egy vacsora során, hogy megcsinálják ezt a jelenetet a filmben is. Az ötlet passzolt a sztorihoz is, Joe Eszterhas forgatókönyvében ugyanis eleve szerepelt egy olyan jelenet, amelyben Stone karaktere közli a Michael Douglas által alakított nyomozóval, hogy nem szokott bugyit hordani.

Verhoeven tagadja azt is, hogy a színésznő felpofozta volna.

Még mindig jó viszonyban vagyunk, és szoktunk egymással üzeneteket váltani, de az ő verziója teljes képtelenség. Pontosan tudta, hogy mit csinálunk.”

via: IndieWire, Independent