Az Oscar-gála legízléstelenebbül öltözött sztárjai

A díjátadók mellett még a nyertesek közül sem sikerült mindenkinek eltalálnia a megfelelő szettet a nagy napra; szóval a díjazottakról és az est kisebb-nagyobb botrányairól szóló beszámolóink mellett megmutatjuk őket is.

Billie Eilish

Az est során a legjobb betétdalért díjat is nyert énekesnő nem vitte túlzásba a dolgot, és úgy öltözött fel, hogy az még egy színházba sem lenne elég elegáns, nemhogy egy gálára. Eilish fehér zoknijával és össze nem illő kosztümjében úgy nézett ki, mint egy iskolás lány (talán Gogo Yubari-hasonmásversenyre készült?). És az sem volt sokkal jobb, amikor ruhát cserélt a What Was I Made For? előadásának idejére, és az addigi kockás szoknyájához tartozó blézert vette fölülre, az addigi sima fekete blézerhez tartozó sima fekete szoknyát alulra. Igen, tudjuk, hogy az oversized egy külön stílus, de ez a túlméretes zakó inkább komikus hatást keltett, és nagyon nem illett az Oscarra.

Forrás: Sarah Morris / WireImage / Getty Images és Rich Polk / Variety via Getty Images

 

Ariana Grande

Az este során díjátadóként megjelent énekesnő egy halványrózsaszín estélyiben pompázott, de alaposan túllőtt a célon: a ruha karrészén ugyanis olyan

hatalmas puffancsszerű képződmények

díszelegtek, hogy nem is értjük, hogy tudta bárki megközelíteni a sztárt – vagy ő maga hogy tudta felemelni a kezeit. Ellenpéldaként a szintén díjátadóként jelen lévő Melissa McCarthyt tudjuk felhozni, akinek úgy sikerült feltűnően felöltöznie, hogy közben ízléses (és nem utolsósorban praktikus) maradt.

Forrás: Sarah Morris / WireImage / Getty Images

 

Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

 

John Cena

A gála egyik legnagyobb poénja az volt, hogy azt demonstrálandó, milyen fontos is egy filmben a jelmez,

John Cena úgy adta át a legjobb jelmeztervezésért járó Oscart, hogy egy szál semmiben jelent meg.

Attól viszont, hogy mindez tényleg nagyon vicces volt, még nem volt kevésbé ízléstelen, hiszen egy csupasz férfi egy színpadon azért nem éppen szalonképes. A tréfa kieszelői ráadásul azzal durvítottak rá a dologra, hogy egy papucsot is ráadtak a színészre.

Forrás: Kevin Winter / Getty Images / Getty Images

 

Da’Vine Joy Randolph

Da’Vine Joy Randolph az est első nyerteseként a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat vihette haza, és öröm volt nézni, mennyire meghatódott nemcsak a díjazásán, de már azon is, hogy a felkonfban felemlegették, hogy alakítása során a Téli szünet című filmben saját nagymamája szemüvegét viselte. Amit viszont egyáltalán nem volt öröm nézni, az a színésznő outfitje: a karjain lógó egy-egy strucctollpompon ugyan annyira nem volt brutális, mint Ariana Grande ballonjai, de attól még nem volt sokkal ízlésesebb. Az összhatásra pedig Randolph azzal is rátett egy lapáttal, hogy olyan hatalmas műszempillákat ragasztott, hogy alig látott ki alóluk.

Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

 

Emily Blunt

Az Oppenheimer díj nélkül maradt sztárja estélyije első ránézésre teljesen normálisnak tűnt, de ha jobban megnéztük, már lehetetlen volt nem észrevenni, hogy a fölső része olyan volt, mint valami nagyon fura páncél, és egészen elállt a színésznő testétől. Blunt pedig mintha összebeszélt volna filmbeli kolléganőjével, Florence Pugh-val, hiszen rajta is olyan ruha volt, amelynek a teteje – ha nem is olyan feltűnően, mint a másik sztáré – elállt a felsőtestétől.

Ez valami új divat lehet, de nagyon reméljük, hogy nem fog elterjedni.
Forrás: Gilbert Flores / Variety via Getty Images

 

Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

 

Ryan Gosling

Azért nem csak a női versenyzőknek sikerült alkotniuk vasárnap éjjel. Igaz, Ryan Gosling azért öltözött ízléstelenül, mert előadta az I’m Just Kent a Barbie-ból

– ez azonban mit sem változtat a tényen, hogy flitteres pink öltönye (a hozzá illő kis kesztyűkkel!) felért egy vizuális környezetszennyezéssel.

Ezt valószínűleg a sztár is így érezhette, mivel az egész este folyamán azért nem ebben a feltűnő darabban volt.

Forrás: Rich Polk / Variety via Getty Images

 

Hoyte Van Hoytema

Az Oppenheimer Oscart nyert operatőrének flitteres pink öltöny sem kellett hozzá, hogy divatbakit kövessen el: elég volt, hogy

egy sportcipővel csapta agyon a szmokingját.

A hétköznapokon valóban laza és menő viselet egy öltöny sportcipővel, de egy Oscar-gála nem a lazaságról szól, szóval szerezhetett volna valami elegánsabb surranót.

Forrás: Stewart Cook / Disney via Getty Images

 

Cynthia Erivo

Cynthia Erivo Ariana Grandéval együtt adott át díjat, és hát elég kemény látvány volt a két nő együtt, hiszen Grande szettjénél már csak Erivóé volt rettenetesebb. Olajzöld bőrruhája amúgy is kifejezetten csúnya volt, de a rárakott fodrokkal meg egyenesen úgy nézett ki,

mintha a Jurassic Parkból lépett volna elő

– és tévedés ne essék, nem a szereplők, hanem a dinoszauruszok közül. Ellenpéldának egy másik díjátadót, az örökifjú Rita Morenót tudjuk felhozni, aki bebizonyította, hogy a fodrokat elegánsan is lehet viselni.

Forrás: Gilbert Flores / Variety via Getty Images

 

Forrás: Lexie Moreland / WWD via Getty Images

 

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence szintén díjat adott át, és az ehhez felvett ruhája ugyan nem volt ízléstelen, de egyáltalán nem illett az alkalomhoz.

Úgy is mondhatnánk, a pöttyös ruhával kissé alulöltözött az eseményhez képest, hiszen leginkább egy sima nyári ruhának tűnt a sok estélyi között.

Lawrence talán attól félt, hogy megismétlődik az a baleset, amikor az egyik korábbi Oscar-gálán a színpad felé igyekezve megbotlott a ruhájában, és azért vette szolidra a figurát. Ellenpéldának viszont itt van az Oppenheimer friss Oscar-díjas producere, Emma Thomas, akinek sikerült kifinomultan hordani a pöttyöket.

Forrás: Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images

 

Forrás: Rich Polk / Variety via Getty Images

 

Becky G

Az énekesnő előadóként volt jelen a gálán, mint a The Fire Inside című dal énekese (ez Eva Longoria Flamin’ Hot: Egy pikáns sikertörténet című filmjének Oscar-jelölt betétdala). Becky G mentségére legyen mondva, hogy nem prezentálnia kellett, hanem kvázi minikoncertet adnia – az outfitje azonban ettől még nem lesz jobb. Az még a kisebb gond, hogy fölülre mindössze egy melltartót sikerült felhúznia (ezt valószínűleg sokan egyáltalán nem bánják), de ehhez egy olyan, tollakból álló nagyon fura palástszerűséget vett fel, ami mintha a hónaljából nőtt volna ki.

De sokat elmond a gála ruhakölteményeiről, hogy – ahogy azt fentebb láthattuk – ezzel egyáltalán nem ő volt a legízléstelenebbül öltözött sztár.
Forrás: Rich Polk / Variety via Getty Images

 

+1

És végül egy szívderítő ellenpélda az egész este összes rosszul öltözött hírességére nem más, mint Messi, a border collie (az Egy zuhanás anatómiája című film kutyaszereplője), aki az est kedvéért

klasszikusan elegáns fekete-fehéret választott, amire egy ízléses csokornyakkendővel tette fel a koronát.