Bár nehéz szülés volt, most folytatást kap a Sonic, a sündisznó

Az újradizájnolt videojáték-figura végül beváltotta a hozzá fűzött reményeket – olyannyira, hogy már dolgoznak is a második részen.

A Paramount Pictures és a videojáték-eredetit gyártó Sega Sammy csütörtökön jelentette be az örömhírt (?), de azt is hozzátették, hogy a Sonic, a sündisznó 2. még csak fejlesztési fázisban van, így nem sok részlettel szolgálhatnak. Annyi mindenesetre biztos, hogy a rendező ismét Jeff Fowler (akinek a Sonic volt a rendezői debütálása), a forgatókönyvírók pedig Pat Casey és Josh Miller, az Agyatlan ágyasok 1. és 2. szerzői lesznek. A premier dátuma, illetve a szereposztás részletei egyelőre nem ismertek.

Mint arról annak idején sokat lehetett hallani, a Sonic elkészülte és bemutatása nem volt minden problémától mentes: a múlt tavasszal nyilvánosságra hozott első trailer után a Sonic, a sündisznót gyártó Paramount stúdió költséges újradizájnolásnak vetette alá a központi karaktert, mivel a rajongók fellázadtak a közösségi médiában, mondván, milyen borzalmasra sikerült a figura.

Az új dizájn kialakítása több tízmillió dollárba került, és el is kellett halasztani miatta három hónappal a film premierjét – de a jelek szerint megérte, hiszen a rajongók odáig voltak az újradizájnolt, sokkal aranyosabb és az eredetihez jóval hűségesebb karakterért, így a film is nagy anyagi siker lett a mozikasszáknál: a Sonic lett minden idők legjobb nyitó hétvégi eredményével büszkélkedő videojáték-adaptációja, összesen pedig világszerte több mint 300 millió dolláros bevételt hozott, így nem csoda, hogy most folytatni akarják.

A bemutató után egyébként keringeni kezdett egy olyan összeesküvés-elmélet, miszerint a készítők igazából soha nem is akarták használni az eredeti, béna Sonicot, csak így akartak egy kis plusz időt nyerni, hogy elkészülhessenek a végleges figurával, amihez persze ily módon nem kevés hírverést is csaptak.


(via Variety)