Beájulsz ettől a japán animétől!

A The Night is Short, Walk On Girl első ránézésre olyan, mint a többi japán rajzfilm, de a hangulata és a története teljesen más, mint a többiek. Sokkal lököttebb.

A japán animék mindig is elég „elvarázsoltak” voltak a maguk különös lényeivel, furcsa kalandjaival, szándékosan elrajzolt hőseivel, és ennek, no meg egzotikus voltának köszönheti a műfaj, hogy világszerte milliók rajonganak érte. A The Night is Short, Walk On Girl is csak öregbíteni fogja az egész estés japán rajzfilmek hírnevét, és már az első, kifejezetten az amerikai piacra készült előzetes is káprázatosra – és teljesen lököttre – sikerült, minket abszolút elvarázsolt!

Hősünk egy végzős gimnazista lány, akit csak „a fekete hajú lányként” ismerünk meg, és akinek egy, a kiotói éjszakában átélt kalandjait ismerhetjük meg. A lány, aki barátnőivel veti magát bele az éjszakába, és az a jelszava, hogy „Annyit iszom, amennyi előttem van!”. Nem csoda, hogy a néző is úgy követi a száguldó kislányt, mintha maga is kissé kótyagos lenne, és persze van valaki, aki bele van zúgva, de meg sem meri szólítani, de ezen az éjszakán bármi megtörténhet. Még az is, hogy a lány egy rosszarcú bűnöző oldalán köt ki, de szerencsére ott van egy különös alak, aki azt állítja magáról, hogy ő az antikvár könyvek istene, és még az lehet, hogy igazat mond.

Merthogy az amúgy is elég szürreálisra sikerült The Night is Short, Walk On Girl (Rövid még az éjszaka, menj tovább kislány) jelentős része a fantázia világában zajlik, és ezek a részek vizuálisan is különböznek a jellegzetes anime rajzstílustól. Ezeknél a jeleneteknél Masaaki Yuasa (Ping Pong the Animation), aki Tomihiko Morimi regényét dolgozta fel, teljesen más grafikai stílushoz nyúlt, de mindez nem töri meg a film őrült, de rendkívül egyedi és vonzó egységét. Yuasa munkáját már több tematikus fesztiválon vetítették, és most augusztus 21-én az amerikai mozikban is bemutatják. Talán egy fesztiválon nálunk is látható lesz majd.