Belengették a Dűne és a Mátrix 4. folytatását

De a Warner Bros. stúdió és az HBO tervez ezek mellé állítólag egy új Maffiózók-tévésorozatot is.

A világ számos országában még csak most mutatják be az idei év egyik legjobban várt blockbusterét, a Dűnét, de a Warnert máris arról faggatják, mikor jön a kultikus sivatagi sci-fi második része. Bár egyelőre hivatalosan nem jelentették be a Dűne 2-t, a stúdió elnök-vezérigazgatója, Ann Sarnoff nemrég úgy nyilatkozott a Deadline magazinnak, hogy

a cégnél mindig is abban gondolkoztak, hogy Denis Villeneuve két részre bontva viszi vászonra Frank Herbert regényét.

Sőt, Villeneuve eleve csak úgy vállalta el az adaptáció elkészítését a Warner Bros. és a Legendary Entertainment számára, ha Herbert regényét két filmre tudja bontani (ráadásul eredetileg egyszerre forgatta volna le mindkét részt, de ezt végül nem sikerült összehangolni).

Forrás: Legendary Entertainment / Villeneuve Films / Warner Bros.

 

Hogy lesz-e folytatás? Ha megnézted a filmet, láthattad, hogyan végződik.

– nyilatkozta Ann Sarnoff, mintha csak ő lenne az okos lány a jól ismert Mátyás király-meséből. A 2021-es Dűne ugyanis (VIGYÁZAT, SPOILERVESZÉLY!!!) David Lynch 1984-es változatával ellentétben nem viszi végig a könyv cselekményét: az eseményeknek váratlanul vége szakad nagyjából akkor, amikor Paul Atreides (Timothée Chalamet) és az anyja, Lady Jessica (Rebecca Ferguson) egyedül kénytelen bolyongani az Arrakis sivatagában (lásd a fenti képet), és beállnak a fremenek közé.

Villeneuve – aki állítólag már egy olyan Dűne-tévésorozatra is felkérést kapott, ami az HBO Maxra készülne, és a Bene Gesserit boszorkányrend állna a középpontjában – már korábban is azt nyilatkozta, hogy nagyon rossz bevételi eredményekre lenne szükség a pénztáraknál ahhoz, hogy ne legyen Dűne 2. Az viszont akár mérsékelheti is a film mozis sikerét, hogy a premierrel egy időben a film felkerült az HBO Maxra is. A WarnerMedia vezérigazgatója, Jason Kilar azonban azt nyilatkozta, hogy a folytatás berendelésekor a közönség streamingfogyasztási szokásait is figyelembe veszik majd, nem csak a mozikasszákból beáramló bevételt.

Forrás: Warner Bros.


Ann Sarnoff a Mátrix-franchise jövőjéről is beszélt, bár itt még tömörebben nyilatkozott, hiszen a Dűnével ellentétbena Mátrix 4-et majd csak december 22-én mutatják be a mozik (és ez is felkerül az HBO Max kínálatába). Az elnök-vezérigazgató így fogalmazott:

Bármikor, amikor Lana Wachowski filmet akar forgatni, mi benne vagyunk.

Szóba került emellett egy új Maffiózók-tévésorozat is, mert bár a Tony Soprano fiatalkorát bemutató új film, a The Many Saints of Newark nem aratott olyan zajos sikert, mint az eredeti széria, a Warnernél látnak még lehetőséget a gengszteres témában.


(via IndieWire)