Blond Ambition: Készül Madonna életrajzi filmje

Hogyan válik Louise Ciccone Madonnává, kemény üzletasszonnyá, énekesnővé és persze szexszimbólummá? Erről fog szólni az életrajzi film, ami a tavalyi év legjobb forgatókönyvéből készül.

Úgy néz ki, hogy készül az életrajzi film Madonnáról, a forgatókönyv első helyen végzett a tavalyi Black Listen, vagyis azon a listán, amin azokat a hollywoodi scripteket rangsorolják, amikből eddig még nem készült film - írta meg a hollywoodreporter.com. Elyse Hollander írta a forgatókönyvet, Michael De Luca (A szürke ötven árnyalata) és Brett Ratner (Förtelmes főnökök) látják el a produceri teendőket, a film a Universalnál készül majd. A forgatókönyv címe Blond Ambition, vagyis nagyjából „Szőke becsvágy”, de még közel sem biztos, hogy a filmnek is ezt a címet adják majd.

A történet a korai 80-as évek New Yorkjában zajlik, ahol Madonna még „leánykori nevén” Louise Ciccone-ként dolgozik első albumán, és próbál helyt állni az üzleti életben, ahol abban az időben a nőket még semmire sem tartották, de legalábbis nem bíztak kvalitásaikban. Emellett szerelmi élete is forrongott és meg kellett birkóznia az első sikerekkel, a hírnév következményeivel.

Madonna 1978-ban költözött Michiganből New Yorkba, hogy táncoljon, amit éneklés és dalírás követett. Csatlakozott egy rockbandához, de végül kudarcba fulladt a próbálkozása, és átnyergelt a popzenére. A kezdeti sikerek után elkészítette első önálló albumát, a Madonnát, amit 1983-ban adott ki. A Holiday, a Borderline és a Lucky Star című számok végül elnyerték a közönség tetszését is, és utat nyitottak a Like a Virgin című album átütő sikeréhez.